Foto: Publicitātes attēli
Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultāte Āzijas studiju bakalaura programmā šogad izsludina uzņemšanu turku valodas un kultūras studiju apakšprogrammā. Akreditētajā studiju programmā varēs apgūt turku valodu, vēsturi, kultūru, izzināt vēsturiskos un mūsdienu sasniegumus literatūrā, mūzikā, kino un mākslā.

Pateicoties Turcijas valdības un partneraugstskolu atbalstam un stipendijām, studentiem plašā klāstā ir pieejami jaunākie mācību materiāli, metodes, grāmatas un iespēja iepazīt Turciju tuvplānā. Sadarbībā ar Junus Emre institūtu (Yunus Emre Enstitüsü) mācību procesā piedalās vieslektori no Turcijas, savukārt studenti regulāri klātienē nostiprina un papildina zināšanas Turcijas mācību iestādēs. Vasarā Yunus Emre Enstitüsü piedāvā studentiem 45 dienu ilgas turku valodas un kultūras mācības Turcijā, sedzot ceļa, mācību, uzturēšanās un kultūras programmas izmaksas.

Pieaugot Latvijas sadarbībai ar Turciju, palielinās pieprasījums pēc turku valodas speciālistiem. Jau tagad Turcijas ekonomika tiek uzskatīta par vienu no dinamiskākajām pasaulē, prognozējot tās lomas pieaugumu. Iepriekš mācības uzsākušie un turku valodu un kultūru apguvušie studenti jau ir sekmīgi beiguši maģistra studijas un strādā biznesa, kultūras vai izglītības jomā.

Informācija par Junus Emre Institūtu ir pieejama šeit: www.yunusemreenstitusu.org

Informācija par Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultāti ir pieejama šeit: www.hzf.lu.lv

Latvijas Universitātes Turcijas partneraugstskolu saraksts ir pieejams šeit: www.lu.lv

Informācija par stipendijām mācībām Turcijā ir pieejama šeit:
www.trscholarships.org



Informācija par Turcijas vietu pasaulē šodien

Pieteikties studijām varēs gan elektroniski, gan klātienē:

1) Elektroniski pieteikties varēs no 1.jūlija līdz 15.jūlija plkst. 16:00, izmantojot e-pakalpojumu portālā www.latvija.lv/studijas. No 8. līdz 15.jūlijam norādītajos augstskolu uzņemšanas punktos jāuzrāda nepieciešamie dokumenti un jāapstiprina elektroniskais pieteikums.

2) Klātienē pieteikties varēs no 8.līdz 15.jūlijam:
Latvijas Universitātē Rīgā, Raiņa bulvārī 19 uz vietas varēs pieteikties 8.jūlijā no plkst. 10:00 - 18:00, pārējās darbdienās no plkst. 9:00 - 18:00 un sestdien no plkst. 9:00 - 13:00. Pieteikties studijām Latvijas Universitātē varēs arī citos vienotajā uzņemšanā iesaistīto augstskolu uzņemšanas punktos

Tuvāka informācija par pieteikšanos studijā Latvijas Universitātē: www.lu.lv

Informācija par Āzijas studiju programmu: www.hzf.lu.lv

Tuvāka informācija par Āzijas studiju turku valodas un kultūras apakšprogrammu:

Studiju programmas direktors: asoc. prof. Jānis Priede
janis.priede.hzf@lu.lv

Humanitāro zinātņu fakultāte
Visvalža ielā 4a/425 Rīga
Tālruņa numurs: 670 34 825

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!