Foto: Publicitātes foto
Kā parastā lāzerkorekcija ir kļuvusi par pagātnes tehnoloģiju, mums stāsta populārais oftalmologs Oļegs Kovrigins.

Mūsu klīnikā Viļņā pirmo reizi Eiropā veikta redzes lāzerkorekcija, izmantojot digitāli robotizētu 3D vizualizācijas sistēmu.

Oftalmoloģija patiesi ir iesoļojusi nākotnē. Pirmo reizi pasaulē ļoti izplatītu redzes pataloģiju, miopijas, astigmātisma ārstēšanai esam sākuši izmantot 3D vizualizācijas sistēmu.

Viss redzes lāzerkorekcijas process sastāv no vairākiem posmiem. Ar augstākās precizitātes auksto lāzeri tiek veikta radzenes audu daļas šķelšana un iztvaicēšana uz acs radzenes. To, var teikt, kontrolē mākslīgais intelekts, kas integrēts jaunajā lāzerā.

Viss tiek aprēķināts, izmantojot īpašu medicīnas datoru un integrēti radītas nomogrammas. Tālākais vārds pieder augstajām tehnoloģijām. Mikroskopu, kuru oftalmologi izmanto tradicionālajos redzes korekcijas centros, mūsu lāzerā tā izgatavotāji Vācijā ir izņēmuši. Tā vairs nav. Mikroskopa vietā ir uzstādītas īpašas 3D trekinga videosistēmas, un oftalmoķirurgs lāzerkorekcijas gaitai var ērti sekot ar speciālām brillēm uz milzīga 3D ekrāna.

Tāpat visa lielā operācijas komanda, inženieris, asistenti un anesteziologs speciālās brillēs saņem augstākās precizitātes ieskatu lāzerkorekcijas gaitā un gūst pilnīgu priekšstatu iejaukšanās gaitā, kas ilgst sekundes.

Šajā gadījumā ārstiem ir liela rīcības brīvība un divas milzīgas priekšrocības gan ārstam, gan pacientam. Dakterim vairs nav jāstrādā ar mikroskopu, kas ir paaugstināta apgaismojuma avots, un viņš ieņem fizioloģiski pareizu pozu. Ārsts nenogurst, un nav noslēpums, ka oftalmologu profesionālā slimība mēdz būt saistīta ar to, ka viņiem ir jāskatās uz spilgtu apgaismojumu. Un no pastāvīga neērta darba ar mikroskopu rodas problēmas ar mugurkaulu.

Foto: Publicitātes foto

Neko nedrīkst palaist garām. Nevienu detaļu. Mums uztic redzi. Pacientam šī tehnoloģija ir svarīga, un lāzerkorekciju izvēlas jauni cilvēki.


Cilvēka acs un tās tīklene ir pielāgota īpašam gaismas un tumsas izmaiņu ciklam, un ne velti cilvēki naktī guļ. Tāpat atpūšas arī viņa acis. Pat īsu brīdi skatīties uz spilgtu gaismas avotu nav ieteicams. Beidzot mums ir tehnoloģija, kas ļauj mūsu pacientiem lāzerkorekciju veikt vēl drošāk un augstākā kvalitātē.

Mūsu pacientiem no Lietuvas, Latvijas un Igaunijas tehnoloģijas iQ-LASIK Oxygen 3D izmantošanai mēs līdz 2019. gada 25. maijam saglabājam speciālo cenu – 799 eiro par abu acu ārstēšanu. Vairāk informācijas mūsu klīnikas Lietuvā mājaslapā https://eyes.lt/lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!