Foto: Publicitātes foto
"Volvo Cars" pārstāvis "Mūsa Motors Rīga" ir aizvadījis veiksmīgu biznesa gadu un paplašina piedāvājumu gan jauno, gan lietoto auto segmentā.

Trešā daļa pasaulē pārdoto "Volvo" – elektrizēti

Starptautiskajā tirgū uzņēmums "Volvo Cars" aizvadījis veiksmīgu gadu. Klienti nemainīgi augsti novērtējuši "Volvo" zīmolu, un uzņēmums turpināja ieguldīt, lai izstrādātu tehnoloģijas, modernizētu aktuālo piedāvājumu un sagatavotu ražošanai jaunus modeļus.

Kopējais pārdošanas apjoms sasniedza 615 121 automobili. Tas ir par 12 % mazāk nekā 2021. gadā, taču kritums galvenokārt saistīts ar problēmām piegādes ķēdē un komponentu ražošanā, kā arī ierobežojumiem, kas tika ieviesti Ķīnā saistībā ar Covid-19.

Automobiļu noietā īpašu vietu pērn ieņēma Recharge sērijas spēkrati: uzlādējamo hibrīdu un elektroauto īpatsvars kopējā apjomā sasniedza vienu trešdaļu (205 352 vienības), bet akumulatora elektrisko auto pārdošana palielinājās par 159,5 %.

Spēcīgā pieprasījuma rezultātā katrs devītais jaunais "Volvo" bija elektromobilis. Vienlaikus pieprasījums pēc spraudņa hibrīdiem saruka par 15,2 %.

Kopumā vislabāk pārdotais modelis atkal bija XC60 (195 338), tam sekoja XC40 (169 206) un XC90 (97 130).

"Volvo Cars" izpilddirektors Džims Rovans ir paziņojis, ka vislielākais dzinējspēks ražotāja tirgus daļas palielināšanā būs jaunais kompaktais SUV, ko uzņēmums prezentēs 2023. gada vidū. Pēc "Volvo" vadītāja teiktā, jaunais modelis piesaistīs gados jaunākus pircējus, vienlaikus neatņemot noietu citiem populāriem "Volvo" modeļiem.

"Mūsa Motors Rīga" kāpina apgrozījumu par 30%

"Pašreizējā situācija radīja stresu visām nozarēm gan starptautiskā, gan lokālā līmenī, taču, noslēdzot 2022. gadu, mēs ar gandarījumu varējām secināt, ka izvirzītie mērķi ir sasniegti un gads bijis pat veiksmīgāks, nekā bijām cerējuši. Jā, pieprasījums pārsniedza ražotāja iespējas piegādāt automobiļus, tomēr esam izpildījuši gan mūsu, gan "Volvo" plānus mūsu reģionā," stāsta "Mūsa Motors Rīga" direktors Normunds Piebalgs.

Klientu gaume Latvijā pērn nemainījās: pieprasītākais "Volvo" modelis bija XC90, to izvēlējās trešā daļa pircēju, bet otro vietu pieprasījuma galvgalā ieņēma XC60.

Joma, kurā "Mūsa Motors Rīga" 2022. gadā piedzīvoja īpaši spēcīgu izaugsmi, bija lietoto automobiļu tirdzniecība – gada apgrozījums šajā segmentā palielinājās divarpus reižu.

"Lietoto spēkratu tirdzniecībā pērn mainījām akcentus. Turpinot tirgot komisijas automobiļus, daudz lielākas pūles pielikām MMR lietoto mašīnu piedāvājuma paplašināšanai, un tas atmaksājās, jo šādas pieejas rezultātā noiets divkāršojās. Tas ir svarīgi arī tāpēc, ka lietotu auto tirdzniecība kopumā izvēršas par būtisku darbības virzienu gan ražotājiem, gan to oficiālajiem pārstāvjiem, un mūsu klienti jau zina, ka "Volvo Selekt" programmā pieejamie automobiļi reprezentē visaugstāko kvalitāti," skaidro MMR direktors.

Pašlaik MMR lietoto automobiļu vietnē (lietotiauto.musamotors.lv) pastāvīgi ir pieejami vairāk nekā 100 automobiļi, un plānots palielināt to skaitu atbilstīgi pieprasījumam.

2022. gadā MMR "Volvo" markas automobiļu apkopē būtiski palielināja servisa kapacitāti. "Ātrākam servisa darbam un individuālai pieejai ir liela ietekme uz klientu apmierinātību, tāpēc servisa spēju palielināšana par aptuveni 15 % bija ļoti svarīga. Mūsu mērķis 2023. gadā ir strādāt vēl gudrāk un efektīvāk, lai darba plūsmu padarītu pēc iespējas vienmērīgāku un paredzamāku," piebilst Piebalgs.

Attīstības plānos LEVC un "Polestar"

Vēl viens svarīgs jaunums "Mūsa Motors Rīga" darbībā 2022. gadā – uzņēmums ir ieguvis autoražotāja "Polestar" oficiālā pārstāvja statusu. MMR var nodrošināt "Polestar" automobiļu apkopi un remontu, bet nākotnē varētu sākt to tirdzniecību. Pašlaik "Geely Holding Group" ietilpstošā zīmola klāstā ir trīs modeļi: augstas veiktspējas hibrīds un divi elektromobiļi.

Nozīmīgi jaunumi 2023. gadā ir gaidāmi arī no MMR pārstāvētā ražotāja LEVC.

Londonas pasaulslaveno taksometru tradīciju pārņēmējs LEVC aktuālo modeli TX5 izlaida 2018. gadā, un kopš prezentācijas visā pasaulē ir pārdoti 9000 automobiļi. Līdztekus TX5 tika laists klajā vieglais komercauto VN5. Abus modeļus raksturo ilglaicīgai kalpošanai izstrādāta konstrukcija un ekonomiska hibrīdiekārta, kas ļauj braukt tīrā elektriskajā režīmā.

2022. gada izskaņā LEVC paziņoja par jaunu attīstības stratēģiju, kas paredz paplašināt piedāvājumu un līdzās taksometram ražot pilnīgi jaunus nākamās paaudzes modeļus. Informācija par tiem būs pieejama šā gada pirmajā ceturksnī.

"LEVC produktu unikālā konstrukcija, materiāli un īpašā ergonomika pievērsa ļoti plašu uzmanību, un šīs īpašības saglabāsies arī jaunajos modeļos. Vienlaikus no ražotāja gaidāma daudz pievilcīgāka cenu politika," teic MMR direktors.

"Mūsa Motors Rīga" darbības galvenie akcenti 2023. gadā saistīti ar jauno auto pārdošanas apjoma palielināšanu, lietotajiem spēkratiem un pēcpārdošanas pakalpojumiem.

""Volvo" bauda augstu pieprasījumu, un strādāsim tā, lai 2023. gadā reģistrēto jauno auto skaits pārsniegtu 400 vienību. Servisā palielināsim pieejamību, bet rezerves daļu tirdzniecībā lielāku uzmanību pievērsīsim pēcgarantijas auto, kuriem jau tagad varam piedāvāt īpašu "4+ 6+ 8+" rūpnīcas atlaižu programmu. Lietoto automobiļu tirdzniecībā koncentrēsimies uz Volvo marku. Vēlamies, lai tā veido ap 70 % noieta," pauž Piebalgs.

Gaidītākais 2023. gada jaunums – "Volvo" EX90

Viens no visā autopasaulē gaidītākajiem 2023. gada jaunumiem ir "Volvo" EX90 – "Volvo" jaunais flagmanis, ko plānots laist pārdošanā šā gada pēdējā ceturksnī.

Jaunais automobilis ražotāja piedāvājumā ieņems vietu virs XC90, taču to neaizstās. Septiņvietīgais auto ir 5037 mm garš (+84 mm salīdzinājumā ar XC90), 1964 mm plats un 1744 mm augsts.

Tas būs pieejams tikai ar elektrisko piedziņu un diviem motoriem, kas nodrošinās pilnpiedziņu. Sākotnēji iznāks divas versijas – ar 408 un 517 ZS jaudu, un WLTP nobraukuma rezerves rādītājs būs attiecīgi 585 un 580 kilometru.

Tradicionāli "Volvo" markai EX90 reprezentēs jaunu soli aktīvās un pasīvās drošības jomā. Ražotājs uzskata, ka jaunajā modelī iestrādātie risinājumi par 20 procentiem samazinās avāriju skaitu (salīdzinājumā ar XC90).

Tā EX90 standarta aprīkojumā būs iekļauta "Pilot Assist" sistēma autonomajai braukšanai. Tās darbību nodrošina "Luminar" lidars, kas spēj analizēt vidi un, piemēram, identificēt gājējus pat 250 metru attālumā. Papildus tam automobilī būs uzstādīti 16 ultraskaņas sensori, astoņas kameras un pieci radari, kā arī īpaša salona uzraudzības sistēma.

Komforta un citu funkciju vadība ir ietverta 14,5 collu centrālajā ekrānā, bet salona apdarei "Volvo" izstrādājis jaunus produktus, kuros izmantoti otrreizējā pārstrādē iegūti materiāli.

"EX90 ir nākamās paaudzes automobilis, kas visus auto lietošanas aspektus – no drošības līdz veiktspējai un komfortam – paceļ pilnīgi jaunā līmenī. Plašāka informācija par EX90 būs pieejama ne vēlāk kā šā gada trešajā ceturksnī," piebilst MMR direktors Piebalgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!