Foto: Publicitātes foto
Latvijas finanšu pakalpojumu tirgū ir parādījies uzņēmums ar inovatīvu modeli mazo un vidējo uzņēmumu finansēšanai. Uzņēmējdarbības aizdevumi tagad ir kļuvuši pieejami uzņēmumiem, kuriem iepriekš šādas iespējas nebija.

Lietuvas uzņēmums "Inrem Finance" laiž klajā Latvijā biznesa finansēšanas produktu maziem un vidējiem uzņēmumiem. "Inrem Finance" klienti ir veikali, restorāni, kafejnīcas un bāri, fitnesa centri, šūšanas darbnīcas, frizētavas un skaistumkopšanas saloni, viesnīcas un ceļojumu aģentūras. Proti, uzņēmumi, kuru pakalpojumus cilvēki izmanto katru dienu.

"Inrem Finance" piedāvātais risinājums tiek īstenots, izmantojot "Merchant Cash Advance" modeli, kur aizdevums tiek sniegts, ņemot par pamatu uzņēmuma vidējos mēneša ieņēmumus. Pamatojoties uz saviem ikmēneša ienākumiem, uzņēmumi var ņemt kredītus biznesa attīstībai vai apgrozāmo līdzekļu palielināšanai. Samazinoties uzņēmuma ieņēmumiem, kredītmaksājumu apjoms arī automātiski samazinās.

Uzņēmumam netiek prasīts noformēt nodrošinājumu vai nekustamā īpašuma hipotēku, sniegt īpašnieka galvojumu, nav jāiesniedz biznesa plāns vai finanšu pārskati. Līdz šim šis kreditēšanas modelis Latvijā un Lietuvā netika izmantots, taču tas ir populārs tādās valstīs kā ASV, Lielbritānija, Austrālija un Indija.

Kā norāda "Inrem Finance" vadītājs Andrejs Rjabcevs, biznesa idejas mērķis bija atrisināt problēmu, ar ko saskaras mazie un vidējie uzņēmumi lielākajā daļā valstu – ierobežotās iespējas iegūt kredītus biznesa attīstībai.

"Mēs Latvijā redzam simtiem uzņēmumu, kuriem mūsu piedāvātais finansēšanas modelis varētu būt aktuāls. Izmantojot efektīvo atgriezenisko saiti, mēs pastāvīgi uzlabojam savu produktu. Ļoti svarīgs aspekts ir mūsu darbinieku augstā kompetence un radošums, kas ļāva ātri nokomplektēt spēcīgu komandu, kas tic mūsu idejai," stāsta Rjabcevs.

Pirmie uzņēmumi Latvijā jau ir iesnieguši pieteikumus un ir saņēmuši finansējumus.

"Inrem Finance" nodrošina finansējumu klientiem tiešsaistē. Uzņēmums apņemas sniegt atbildi klientam 24 stundu laikā no pieteikuma saņemšanas. Pēc aizdevuma saņemšanas uzņēmums līdzekļus varēs izmantot jebkuram biznesa mērķim.

Par UAB "Inrem Finance"

2020. gada vasarā Lietuvā tika dibināts UAB "Inrem Finance" – uzņēmums, kas nodrošina aizdevumus maziem un vidējiem uzņēmumiem, izmantojot elektronisko platformu www.inrem.org.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!