Foto: Publicitātes foto
Kurš no mums gan nezina leģendāro KitchenAid sarkano mikseri, kuram mājas pavārs bieži sameklē vietu uz virtuves skapīša vēl pirms ledusskapja uzstādīšanas vai plīts pievienošanas. Palīgs virtuvē, kuram, daudz nepūloties, var likt uzputot olas vai mīcīt mīklu savā vietā. Taču aiz pazīstamā nosaukuma “KitchenAid” patiesībā slēpjas daudz vairāk, nekā vienkārši viens sarkans mikseris.

Iemesli, kādēļ šis sarkanais mikseris ir nonācis gandrīz ikonas statusā, nav tālu jāmeklē. Sāksim kaut vai ar aizraujošo faktu, ka KitchenAid ir tikai gadu jaunāks nekā Igaunijas Republika – 1919. gadā Herberta Džonsona radītais galda mikseris sāka atvieglot Amerikas mājsaimnieču dzīvi jau divdesmitajos gados. Beidzot saimnieču rokām bija vairāk brīvības un varēja nedaudz saīsināt šo šķietami nebeidzamo mājsaimniecības darbu sarakstu, par kuriem rūpēties. Tas laikam joprojām ir viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ KitchenAid mājās sagaida un pret to izturas ar tikpat lielu aizrautību un rūpēm kā pret jaunu ģimenes locekli. Ne mazāk svarīgi ir arī tas, ka mikseris var padarīt par labāko pavāru arī tos, kuri nekad iepriekš savā dzīvē nav mīcījuši mīklu vai putojuši olas.

Ir mazāk to, kas zina, ka vēl pirms tam, kad leģendārais sarkanais mikseris nonāca mājās, tam izdevās izpildīt vēl vairākus mērķus. Džonsons iekārtas izstrādi patiesībā uzsāka jau 1908. gadā, oriģināli tas bija paredzēts maiznieku laika taupīšanai. Vēl pirms mājsaimniecēm par mikseri priecājās Amerikas Savienoto Valstu jūras spēki, lai ietaupītu laiku, gatavojot ēdienu lielām masām. Līdz ar to pašreizējā virtuves karaļa rašanās un vēstures stāsts patiesībā ir pat dziļāks un nozīmīgāks.

Patiesībā prot vairāk nekā vienkārši putot un mīcīt


Kā pierasts leģendām, mikseris kopš 1936. gada, kad ieguva savu ikonisko izskatu, ir lielā mērā palicis nemainīgs. Bet ar laiku ir nākušas klāt aizvien jaunas krāsas, modeļi, apdares un papildinājumi. Runājot par pēdējo, ar papildu piederumiem iekārtu var pārvērst – pārsteigums-pārsteigums – piemēram, sulas spiedē, virtuves kombainā, graudu dzirnavās, gaļasmašīnā, pastas spiedē vai pat visu bērnu iecienītā saldējuma mašīnā. Ar to papildu piederumu klāsts nebeidzas, kas nozīmē tikai vienu – ir maz māju, kurās izmanto visu šīs iekārtas potenciālu. Ja mikseris ar laiku ir kļuvis par populāru kāzu dāvanu, papildu piederumi ir labi un praktiski aksesuāri, kurus lūgt dāvināt saviem draugiem un tuviniekiem.

Nav noteikti jābūt sarkanā krāsā


Lai gan mēs KitchenAid galvenokārt zinām tieši tā klasiskajā sarkanajā krāsā, mūsdienās krāsu izvēle ir praktiski nebeidzami plaša, tādēļ katrai virtuvei būtu jāvar atrast sava. Piemēram, par šī gada krāsu izvēlējās brīnumaini skaisto un silto medus krāsas honey. Ir vairāk nekā 30 krāsas, no kurām izvēlēties, bet atsevišķi apspriežama arī apdare – izvēlēties matētu, spīdīgu vai varbūt metālisku? Izvēli vēl vairāk sarežģī tas, ka aizvien biežāk, veidojot māju dizainu, valda uzskats, ka visiem priekšmetiem nav noteikti jābūt vienā tonī. KitchenAid arī aizvien vairāk ļauj spēlēties ar krāsām un apdarēm, tās kombinējot un tā ienesot virtuvēs individualitātes. Turklāt vienmēr var spēlēt dizaineri arī pēc kāda laika un, piemēram, ar jaunu bļodu piešķirt savam mikserim (un tā visai virtuvei) svaigu izskatu.

Savieto virtuves iekārtas


Īpaši efektīvs rezultāts, protams, ir tad, ja virtuves iekārtas it kā veido atsevišķu ansambli. KitchenAid tieši tādēļ ir laba izvēle, ka produktu klāsts nebeidzas tikai ar mikseriem, bet ir arī citas virtuves iekārtas tādā pašā dizaina valodā. Piemēram, blenderi, kas ir vieni no jaudīgākajiem savā cenu klasē, arī tosteri, ūdens sildītāji, kafijas automāti, virtuves kombaini un rokas mikseri. Starp citu, rudenī var gaidīt arī bezvadu sēriju. Tas nozīmē, ka ir un nāk aizvien klāt jauni locekļi, ar kuriem papildināt savu lielisko ansambli. Ja uzreiz nevari pacelt visa ansambļa salikšanu, ļoti laba ideja, kā ar laiku savākt savu gribēto kolekciju, ir papildināt savu dāvanu sarakstu. Vai, vēl labāk, kādēļ gan uzreiz nelūgt dāvanā KitchenAid dāvanu karti. Pēdējā ir arī ļoti laba ideja dāvanai draugam, kurš sen sapņo par KitchenAid, bet nav spēris vēl pēdējo izšķirošo soli. Tā dāvanas saņēmējam paliek pārsteiguma moments, bet tev nav jābaidās kļūdīties ar krāsas vai apdares izvēli.

Viena no lietām, kas apvieno KitchenAid iekārtas, ir to daudzfunkcionalitāte. Piemēram, nav jābaidās, ka blenderis virtuvē spēs pagatavot tikai smūtijus. Gluži pretēji, tas lieliski tiks galā gan ar zupām, gan mīklām un pesto. Tieši tas pats attiecas uz virtuves kombainu, kas gan puto, gan smalcina, griež gabaliņos, veido biezeni, mīca, jauc un šķēlē. Nav starpības, vai jāmīca picas mīkla vai jāšķēlē gurķi – par kombainu vari būt drošs.

Ikvienas virtuves kronis


Virtuves dizainā skatienu bieži piesaista nevis mēbeles vai virtuves virsma – kā sākumā varētu domāt, bet tieši KitchenAid vienlaikus klasiskās un stilīgās iekārtas. Ne jau tāpat vien Sanfrancisko modernās mākslas muzejs 1997. gadā KitchenAid galda mikseri izvēlējās par Amerikas dizaina ikonu.

Viens ir droši – ar KitchenAid nav jābaidās, ka pērc kaķi maisā. Gluži pretēji, iekārtas visus šos simt gadus ir pazīstamas tieši galvenokārt ar savu jaudu, kvalitāti un izturību. Te arī labs padoms, kā pārbaudīt iekārtas kvalitāti un uzticamību. Paskaties, kādi ir ražotāja garantijas noteikumi – ja viņš ir pārliecināts par sava produkta efektivitāti, viņš uzdrīkstas dot arī atbilstošu garantiju. KitchenAid iekārtām ir par vidējo ilgāka garantija, kas dažu produktu grupu gadījumā ir pat līdz desmit gadiem. Artisan blenderim ir pat 30 dienu nodošanas atpakaļ tiesības, nodrošinot iespēju saņemt atpakaļ visu samaksāto naudu. Starp citu: KitchenAid mikseri joprojām tiek izgatavoti tur, kur sākās to panākumu stāsts – Amerikā.

PS! Tieši pašlaik ir lieliska KitchenAid pavasara akcija. Aizraujošus atlaižu piedāvājumus izpēti mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!