Foto: Publicitātes foto
Iedzerot alkoholu, pirmais starpprodukts ir acetaldehīds, kas kā molekula ir ļoti līdzīga acetonam. Tālāk, savienojoties ar tā saucamajiem "laimes hormoniem" dopamīnu vai serotonīnu, tas pārveidojas par morfijam un heroīnam līdzīgām vielām, izraisot spēcīgu labsajūtu un ķīmisku atkarību.

Tas arī ir īstais iemesls alkohola atkarībai, no kā tik ļoti cieš cilvēki. Tas nozīmē, ka alkohola slāpju motivācija, kaut arī patoloģiska, ir tāda pati organisma vajadzība kā, piemēram, vajadzība pēc ūdens, uztura, svaiga gaisa, kustībām, seksa, darba, atpūtas, miega u.c. Tieši tāpat alkohola atkarīgais tieksmi pēc alkohola vairs nevar kontrolēt vienkārši ar savu gribasspēku.

Kas tad īsti ir paģiras un kāpēc alkoholiķis "uzlāpās"

Alkohola ķīmiskie savienojumi rada nervu sistēmas traucējumus, kā rezultātā alkoholiķim ir spēcīga tieksme uzņemt arvien jaunas alkohola devas, lai justos kaut cik labi.

Paģiras jeb fiziski un mentāli sliktā pašsajūta pēc alkohola lietošanas būtībā ir smaga organisma saindēšanās ar alkoholu un acetaldehīdu, kas toksiski ietekmē visu organismu. Tas nozīmē, ka paģiras alkoholiķim ir nekas cits kā organisma saindēšanās ar etilspirta starpproduktiem, savukārt "laimes hormonu" deficīts izraisa panikas lēkmes, paranoju un sliktu garastāvokli.

"Salāpoties" alkohola atkarīgais organisma vielmaiņas rezultātā kā anestēziju saņem jaunu heroīnam un morfijam līdzīgu narkotiku devu. Cilvēks sāk justies daudz labāk gan fiziski, gan mentāli, neskatoties uz to, ka savu organismu atkal ir pārpludinājis ar jaunām acetonam līdzīgās vielas acetaldehīda devām un turpina to indēt, kas tālāk novedīs pie jaunām paģirām un nebeidzamām mokām.

Ir sācies plosts.

Tā ir atkarības sākumstadija, kad atkarīgais apgalvo – alkohols man nav bīstams, bez šampanieša nav atpūtas utt. Taču pēc laika bez alkohola nav ne atpūtas, ne strādāšanas. Un – jo vairāk un biežāk tiek lietots alkohols, jo aknas lēnāk sašķeļ alkoholu un cilvēks būtībā ir pastāvīgā toksiskā acetadehīda indējošā ietekmē un "narkotiskā" žvingulī.

Alkoholiķim etilspirta šķelšanas vielmaiņa strādā citādāk nekā veselam cilvēkam, tamdēļ alkoholisms ir fiziska specifiska vielmaiņas slimība, kas cilvēku sagrauj gan fiziski, gan garīgi. Cilvēka organismā nav neviena orgāna, uz kuru neiedarbotos alkohola iznīcinošā ietekme.

Kā pārtraukt "plostu" un justies labāk

Alkohola atkarīgajam pašam ar saviem spēkiem ir ļoti grūti pārtraukt "plostu". Smagos gadījumos noteikti vajadzētu konsultēties ar ārstu – narkologu, jo alkoholisms kā slimība ir ļoti sarežģīta un specifiska. Diemžēl lielākā problēma alkoholisma ārstēšanā ir slimnieka nevēlēšanās atzīt sev un citiem savu problēmu un meklēt speciālistus, kuri varētu palīdzēt.

Kā palīdz "Faccex"

Dzīve bez alkohola atkarīgajam ir ciešanas, tamdēļ, lai atvieglotu skaidrību, jo sevišķi sākumposmā, sadarbībā ar Latvijas Organiskās Sintēzes institūtu profesora un zinātnieka Ivara Kalviņa vadībā, tika radīts dabīgs augu izcelsmes preparāts "Faccex", kas paredzēts kā atbalsta līdzeklis ar alkoholismu sirgstošiem cilvēkiem. Preparāts radīts ar mērķi iedrošināt tā lietotāju turpmākai cīņai ar kaitīgo ieradumu. Tas ir veidots pēc principa, lai veicinātu organisma atjaunošanos, labu pašsajūtu, lai sekmētu iedzeršanas tieksmes samazināšanos, kas veicinātu motivāciju veselīgākai dzīvei skaidrā un bez pārmērīgas alkohola lietošanas.

Lai atbalstītu alkoholiķu atveseļošanos gan fiziski, gan garīgi, preparāta "Faccex" sastāvā tika iekļautas aktīvās vielas, kuras veicina galvas smadzeņu šūnu pareizu funkcionēšanu, nervu sistēmas un kateholamīnu laimes atalgojuma sistēmas darbību, kas jūtami uzlabo pašsajūtu. "Faccex" ir kā atbalsta spieķītis cīņā ar alkoholismu.

Novērojumi rāda, ka, lietojot "Faccex", cilvēki kļūst mierīgāki, mazinās trauksme, ir ciešāks miegs, līdz ar to ievērojami uzlabojas arī fiziskā pašsajūta, kā arī vīriešiem uzlabojas seksuālā funkcija.

Garīgās un fiziskās veselības kontekstā īpaši jāuzsver "Faccex" sastāva aktīvā viela ekdisterons, ko satur Sibīrijas leizejas sakne. Tā tautā ir pazīstama ar teicienu, ka to lietojošs cilvēks "ceļas no 14 slimībām un piepilda sevi ar jaunību". Savukārt reiši sēņu ekstrakts veicina aknu funkciju uzlabošanos un ievērojamu garīgās pašsajūtas uzlabošanos.

Paģiru, izdegšanas, veģetatīvās distonijas un stresa situāciju gadījumā uztura bagātinātāju "Faccex" nav nepieciešams lietot kursa veidā, bet gan saskaņā ar individuālajām sajūtām, kā tas ir pārmērīga alkohola lietošanas gadījumos, kur ieteicamais lietošanas kurss ir 27 dienas no rīta un vakarā.

  • Zinātniski izstrādāts
  • Narkologu atzīts
  • Radīts un ražots Latvijā
  • 100% dabīgs
  • Nerada pieradumu un atkarību
  • Nav medikaments un nav nepieciešama recepte tā iegādei

"Faccex" – nn prāts smaida!

Kas ir alkoholisms, vairāk lasi: www.faccex.lv

- Aptieku saraksts, kur nopērkams "Faccex" skatāms šeit

- Preparātu var iegādāties arī veicot pasūtījumu www.faccex.lv

BEZMAKSAS PIEGĀDE VISĀ LATVIJĀ

UZTURA BAGĀTINĀTĀJS. UZTURA BAGĀTINĀTĀJS NEAIZSTĀJ PILNVĒRTĪGU UN SABALANSĒTU UZTURU.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!