Foto: Publicitātes foto
Beidzot vasara ir sākusies! Nenoliedzami vasaras Latvijā ir viens no skaistākajiem un gaidītākajiem gadalaikiem – kuram gan nepatīk garie vasaras vakari, vairāk saules, plānākas drānu kārtas un pārpārēm izklaižu iespēju? Taču daļai vecāku šis ir sevišķi atbildīgs laiks, jo ir jāsaprot, kā saplānot gan savu un gan arī atvašu laiku, jo atvaļinājums ir tik, cik nu tas ir, un ne katram ir iespēja un dažbrīd pat vēlme baudīt dzīvi laukos. Kā zināms, lielākoties, kopīgas ģimenei joprojām ir tikai brīvdienas, vakari vai vecāku ilgi gaidītais vasaras atvaļinājums. Bet tie nav trīs mēneši, tie ir tikai īsi mirkļi. Vienmēr atsaucīgā vecmāmiņa, kura bija gatava pieskatīt mazbērnus vasaras brīvlaikā, pagājušo ziemu ir pavadījusi apgūstot angļu valodu un tagad ir ieplānojusi visu vasaru ceļot. Ikdienā jūsu telefons ir regulāri izlādējies no zvanīšanas ik pa brīdim savai atvasei. Un bērns vairs neceļ klausuli, tikai vakarā norūc – mammu, es vairs neesmu tik mazs! Situācijas un apstākļi ir dažādi. Ko darīt? Kā piepildīt bērnu vasaras brīvdienas, lai tās būtu pavadītas lietderīgi, droši, izglītojoši un arī interesanti? Lieliskākais risinājums – vasaras nometnes bērniem!

Kādas vasaras nometnes bērniem šogad tiek piedāvātas?

Vasaras nometnes bērniem un jauniešiem ar katru gadu kļūst arvien interesantākas, tematiskākas un populārākas. Arī 2022. gada vasaras nometņu piedāvājums jebkura vecuma bērniem ir kļuvis ļoti daudzpusīgs un interesants. Nometnes tiek veidotas dažādām vecuma grupām, dažādām interesēm. Tikai Rīgā vien ir iespējams atrast desmitiem dažādu nometņu piedāvājumu, ārpus Rīgas vasaras nometnes dažādos novados arī ir vairāk nekā sēnes mežā.

Nometnes ir paredzētas gan jaunajiem valodniekiem, rakstniekiem, sportistiem, tehnoloģiju un robotikas entuziastiem, mazajiem aktieriem, dejotājiem, zinātniekiem un dabas mīļiem. Nometņu programmās tiek iekļautas interaktīvas spēles, radošās darbnīcas, ekskursijas, pārgājieni, pat arī pavārmākslas nodarbības. Nometnes ir arī IT speciālistiem un programmētājiem, mazajiem cirka māksliniekiem. Apjukāt? Nu tad vislielākais pārsteigums tikai sekos!

Ļoti interesantas un saistošas gan bērniem, gan jauniešiem ir arī dažādu valodu nometnes, kurās ietvertas arī dažādas radošas nodarbes. Šīs nometnes ne tikai palīdz spert pirmos soļus jaunas valodas apguvē mazajiem, bet ir lieliska iespēja bērniem un jauniešiem papildināt savas skolā iegūtās valodu zināšanas, kā arī sagatavoties jaunajam mācību gadam. Tā ir lieliska iespēja satikt līdzīgi domājošos, veidot jaunas draudzības, ko nu tur – pat satikt savus draugus un skolas biedrus! Un ne tikai! Iedomājieties, cik lepna būs jūsu atvase ceļojuma laikā, jo varēs Briselē nobildēties pie Eiropas Parlamenta ēkas un teikt – es te kādreiz strādāšu, pasūtīt mammai Vīnē kafiju, pajautāt ceļu līdz Eifeļa tornim Parīzē. Un cik lepni būsiet jūs, vecāki!

Kādēļ izvēlēties valodu nometnes?

Mūsdienās jebkuras valodu zināšanas piedāvā mums plašāku redzējumu pasaulē, neskaitāmas priekšrocības ceļojot, studējot, izvēloties savu nākotnes profesiju. Šīs priekšrocības mēs izmantojam savā ikdienā un noteikti vēlamies, lai arī mūsu atvasēm tādas būtu. Un zināt vairākas svešvalodas taču ir tik vērtīgi un interesanti, jo caur valodu mēs iepazīstam kādas valsts, tautas kultūru, vēsturi, tradīcijas. Pa nedēļu valodu neapgūt, tas nu ir skaidrs, un to mēs arī nesolām. Valodas apguve ir vairāk nekā ceļš, nevis galamērķis, jo pat dzimto valodu mēs turpinām apgūt un kopt visu mūžu.

Un vasaras valodu nometnes piedāvā tieši šādu iespēju – apgūt valodu caur spēlēm, interaktīvās nodarbībās, dodoties ekskursijās, satiekot pasniedzējus, kuriem apgūstamā valoda ir dzimtā vai augstā līmenī (atkarībā no nometņu programmas). Šīs nometnes ir iespēja satikt jaunus draugus, pavadīt vasaru jautri un lietderīgi.

Valodas visvieglāk ir apgūt tieši bērnībā un jaunībā. Tādēļ valodu nometnes vasarā ir tam ļoti piemērotas.

Kādas valodu nometnes piedāvā "Skrivanek"?

Ja vēl lasiet šīs rindas, tad ceram, ka esam snieguši iespēju aizdomāties? Ieskatieties bernunometnes.lv un izvēlies kādu no mūsu nometņu programmām. Ar lielāko prieku gaidīsim zinātkāros puišus un meitenes, lai mestos vasaras piedzīvojumos un pasaules izzināšanā. Tiekamies "Skrivanek" mācību centrā, Lāčplēša ielā 87C – ir pieejama autostāvvieta.

"Skrivanek" bērnu un jauniešu nometnes ir lielisks veids, kā padarīt jūsu bērna vasaru aizraujošu un piedzīvojumiem bagātu. Jo šovasar piedāvājam vasaras nometnes bērniem vecumā no 4-16 gadiem Rīgas centrā. Šovasar "Skrivanek" mācību centrs piedāvā sevišķi plašu nometņu programmu – veselas 13 dažādas valodu nometnes – bērniem un jauniešiem dažādās vecuma grupās angļu, vācu, latviešu, itāļu, ķīniešu un krievu valodas apguvei!

Nometņu nosaukumi vilināt vilina – "Riga Fun", "Sommerabenteuer", "Mana vasara", "Esi sveiks!", "Campo Italiano", "Chinese puzzle". Un pats interesantākais – "Skrivanek" valodu nometņu priekšrocība ir tajā, ka svešvalodas tiek apgūtas interaktīvu spēļu, ekskursiju, radošo darbnīcu veidā, kas ikvienā bērnā un jaunietī izraisīs interesi un aizrautību, padarot mācību procesu aizraujošu un atmiņā paliekošu.

Piedāvājam nepilnas dienas un pilnas dienas nometnes. Nepilnas dienas nometnes tiek organizētas divās plūsmās, rīta nodarbības – no pulksten 9.00 līdz 13.00 vai pēcpusdienā – no pulksten 13.30 līdz 17.30.

Pilnas dienas nometnes sākas rīta pusē pulksten 9.00 un ilgst līdz pulksten 17.00 (tiek nodrošināta ēdināšana). Šo nometņu laikā nodarbības notiek ne tikai telpās, bet arī dabā, dodoties ekskursijās, piedaloties interaktīvajās valodas nodarbībās, izzinot pasauli caur valodu.

Kā pieteikties "Skrivanek" vasaras bērnu nometnēm?

Visa informācija par 2022. gada vasaras bērnu valodas nometnēm ir pieejama mājaslapā:

https://bernunometnes.lv/vasaras-nometnes-2022/

Nu, ko? Dod pieci un tiekamies?

Mūsu "Skrivanek" vasaras nometņu pasniedzēji jau gaida! Mēs visi ļoti priecāsimies satikties un būt jūsu atvašu pavadoņi valodu apguves ceļā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!