24.maijā Facebook tiešsaistē Dr.Apines zobārstniecības klīnikas zobārste Māra Valdmane soli pa solim izskaidroja zobu implantēšanas procesu un iespējas, kuras zobu implantēšanā sniedz mūsdienu zobārstniecība, lai ikvienam cilvēkam neatkarīgi no vecuma un zobu stāvokļa būtu iespējams baudīt mīļākos ēdienus un smaidīt no sirds.

Māra Valdmane ir zobārste, kas specializējusies tieši zobu protezēšanā un implantēšanā. Vebināra laikā viņa sniedza atbildes uz jautājumiem, kas ir zobu implants, kādas ir implantu priekšrocības salīdzinājumā ar klasiskajām zobu protēzēm, kādiem pacientiem ir ieteicama zobu implantēšana, kā arī soli pa solim izveda cauri zobu implantēšanas gaitai. Vebināra beigās zobārste atbildēja uz skatītāju jautājumiem, kā arī kliedēja mītus, kas saistīti ar zobu implantēšanu, un pārliecināja, ka process ir vienkāršs un nesāpīgs.

Zobu implanta raksturojums

Māra Valdmane vebinārā izskaidroja, ka zobu implants ir zoba analogs, kas pilnībā aizvieto dabīgu zobu, un tam gluži tāpat kā dabīgam zobam ir saknes daļa un kroņa daļa, kas sajūtu ziņā nekādi neatšķiras no dabīga zoba.

Zobu implantēšanas lielākā priekšrocība ir tā, ka šī manipulācija nebojā blakus zobus, un ar implantu palīdzību ir iespējams atjaunot zobu rindu, tās estētiku un funkciju. Tādejādi pacients atkal var baudīt mīļākos ēdienus, droši smaidīt un būt pārliecināts par sevi.

Zobu implantēšanas process

Zobārste vebinārā soli pa solim izskaidroja zobu implantēšanas procesu gaitu. Viss sākas ar pirmo konsultāciju, kurā tiek noteikta kopējā zobu veselības aina, lai pēc tās izveidotu individuālu ārstēšanas plānu. Implantēšanas procesu var veikt tikai veselā mutes dobumā, tāpēc vispirms ir jāsalabo tie zobi, kuriem ir kādi bojājumi.

Kad mutes dobums ir vesels, nākamais solis ir 3D rentgens, kas nosaka, vai kaula daudzums implantēšanas procesam ir pietiekams. Pati zoba implantēšanas procedūra sastāv no diviem galvenajiem posmiem: no ķirurģiskās daļas, kad žokļa kaulā tiek ievietots implants, un estētiskās daļas, kad pēc sadzīšanas tiek uzlikts skaists, jauns zoba kronis.

Zoba implanta saknes daļa ir skrūvveida un izgatavota no titāna vai titāna sakausējuma, kas ir biosaderīgs materiāls un nav alerģisks, līdz ar to nevienam nav jābaidās par implanta atgrūšanu. Medicīniskie pētījumi un pasaules prakse vairāk kā 50 gadu garumā pierāda, ka 98% gadījumu zobu implantēšana ir veiksmīga.

Kad implants ir ievietos un noteiktais dzīšanas laika posms ir pagājis, tiek sākts protezēšanas process – tiek noņemts zoba nospiedums un izveidots zoba kronis.

Nebaidīties!

Zobārste Māra Valdmane vebinārā izskaidroja, ka zobu implantēšanas process ir pilnīgi nesāpīgs, tomēr, ja bailes nepamet, tad iespējams izmantot vēl papildu atsāpinošus preparātus, smieklu gāzi, kas ir nekaitīgs un atslābinošs līdzeklis, lai ārstniecības process paietu vēl ātrāk un nemanāmāk, vai pilno narkozi. Daktere aicina ikvienu parūpēties par savu zobu veselību un skaistumu, lai no sirds varētu smaidīt un baudīt dzīvi!

Vairāk par zobu implantiem var uzzināt šeit

Dr. Apines zobārstniecības klīnika piedāvā - līdz 31.jūlijam piesakies bezmaksas konsultācijai pie implantologa, lai noskaidrotu savu mutes dobuma stāvokli un uzzinātu par implantu ievietošanas iespējām, kā arī saņem 50 EUR dāvanu karti zobu implantēšanai.

Piesakies bezmaksas protēzista konsultācijai šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!