Foto: Publicitātes foto
Šonedēļ Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā notika vīriešu veselībai veltīts pasākums, kur tika prezentēts izglītojošs materiāls - grāmata "Kas ir priekšdziedzera vēzis? Ļaujiet jums to paskaidrot!". Šī grāmata būs noderīga plašākai sabiedrībai, bet jo īpaši – Latvijas vīriešiem, kur vienkāršā valodā, viegli saprotamā un uzskatāmā veidā var rast izsmeļošas atbildes par priekšdziedzera vēža diagnostiku, jaunākajām ārstēšanas iespējām, iespējamām pēcoperācijas blaknēm un rehabilitācijas pasākumiem un iespējām, kas ir būtiski, lai izveseļotos un dzīvotu pilnvērtīgi.

Informācija pacientiem ir tapusi pamatojoties uz ESMO (European Society for Medical Onkology) Klīniskās prakses vadlīnijām. Satura adaptāciju latviešu valodā veica Rīgas Stradiņa Universitātes asoc.profesore Gunta Purkalne un asoc.profesors Vilnis Lietuvietis, sadarbojoties ar pacientu atbalsta biedrībām.

Grāmata " Kas ir priekšdziedzera vēzis? Ļaujiet jums to paskaidrot!" elektroniskā veidā ir lejuplādējama šeit.

Grāmata " Kas ir priekšdziedzera vēzis? Ļaujiet jums to paskaidrot!" ir tapusi ar Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Atbalsta fonda un UAB „Johnson&Johnson" filiāles Latvijā atbalstu. http://www.afonds.lv/text.php?id=11

Atklāšanas pasākumā piedalījās:

Rīgas Stradiņa Universitātes asoc.profesore Gunta Purkalne

Rīgas Stradiņa Universitātes asoc. profesors Vilnis Lietuvietis

Latvijas Urologu asociācijas valdes loceklis dr.Juris Plonis

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Uroloģijas un uroloģiskās onkoloģijas klīnikas virsārsts Māris Jakubovskis

Biedrības "Dažādas paaudzes par dzīvi" / "Alianse vīriešu veselībai" (AVV) priekšsēdis – Ēriks Mikelšteins

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Uroloģijas un uroloģiskās onkoloģijas klīnikas jaunais ārsts Juris Jansons.

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Fizikālās un rehabilitācijas medicīnas fizioterapeite Kristīne Asonova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!