Foto: Publicitātes foto

Nesen "Apple" iepazīstināja ar ilgi gaidītu jaunumu – augstas klases portatīvo datoru "MacBook Air M3". Tam piemīt ne tikai ātrums, kas nodrošina neticamu lietošanas pieredzi, bet arī integrētas mākslīgā intelekta (MI) funkcijas. Tas nozīmē, ka pašā ierīcē var gan profesionālāk pilnveidot fotogrāfijas, gan risināt sarežģītus matemātikas uzdevumus, gan balsī diktēt tekstu 60 valodās!

MI iespējas – pašā ierīcē

Vairums tehnoloģiju entuziastu zina, ka “Apple” vienmēr sniedz prioritāti labākajai lietotāja pieredzei. Jaunākajā “MacBook Air M3” liela uzmanība pievērsta MI tehnoloģijām, ko ikdienā izmanto arvien vairāk cilvēku visā pasaulē.

“Ir acīmredzams, ka dzīvojam mākslīgā intelekta laikmetā. “Apple” tajā jau ir soli priekšā, piedāvājot izmantot dažādas MI funkcijas vienā ierīcē. Pārejot uz “Apple Silicon” mikroshēmu sistēmu, ikviens “Mac” tagad var bez problēmām izmantot MI iespējas. Jaunais “MacBook Air M3” ļauj ietaupīt laiku, meklējot dažādus MI rīkus, jo visas nepieciešamākās funkcijas ir tepat pa rokai. Tostarp arī tādi rīki, kas palīdzēs pārbaudīt mājasdarbus, risinot matemātikas uzdevumus, un tādi, kas fotogrāfijās noņems nevajadzīgos fona objektus,” stāsta sertificēts “Apple” ierīču sistēmu inženieris Andrejs Mihailovs.

Pēc eksperta domām, tas, ka MI funkcijas jau integrētas pašā ierīcē, noder vairāku iemeslu dēļ. To skaitā – lielāka datu drošība un privātums, kā arī mazāka kavēšanās un izmaksas.

Piedāvā ikdienā nepieciešamas funkcijas

Jaunais “MacBook Air M3” ir piemērots ikvienam – gan parastiem lietotājiem, gan profesionāļiem. Pirmkārt, ierīce piedāvā plašu MI funkciju klāstu, ko daudzi lietotāji var izmantot savā ikdienā.

“Daļai cilvēku mākslīgais intelekts joprojām var šķist reti lietojama tehnoloģija, patiesībā to iespējams izmantot pašās vienkāršākajās situācijās. Piemēram, lai sapludinātu fotogrāfijā esošo fonu vai apkārtni videozvana laikā. Tas var ietaupīt arī jūsu laiku, ierakstot balss tekstu vai nokopējot tekstu no fotoattēla,” apliecina A. Mihailovs.

Starp šādām programmām ir arī fotoattēlu un video rediģēšanas rīki “Pixelmator Pro” un “CapCut”. Tie ļauj automātiski uzlabot fotoattēlus vai noņemt nevajadzīgu fonu videoierakstos.

Tikmēr citi rīki atvieglo ikdienu profesionāļiem. Piemēram, programma “Vision” atpazīst attēlus un nosauc tajos esošos objektus, “Speech” izrunātās skaņas pārvērš tekstā, “Natural Language” analizē teksta informāciju un apstrādā pēc vajadzības, bet “Sound Analysis” klasificē un atpazīst konkrētas skaņas, tās raksturo.

Katram lietotājam īpaši daudz ērtību sniegs arī tas, ka ierīce nav bieži jāuzlādē. Pateicoties efektīvajai “M3” mikroshēmas tehnoloģijai, “Mac” portatīvajiem datoriem ir īpaši ilgs akumulatora darbības laiks – pilnībā uzlādēts dators var darboties līdz pat 18 stundām.

Atvieglo darbu

Ne mazāku noderīgas ir “MacBook Air M3” darbam paredzētās MI funkcijas. Tiem, kas strādā hibrīdvidē vai bieži rīko attālinātas sanāksmes, dators piedāvā iespēju izmantot “Presenter Overlay” funkciju, kas izolē fona troksni un attēlu rāda portreta režīmā.

Pateicoties jaunajai “Mac” operētājsistēmas versijai, datorā var izmantot balss diktēšanu arī bez interneta piekļuves – diktēt var 60 valodās, kā arī tulkot, paredzēt tekstu un automātiski aizpildīt PDF veidlapas. Darbā noderēs arī ērtā funkcija teksta kopēšanai no fotoattēliem, kā arī meklēšana tīmeklī, izmantojot vizuālo saturu.

“MacBook Air M3” piedāvā ekskluzīvas iespējas arī programmētājiem. Piemēram, lai izveidotu noteiktus modeļus, to var izdarīt, nerakstot kodu, bet, izmantojot programmu “Create ML”, kas ļauj ātri un vienkārši izveidot, saskaņot, apmācīt un optimizēt mašīnmācīšanās modeļus.

Svarīgi atzīmēt, ka dators ir ļoti jaudīgs, tāpēc tas atbalsta arī ārējās MI lietojumprogrammas, ļaujot tām darboties produktīvi un efektīvi. “MacBook Air M3” atbalsta arī tādas lietojumprogrammas kā “Microsoft Copilot”, “Canva” un “Adobe Firefly”.

Var iegādāties lētāk

Labā ziņa tiem, kas vēlas iegādāties jauno “MacBook Air M3”, ir tā, ka tagad to var izdarīt arī ietaupot. Lai gan “M3” sērijas datoru cena sākas no 1349 EUR, apmainot savu veco ierīci, autorizētajā “Apple” veikalu tīklā “iDeal”, jauns dators būs ievērojami lētāks.

Piemēram, atnesot darba kārtībā esošu “MacBook Air M1”, jaunu datoru būs iespējams iegādāties ar atlaidi vairāk nekā 500 EUR. Piedāvājuma nosacījumi pieejami šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!