Foto: Publicitātes foto
Pandēmija un tās sekas ir viesušas neizbēgamas izmaiņas iedzīvotāju ikdienā un daudzās darbības nozarēs, tostarp mazumtirdzniecībā, liekot uzņēmumiem pārskatīt savus plānus un ieceres. Tomēr, pielāgojot savas darbības stratēģiju jaunajiem apstākļiem, "Maxima Latvija" prioritātes vides ilgtspējas veicināšanā nav mainījušās – arī turpmāk šis būs viens no svarīgākajiem attīstības virzieniem uzņēmuma darbībā.

Paturot prātā vienu no vienkāršākajām un vienlaikus trāpīgākajām vides ilgtspējas definīcijām – "rīkoties tā, it kā mēs plānotu palikt uz šīs planētas" – esam īstenojuši virkni iniciatīvu, rūpējoties gan par savas tiešās darbības ietekmes mazināšanu, gan arī sniedzot atbalstu dažādām organizācijām, kas aktīvi rūpējas par vides ilgtspējas jautājumiem, tajā skaitā, – kļūstot par šī gada Lielās talkas atbalstītājiem.

Aktīva iesaiste Lielās talkas aktivitātēs mums ir nozīmīgs solis, gan virzoties pretī tīrākai un zaļākai Latvijai, gan saliedējoties ar tūkstošiem Latvijas iedzīvotāju vienotam mērķim – apliecināt cieņu pret vidi, kurā dzīvojām un strādājām. Turklāt, ņemot vērā veselības un drošības apsvērumus, mēs labi apzināmies to, cik svarīgi šogad veicināt aktīvāku SOLO jeb individuālo talkotāju iesaisti.

Atbalstot šī gada talkas vadmotīvu "Par zaļu Latviju – katrs atsevišķi, bet visi kopā", "Maxima" atbalsta arī ikviena iedzīvotāja lēmumu talkot vienatnē vai ģimenes lokā, savācot atkritumus dabā vai sakopjot savas mājas apkārtni. Vienīgais, kas talkot gribētājiem jāizdara, – jāsaņem Lielās talkas maiss kādā no tuvākajiem "Maxima" veikaliem, jāsatīra apkārtne un jānogādā maiss ar savāktajiem atkritumiem kādā no oficiāli reģistrētajām atkritumu savākšanas talkas vietām.

Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju un izmaiņas iedzīvotāju paradumos, šāds individuālo talku risinājums ir izcils piemērs tam, kā mēs visi – sabiedrība, organizācijas, uzņēmumi – pielāgojamies esošajiem sarežģītajiem apstākļiem. Turklāt SOLO talkas princips ir ļoti pateicīgs, jo cilvēki varēs saņemt savu atkritumu maisu ļoti ērtā veidā – savā piemājas veikalā vai pa ceļam uz laukiem. Pēc maisa saņemšanas ikviens interesents varēs piedalīties talkas aktivitātēs sev ērtā un viegli sasniedzamā, publiskā vietā, bet noteikti precizēt pirms sāk talkošanu, kur tieši nodot atkritumus, to vislabāk zinās pašvaldības koordinators, vairāk informācijas www.talkas.lv.

Šī noteikti būs vienreizēja pieredze arī mums – "Maxima Latvija". Ikdienā mūsu veikalus apmeklē ap 300 000 cilvēku, savukārt mēnesī kopējais apmeklētājus skaits sasniedz pat 10 000 000, kas skaita ziņā ir pat vairāk nekā vēlētāju skaits, kas piedalās pašvaldību vēlēšanās! Šī ir milzīga cilvēku plūsma, ko mums ir iespēja uzrunāt un radīt interesi piedalīties Lielās Talkas aktivitātēs. Ņemot vērā, ka izšķirošs faktors vides aizsardzībā ir tieši sabiedrības iesaiste, "Maxima Latvija" var izmantot savu plašo veikalu tīklu, aktīvi informēt klientus un nodrošināt ērtu infrastruktūru, lai palīdzētu Latvijas vides sakopšanā iesaistīties vēl plašākam cilvēku lokam.

Aicinām ikvienu pievienoties Latvijas talkotāju pulkam, saņemot talkošanas maisus kādā no teju 200 "Maxima" veikaliem visā Latvijā!

Reklāmrakstu veidojis "Maxima Latvija"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!