Foto: Publicitātes foto
Dabiskais apgaismojums ir parādība, kas nepieciešama katrā mājā. Tā padara jūsu māju omulīgu un tā burtiski aicina jūs uzkavēties tur vēl un vēl.

Nav daudz māju īpašnieku, kuri uzsāk lielus renovācijas darbus īsi pirms bērniņa nākšanas pasaulē. Tomēr šis fakts Sabīni un Marku neatturēja no projekta uzsākšanas.

Pāris mājā bija nodzīvojuši neilgu laiku, un viņi saprata, ka viņiem ietrūkst dienas gaismas.

Viņi šo māju izvelējās galvenokārt dārza dēļ, jo abiem ļoti patīk pavadīt laiku ārā kopā ar draugiem. Uz austrumiem vērstā māja bija diezgan tumša, un pāris sāka izzināt veidus, kā palielināt dienas gaismas apjomu mājā jau pirms viņi bija ievākušies.

Sabīne stāsta: "Kad mēs apskatījām māju, mēs sapratām, ka virtuvē un ēdamistabā ir diezgan tumšs un telpās pietrūkst dienas gaismas. Neskatoties uz to, mums ļoti patika mājas atrašanās vieta un dārzs, tāpēc nolēmām māju nopirkt. Paejot kādam laikam, mēs sākām neizmantot ēdamistabu, jo tajā pietrūka dienas gaismas. Mēs arvien vairāk sākām ilgoties pēc gaišajiem vasaru vakariem, kurus varējām izbaudīt iepriekšējā dzīvesvietā. Mēs jutām, ka mums ir kaut kas jādara lietas labā."

Pāris apņēmās izveidot savu sapņu piebūvi vienstāvu mājai, izmantojot jaunos VELUX virsgaismas logus ar izliektu stikla virsmu. Celtnieki nojauca sienas starp virtuvi un ēdamistabu.

"Saprotams mūsu ģimene un draugi teica sauca mūs par trakiem, jo līdz manam dzemdību datumam bija palikuši trīs mēneši, bet tas bija gada piemērotākais laiks."

"Mēs zinājām, ka VELUX virsgaismas logi sniegs mums tik ļoti nepieciešamo dienas gaismu un svaigo gaisu mājās. Un tas notiks tieši tad, kad piedzims mūsu bērniņš," priecīgi saka Sabīne.

Tieši tā arī notika. 13. jūnijā, tikai dažas dienas pēc iekšdarbu pabeigšanas, pasaulē ieradās dēliņš.

"Kad bija palikusi tikai nedēļa līdz bērniņa dzimšanai, istaba beidzot izskatījās tā, kā mēs to bijām iedomājušies. Tā bija tik gaiša un svaiga. Tagad mēs ar bērnu stundām ilgi varam sēdēt pie klavierēm vai spēlēties stūrī zem virsgaismas loga un vienkārši baudīt skatu. Iedomājieties, mums dienas laikā vairāk nav jāieslēdz mākslīgais apgaismojums. Logi ir radījuši neiedomājamu atšķirību, kas ir pārspējusi visas mūsu cerības."

Plānojums ar dienas gaismu

Dabiskais apgaismojums ir parādība, kas nepieciešama katrā mājā. Tā padara jūsu māju omulīgu un tā burtiski aicina jūs uzkavēties tur vēl un vēl. Dienas gaismai ir svarīga mūsu veselībai un labsajūtai, D vitamīns, ko iegūstam no saules gaismas, uzlabo mums omu un saglabā mūsu imūnsistēmu. Dienas gaisma, kas iespīd pat vismazākajā telpā, vizuāli padara to lielāku.

Ēkas piebūves ir brīnišķīgs veids, kā radīt jūsu mājās jaunas, gaismas piepildītas telpas. Projektējot vienstāvu piebūvi, jūs varat radīt ideāli piemērotu telpu ģimenei, kas pieskaņosies vecajai ēkas daļai.

Ja tev ir svarīgs izskats

Palielini dienas gaismu savās mājās ar VELUX virsgaismas logiem ar izliektu stikla virsmu. Virsmā izmantota inovatīvā CurveTech izliektā stikla virsma, kas ātri novada lietus ūdeņus no virsmas pat tad, ja jumta slīpums ir 0°. Tas nozīmē, ka lietus lāsītes neaizkavē dienas gaismas ieplūšanu mājā.

Ieguvumi

Izliekts stikls sniedz iespēju mājā ienest vairāk dienas gaismas.

Gandrīz neredzamais saulessargs aizkavē karstuma ienākšanu pa virsgaismas logu un rada komfortablu iekštelpu klimatu.

Izolējošais PVC rāmis un divkameru stikla pakete nodrošina energoefektivitāti.

Izliektā virsma ātri novada lietus lāsītes prom no stikla.

Virsgaismas logi pieejami ar dažādām virsmām un vadības veidiem.

Pieci iemesli, kāpēc plānot piebūvi:

  1. Tā palielinās īpašuma vērtību un garantēs gandarījumu par ieguldīto.
  2. Jūs varat izveidot piebūvi, ņemot vērā savas vajadzības un vēlmes un piepildot savu sapni bez kompromisiem.
  3. Jums nebūs jāmaina skolas un jāatsakās no ierastajām lietām, ko parasti pieprasa pārvākšanās uz ģimenes vajadzībām atbilstošu mājvietu.
  4. Jūs varat uzlabot māju, uzstādot inovatīvas gudrās mājas tehnoloģijas.
  5. Piebūve ļauj izvairīties no izmaksām, kas saistītas ar pārvākšanos, jauna īpašuma pirkšanu un iepriekšējā pārdošanu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!