Foto: Publicitātes foto
"Med4U" ir specializēts ārstniecības pakalpojumu sniedzējs, kas medicīnisko palīdzību sniedz arī pacienta dzīves vietā un publiskos pasākumos, kā arī nodrošina transportu un kvalificētu pavadošo personālu gadījumos, kad pacients jānogādā Latvijā no negadījuma vietas vai slimnīcas citā valstī.

"Med4U" pakalpojumu klāsts ir plašs un daudzveidīgs. Viens no būtiskākajiem ir medicīniskās palīdzības sniegšana pacienta dzīves vietā, kas ļauj saņemt pilnvērtīgu un kvalitatīvu ārstēšanu un rehabilitāciju, neapmeklējot medicīnas iestādi, negaidot pierakstus, bez papildu norīkojumiem un stresa. Jo sevišķi tas svarīgi šobrīd – Covid-19 pandēmijas laikā. Turklāt pilnvērtīgu ārstniecību savā dzīves vietā var saņemt arī Covid-19 pacienti.

Mājas vizītes laikā ārsta palīgs vai ārsts-speciālists novērtēs pacienta veselības stāvokli (tostarp veiks sirds mazspējas pacientu veselības stāvokļa uzraudzību), veiks nepieciešamos izmeklējumus, izrakstīs medikamentus (e-recepti), sniegs norādījumus par tālāko ārstēšanas procesu.

Ārsta palīgs vai sertifcēta medicīnas māsa veiks nepieciešamās manipulācijas: injekcijas, intravenozās sistēmas, elektrokardiogrammu, holtera un asinsspiediena monitorēšanu, brūču aprūpi, analīžu noņemšanu un nogādāšanu laboratorijā, urīnpūšļa ilgkatetra maiņu, traheostomas kopšanu, enterālo un parenterālo barošanu (tai skaitā tuvinieku apmācību), nazogastrālās zondes ievadīšanu, stomas aprūpi u.c.

Fizioterapeits palīdzēs novērst vai mazināt kustību traucējumus, sāpes, tūsku, slodzes izturības mazināšanos un daudzas citas.

Ergoterapeits konsultēs un palīdzēs atgūt spējas, kas ļauj pacientam būt neatkarīgam ikdienas nodarbēs vai apgūt jaunas prasmes pēc pārciesta insulta, galvas traumām, lūzumiem, perifēro nervu bojājumiem, politraumām, reimatoloģiskām saslimšanām, apdegumiem, psihiskām saslimšanām. Ergoterapeits arī konsultēs par vides pieejamību, ergonomikas principu izmantošanu darba vidē vai mājas ikdienas dzīvē.

Audiologopēds novērtēs pacientu komunikācijas spēju, runas, balss un rīšanas traucējumus, veiks to korekciju un terapiju jebkura vecuma cilvēkiem (arī bērniem), kā arī miofunkcionālo terapiju (sejas artikulācijas muskuļu vingrinājumus).

Podologs veiks pēdu ārstniecisko aprūpi, tai skaitā: varžacu un kārpu apstrādi, keratožu un sabiezējumu noslīpēšanu, plaisu apstrādi, čūlu aprūpi, sabiezinātu, sēnīšu skartu vai izmainītas formas nagu ārstēšanu, kāju nagu protezēšanu (bojātā naga vai tā daļas aizstāšanu), bojātā naga stiprināšanu, ieauguša naga korekciju.

Gadījumos, kad izmeklējumus vai manipulācijas nav iespējams veikt mājās, kā arī pacientiem ar kustību traucējumiem un gulošiem pacientiem iespējama transportēšana uz nepieciešamo medicīnas iestādi.

Pacienta transportēšana kvalificētas ārstniecības personas pavadībā iespējama arī gadījumos, kad pacients atrodas citā valstī un ir jānogādā atpakaļ Latvijā, piemēram, ceļojuma laikā gūto traumu vai slimības dēļ. Pārvadāšanu veic ar atbilstošu transportu (piemēram, specializētu medicīnas autotransportu) ārstniecības personas uzraudzībā, ja tas ir nepieciešams. Tādējādi pacientam tiek nodrošināta ērta un droša pārvešana. Rūpējoties par pacientu, piedāvājam pilna servisa pakalpojumu, izvēloties ērtāko un atbilstošāko pārvadājuma veidu, kā arī ar pacientu saistīto personīgo mantu (piemēram, automobiļa) pārvešanu. Esam veikuši pacientu transportēšanu no dažādām valstīm –Polijas, Krievijas un pat Jaunzēlandes.

"Med4U" sniedz arī neatliekamo medicīnisko palīdzību publiskos pasākumos. Tie ir gan aktīvās atpūtas pasākumi brīvā dabā un telpās, gan sporta sacensības un treniņi. Pasākuma laikā tiek nodrošināts sertificēta medicīnas personāla atbalsts ar nepieciešamo medicīnisko aprīkojumu atbilstoši katra pasākuma specifikai – sākot ar specializēto neatliekamās medicīniskās palīdzības transportlīdzekli un beidzot ar specifiskām medicīniskām iekārtām.

Jauniešiem līdz 24 gadu vecumam, grūtniecēm, bāreņiem un bez vecāku gādības palikušām personām, personām ar īpašām vajadzībām, senioriem, ģimenēm, kuru aprūpē ir vismaz trīs bērni, arī bērni audžuģimenē, ir pieejama atlaide 15% apmērā no pakalpojuma cenas.

"Med4U" – tā ir drošība, kvalitāte un profesionāls medicīniskais atbalsts dažādos dzīves gadījumos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!