Foto: Publicitātes foto
Šoruden "Zalando" svin ienākšanu Latvijā, organizējot unikālu izstādi, kuras ietvaros dažādi cilvēki, kurus vieno mīlestība uz modi, demonstrēja savu personību un stilu dažādos leņķos. Šajā projektā ar apģērbiem no plašā Zalando sortimenta tika dots izaicinājums uzdrīkstēties parādīt savu individuālo stilu tādiem māksliniekiem un vietējām personībām kā Aminata, Agnese Rakovska, Kaspars Ozoliņš, Lota Ulmane, Gustavs Pētersīlis, Andrewon, Alīna Peinere, Felipe Gabriel Xavier un Kristīne Laizāne.

Aminata

Ir dienas, kad gribas izskatīties eleganti, ir dienas, kad gribas sajusties kā rokzvaigznei un uzvilkt ādas jaku un smagos zābakus. Ir dienas, kad gribas paslēpties no visiem un uzvilkt ērtu melnu hūdiju, kas liek justies mājīgi un pasargāti.


Kā mūziķei uzstājoties uz skatuves, apģērbs ir viens ko veidiem, kā komunicēt ar skatītājiem, kā izteikties un nodot savu vēstījumu.

Es varu būt gan avantūriska, impulsīva, ugunīga, dzīvespriecīga un arī nosvērta, melanholiska, loģiska un noslēgta. It kā pilnīgi pretstati, tomēr šīs īpašības ir tās, kas veido to, kas es esmu!

Kas Aminatai mugurā? Skaties te, skenējot QR kodu!

Gustavs Pētersīlis

Pirms astoņiem gadiem vienā acu mirklī mana dzīve izmainījās pilnībā. Es nodarbojos ar BMX riteņbraukšanu un mans galvenais mērķis bija tikt līdz olimpiskajām spēlēm. Treniņi, nometnes, sacensības visā Eiropā – tā bija mana ikdiena.

Taču tad piedzīvoju kritienu. Lauzts kakla skriemelis un bojātas muguras smadzenes, kā rezultātā šobrīd pārvietojos ratiņkrēslā.

Šo gadu laikā esmu mācījies atrast sevi no jauna. Strādāju e-komercijas nozarē. Ja agrāk apģērbam nepiešķīru svarīgu lomu, tad tagad tas ir mainījies. Vēljoprojām dažreiz ir grūti pieņemt sevi, bet kad saģērbjos, kā man tiešām patīk, tās sajūtas pazūd. Pašapziņa pieaug, sajūtu enerģijas pieplūdumu un esmu gatavs turpināt cīnīties par savu vietu zem saules.

Kas tieši Gustavam mugurā? Skaties te, skenējot QR kodu!

Alīna Peinere

Mode ir būtiska mana dzīvesveida sastāvdaļa – tā mani vienmēr ir iedvesmojusi un palīdzējusi izpaust savas emocijas un noskaņojumu.

Mode ir arī mana karjera, esmu izglītību ieguvusi apģērba un tekstila tehnoloģiju jomā, un mans darbs ir kāzu kleitu un vakarkleitu šūšana un dizainēšana. Es nevaru sevi iztēloties darām citu darbu.

Tas ir pārsteidzoši, cik daudz apģērbs var pateikt par tā nēsātāju. Tāpat arī mani fascinē, kā mainās paša apģērba iespaids atkarībā no vides, kurā tas ir fotografēts, un cilvēka, kam tas ir mugurā. Modes fotogrāfija mani īpaši aizrauj un es dievinu izmēģināt dažādus tērpus un fotografēties dažādās vidēs. Vai viens un tas pats tērps fotografēts studijā, ainaviskā mežā vai pie moderniem pilsētas mūriem pilnībā maina ne tikai modeļa koptēlu, bet arī pats tērps ''runā'' citādāk. Mode ir brīnumaina!

Kas tieši Alīnai mugurā? Skaties te, skenējot QR kodu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!