Foto: Shutterstock
"Katrs bērns līdz pirmajai klasei var apgūt skaitīšanu viena simta robežās," — apgalvo "AlfaRobot Education" izglītības centra eksperti. Turklāt redzamus rezultātus var sasniegt jau četros mēnešos. Tieši tik ilgst mentālās aritmētikas pamatkurss 5-6 gadu veciem bērniem. Nodarbības, kas notiek spēles formā, maksā tikai 24 eiro mēnesī. Cenā ietilpst viss nepieciešamais mācību procesam – metodisko materiālu komplekts, skaitīkli, kā arī radošuma un spēļu komplekti, kas neļaus bērnam garlaikoties nodarbībās.

Parasti bērniem ļoti patīk sacensties savā starpā "spēlēt matemātiku". Apmācības sistēma ir izstrādāta tā, lai vienāda uzmanība tiktu pievērsta gan bērniem, kuri spēj ātri uztvert mācību materiālu, gan arī bērniem, kuriem nepieciešams vairāk laika, lai apgūtu jauno. Grupā ir ne vairāk par 16 bērniem un divi pedagogi, kas ļauj ņemt vērā katra bērna individuālo tempu," stāsta "AlfaRobot Education" direktors Gints Krūmiņš. "Tā rezultātā – bērns dažās sekundēs spēs prātā atrisināt aritmētikas uzdevumus".

Jāsaka, ka nelieli uzdevumi atkārtošanai tiek doti bērniem līdz uz mājām. Tomēr, pēc pedagogu domām, uzdevumiem dienā jāvelta ne vairāk kā 10–15 minūtes. Tas ir pietiekami, lai atgādinātu skaitīšanas principu, kas atšķiras no "pirkstu" vai skaitīšanas kociņu metodes, ko izmanto visi pirmsskolas vecuma bērni.

Papildus nodarbībām vismazākajiem ir arī sarežģītāki moduļi, kas piemēroti skolniekiem. Īpaša skaitīšanas sistēma ļauj ātri iegaumēt reizināšanas tabulu, kā arī prātā dalīt un reizināt divciparu skaitļus. "Šādas nodarbības neaizstās sistemātisku priekšmeta mācīšanu skolā. Tomēr, mēs daudz konsultējāmies ar zinātniekiem, kuri šo prasmi nosauca par bērna konkurences priekšrocību. Tas attīsta ne tikai spēju prātā ātri veikt aritmētiskas darbības, bet arī pieradina bērnu koncentrēties, palielina atmiņas kapacitāti un uzmanības stabilitāti," uzsvēr Gints Krūmiņš.

Un patiešām – iespēja prātā saskaitīt darbības, kurām citiem bērniem ir nepieciešams kalkulators vai papīrs, var paaugstināt jebkura studenta pašvērtējumu. Daudzus no uzdevumiem "AlfaRobot Education" kursa autori izstrādājuši tā, lai bērni pat spēlejot galda spēles un stafetes skrējienos risinātu skaitļu ķēdes uz ātrumu. Tādējādi aritmētikas nodarbības neatgādina garlaicīgas konsultācijas ar skolotāju. Tomēr par izklaidējošu zinātnisku programmu to nevar nosaukt. Galu galā – ne tuvu katrs pieaugušais spēj savā prātā sareizināt divciparu skaitli ātrāk nekā kalkulators.

Šobrīd "AlfaRobot Education" apmāca bērnus pēc savām izstrādātajām metodēm vairāk nekā 180 skolās un bērnudārzos Latvijā. Vairāk nekā četrarpus tūkstoši cilvēku jau ir apguvuši vienu vai vairākas skolas un pirmsskolas programmas. Reģistrēties uz atvērto kursu var uzņēmuma mājaslapā: www.alfarobot.lv. Ja kāda iemesla dēļ jūsu mācību iestādē nodarbības nenotiek, ir iespēja tās apmeklēt nedēļas nogalē, mācību klasēs Rīgā, Raiņa bulvārī 25.

Jautājumus par programmu variet uzdot, zvanot pa tālruni : +371 67 220 806 vai rakstot uz e-pastu info@alfarobot.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!