Foto: Publicitātes foto
Tūkstošiem gadu Japānas ieroču meistari ražoja unikālus kaujas samuraju zobenus, izraisot bailes samuraju ienaidniekiem. Šodien, turpinot tradīcijas, japāņu ražotāji piedāvā ikvienam, kas mīl un prot gatavot, ne jau kara ieročus, bet virtuves nažus.

Tomēr šiem miera instrumentiem nav zemāka kvalitāte kā samuraju asmeņiem. Global nažus ražo Yoshikin rūpnīcā, kas atrodas Japānas pilsētā Niigata, un šodien zīmols ir ļoti slavens un populārs Eiropas profesionālajā virtuves lokā. Astoņos no desmit Skandināvijas restorānu izmanto tieši šos nažus. Global nažus izmanto vairākas profesionālas komandas pasaules kulinārijas konkursos un kulinārijas olimpiādēs. Global naži tika vairākkārt apbalvoti starptautiskās izstādēs un žurnālos. Ar ko šie naži ir pelnījuši tik plašu ekspertu un mājas lietotāju atzīšanu?

Sākums

Par zīmola Global dzimšanas datumu var uzskatīt 1985. gadu. Virtuves nažu Global ārejo izskatu un dizainu izstrādāja slavens japāņu dizainers Komin Yamada. Viņš ir pazīstams ar to, ka bija aicināts, kā pirmais ārzemnieks, sadarboties ar Eiropas dizaina mājas Rosendahl. Yamada ir radījis nažu līniju, kas atšķirās ar revolucionāru dizainu, izmantojot jaunākos tehnoloģiskos sasniegumus un jaunus materiālus. Šie naži ir paredzēti plašam klientu lokam: gan profesionāliem pavāriem, gan mājas lietošanai. Global naži ir ļoti vienkārši lietošanā un kopšanā, un vienlaikus tie spēj izpildīt visstingrākās ekspertu prasības. 

Īpašības un priekšrocības

Divi jauninājumi, kas atšķir Global nažus no citiem - asmeņa malas struktūra un perfekts līdzsvars.

Asmeņa griešanas mala - vissvarīgākā asmeņa daļa, un, ja mēs runājam par nažiem Global, tiem griešanas daļa ir patiesi unikāla. Lielākai daļai no šiem nažiem ir Eiropas veida (simetriskā) asināšana. Tomēr asināšanas forma atšķiras no Eiropas nažiem. Atšķirību labi var redzēt zīmējumos. Zīmējums 2 - standarta eiropiešu nažu asināšana, zīmējums 1 - Global nažu asināšanas forma. Kā redzams, griešanas malas veido ļoti asu leņķi, kā arī - griešanas mala ir krietni platāka nekā eiropiešu nažiem un var sasniegt līdz pat collas četrdaļu.


Global nažu ideālais līdzsvars tiek panākts ar ļoti netradicionālu metodi. Tukšs naža rokturis piepildīts ar smiltīm, kuru daudzums ir precīzi aprēķināts, lai nodrošinātu optimālāko svara attiecību starp asmeni un rokturi. Šī metode ļauj iegūt visprecīzāko līdzsvaru. Turklāt nažiem Global nav bolsteris, kas atvieglo griešanu un asināšanu.

Vēl viena nažu Global konstrukciju īpašība - oriģināli gludas nažu līnijas un bezšuvju savienošana. Gan rokturis, gan asmens ir izgatavoti no nerūsējošā tērauda, padarot nažus maksimāli higiēniskus, tiem neuzkrājas netīrumi un tos ir ļoti viegli mazgāt.

No kāda tērauda ir taisīti naži Global?

Global naži ir izgatavoti no vislabākā augstoglekļa tērauda, kas ir paredzēts griezējinstrumentu ražošanai. Yoshikin uzņēmums izmanto materiālu, kas tika speciāli izstrādāts nažiem Global - nerūsējošais tērauds CROMOVA 18. Nosaukums atspoguļo elementu sastāvu: hroms, molibdēns, vanādijs. Šīs tērauds ir pietiekami ciets, lai nazis labi turētu savu asumu un ir pietiekami mīksts, lai varētu viegli to uzasināt. Tas satur 18% hroma. Šāds augsts līmenis uzlabo ķīmisko izturību. Tomēr speciālisti iesaka ievērot japāņu nažu lietošanas noteikumus, lai novērstu koroziju un plankumu parādīšanos uz ​​asmeņa. Molibdēns un vanādijs palielina asmeņa stiprumu un izturību - Global naži paliek asi ļoti ilgu laiku.
Pirkuma ieguvumi:

  • Jūs saņemsiet labāko cenu tirgū, jo mūsu veikals ir oficiālais Global pārstāvis Latvijā;
  • Nažu Global asmeņi izgatavoti no labāka, ekskluzīva nerūsējošā tērauda CROMOVA18;
  • Naži Global ir līdzsvaroti ar smiltīm. Katrs rokturis tiek pildīts ar noteiktu smilšu daudzumu, kas nodrošina perfektu līdzsvaru;
  • Visi naži tiek ražoti Japānā, rūpnīcā Yoshikin;
  • Global naži ir vieni no asākiem nažiem pasaulē (pierādīts testā ar papīru);
  • Global naži saglabā savu asumu (nedilst) neticami ilgi (pierādīts testā ar papīru);
  • Bezšūvju savienošana. Nav vietu, kur krāties baktērijām;
  • Augsta reputācija starp šefpavāriem visā pasaulē;
  • Daudzas starptautiskas balvas kvalitātes, dizaina un inovāciju jomā. Pirmā vieta Chef Choice Awards 2014! (www.globalknives.uk.com)

Un pats galvenais:

Mūsu veikals www.virtuveslietas.lv ir sagatavojis speciālu piedāvājumu visiem nažiem Global:

  • Atlaide 15% - pērkot vienu nazi Global;
  • Atlaide 20% - pērkot divus nažus Global;
  • Atlaide 25% - pērkot trīs nažus Global.

Veikala adrese: Tērbatas iela 12, Rīga
Tālr.: +371  29450947
edimar@inbox.lv
www.virtuveslietas.lv
Seko "Virtuves lietas" veikalam arī Facebook

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!