Foto: www.rtu.lv
Tehnoloģijām arvien vairāk attīstoties un ienākot mūsu dzīvē, aizvien populārāk paliek mācīties tiešsaistes jeb online kursos. Tie ir ērti, lēti, viegli pieejami un pielāgojami ikviena dzīves ritmam, tomēr vai tie dod tādu pašu rezultātu kādu sniedz tradicionālie mācību veidi? Rīgas Biznesa skolas (RBS) Angļu valodas centrs piedāvā apskatīt tiešsaistes un klātienes mācību pozitīvās un negatīvās iezīmes, apgūstot.

Tiešsaistes jeb online kursi
Mācības online vidē ir ļoti ērtas un viegli pielāgojamas ikdienas ritmam. Jūs pats variet izvēlēties kurā laikā un kurā vietā pieslēgties. Tas nozīmē, ka pat ja dodaties ilgākos izbraucienos, jums nav jāiekavē vielas apgūšana. Turklāt, salīdzinot ar tradicionālajām mācībām, tās lielākoties būs krietni lētākas. Jāmin arī ka online kursos ir vieglāk pielāgojams apgūšanas temps un tiek piedāvāts ļoti plašs un dažāds apgūšanas veidu klāsts.

Kamēr pie negatīvajiem aspektiem jāmin tas, ka pirms kursu uzsākšanas netiek noteikts precīzi patieso zināšanu līmenis, kas nozīmē, ka jūs variet mācīties kursos, kuri neatbilst jūsu vajadzībām. Tāpat, ja apskata valodas apgūšanu, tad nav iespējams iegūt tik individuālu un precīzu atgriezenisko saiti no pasniedzējiem par jūsu leksiku, izrunu, valodas stilu un gramatiku. Kā pēdējo ir jāmin to, ka, lai gan online kursi ir viegli un ērti pieejami, tas, ka viņi nav noteiktos laikos, bieži vien nozīmē, ka mācības notiek neregulāri, kas ietekmē apgūtās vielas nostiprināšanos.

Tradicionālie apmācību kursi
Pie tradicionālajiem apmācību kursiem, galvenā pozitīvā iezīme ir iepriekš minētais – klātienē jums ir iespēja saņemt labāku un precīzāku atgriezenisko saiti no pasniedzējiem. Kā arī iespējams trenēties realitātei pietuvinātā komunikācijas veidā ar saviem kursabiedriem. Tāpat lielākoties pirms kursu uzsākšanas, katram jaunajam studentam tiek veikta zināšanu pārbaude. Piemēram, RBS Angļu valodas centrā studenti veic testu un pēc tam interviju, lai pēc iespējas precīzāk noteiktu patieso valodas līmeni. Turklāt šāda veida kursi veicina disciplīnu, jo bieži vien ir notiekts mācību stundu skaits, ko drīkst kavēt.

Jāatzīst gan ka, nodarbību cena lielākoties būs dārgāka, par cik cilvēku skaits grupās tiek ierobežots, lai nodrošinātu kvalitātes standartus. Kā arī nav iespējams pielāgot nodarbību laikus un mācību vielas tempu tieši jums, kas nozīmē, ka jāpielāgojas kursu laikiem nevis otrādāk. Tāpat arī vieta, kur mācieties jau ir iepriekš noteikta, tas nozīmē, ka atšķirībā no online kursiem, jūs tradicionālo mācību veidu nevariet paņemt visur sev līdzi.

Lai arī kuram mācību veidam jūs dodiet priekšroku, RBS Angļu valodas centrs iesaka nepaļauties tikai uz kursiem, bet arī turpināt aktīvi izmantot valodu lasot, rakstot, klausoties dažādas pārraides, kā arī skatoties gan filmas, gan citus video arī pēc kursu beigšanas. Šādā veidā turpinot uzlabot un saglabāt savu zināšanu līmeni.

RBS Angļu valodas centrs piedāvā savā veidā apvienot abas pieejas, mācot tradicionālos kursus, tomēr tajā pašā laikā pielietojot arī tiešsaistes piedāvātās iespējas un materiālus, kuri ir īpaši atlasītas katrai studentu grupai. Jaunais mācību semestris sāksies 9. janvārī, lai noskaidrotu vairāk spied šeit vai zvani pa tālruni 67089800.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!