Foto: Publicitātes foto
Pircēju rīcībā nododot jaunākos "Opel" modeļus, kompānija "Auto Blitz" plāno ievērojami palielināt pārdošanas apjomu un nostiprināt tirgus pozīcijas. Pēc daudzu gaidītās "Opel Mokka-e" dzimtajā Vācijā jau izveidojies milzīgs pieprasījums.

Modeļu ofensīvas priekšgalā progresīvā 'Mokka'

Pirmās paaudzes "Opel Mokka" izlaida 2012. gadā, un kompaktais SUV iepriecināja daudzus klientus. Pēc īsa pārtraukuma "Mokka" atgriežas "Opel" saimē kā pilnībā jauns automobilis: ar spilgtu dizainu, moderniem dzinējiem, plašu moderno tehnoloģiju klāstu un iespaidīgu elektrisko versiju.

Otrās paaudzes "Mokka" pārsteidz ar ideālām proporcijām un aizraujošu precizitāti, un runa nav tikai par "Opel Vizor", zīmola jauno seju. Neskatoties uz nedaudz garāku riteņu bāzi, jaunā "Mokka" ir par 12,5 cm īsāka nekā priekšgājēja, taču piedāvā tikpat plašu telpu pieciem pasažieriem un bagāžai.

Jauno paaudzi raksturo moderna kabīne ar īpaši platu instrumentu paneli. Vienlaikus "Opel" dizaineri lielu nozīmi piešķīruši drošībai un "digitālajai detoksikācijai", un, lai nenovērstu vadītāja uzmanību no ceļa, vissvarīgākās funkcijas joprojām var vadīt ar pogām.

Līdzās versijām ar sparīgajiem, bet ekonomiskajiem benzīna 1,2 litru benzīna turbodzinējiem ar 100 vai 130 ZS jaudu un īpaši efektīvo 1,5 litru dīzeļdzinēju ar 100 ZS "Mokka" pirmo reizi ir pieejama elektriskajā versijā "Mokka-e", kas ražotāja dzimtajā Vācijā jau kļuvusi par pieprasījuma sensāciju.

Mokka-e piedāvā iedvesmojošu nulles emisijas braukšanas pieredzi. Elektriskais motors attīsta 136 ZS un 250 Nm, un auto sniedzamība ir 324 km (WLTP). "Opel" baterijai dod astoņu gadu/160 000 km garantiju, un 100 kW jaudas stacijā to par 80% var uzlādēt 30 minūtēs.

Jaunā "Mokka" paliek uzticīga "Opel" tradīcijai demokratizēt tehnoloģijas un pircējiem piedāvā adaptīvos un šajā segmentā unikālos "IntelliLux LED® Matrix" lukturus, 180 grādu panorāmas aizmugurējo kameru, automātisko auto novietošanu, adaptīvo kruīza kontroli, sadursmes brīdinājuma sistēmu ar avārijas bremzēšanu un citus modernos risinājumus.

"Iepriekšējās paaudzes "Opel Mokka" bija īsts bestsellers un viens no vietējā tirgus līderiem, savā segmentā demonstrējot izcilu sniegumu," komentē "Opel" autorizētā pārstāvja "Auto Blitz" valdes loceklis Normunds Piebalgs. "Jaunās paaudzes "Mokka" iemieso ārkārtīgi pievilcīgu piedāvājumu – pieprasīto SUV formātu ar visām tā praktiskajām īpašībām, spilgtu dizainu, jaunākās tehnoloģijas, modernus dzinējus, kā arī versija ar tīru elektrisko piedziņu."

Jaunās paaudzes "Mokka" iepriekšpārdošana sākās pagājušā gada izskaņā, un "Opel" uzticīgākie pircēji Latvijā jau ir izmantojuši iespēju to pasūtīt. Pirmās jaunās "Mokka" automāšīnas "Auto Blitz" salonā ieradīsies aprīlī, un modeļa sākumcena būs 16 400 eiro.

Jaunais 'Crossland' jau pārdošanā

Paralēli ir sākusies arī jaunā kompaktā SUV modeļa "Opel Crossland" pārdošana (starta cena 15 690 eiro). "Crossland" ir nākamais modelis, kas runā "Opel" jaunajā dizaina valodā un izceļas ar ļoti spēcīgu vizuālo raksturu.

Modelim ir izveidoti trīs aprīkojuma līmeņi, kas atbilst visdažādākajām prasībām, bet jau bāzes versijā tas piedāvā bagātīgu komforta un drošības ietaišu klāstu. "Crossland Comfort" ir aprīkots ar joslas maiņas brīdinājuma sistēmu un ceļa zīmju atpazīšanu, Full LED lukturiem, lietus sensoru, 7 collu "IntelliLink" multimediju sistēmu ar "Bluetooth" un "Apple CarPlay"/"Android Auto" atbalstu, kruīza kontroli un apsildāmu stūri ar ādas apdari.

Sportiska izskata piekritēji novērtēs "Crossland GS Line". Jaunais aprīkojuma līmenis, kas atrodas vienu pakāpienu virs "Innovation Plus", kompakto SUV spilgti izceļ starp konkurentiem. Standarta aprīkojumā ir iekļauta, piemēram, jumta krāsas izvēle (melna vai balta), jumta reliņi sudraba krāsā, 180 grādu panorāmas kamera, parkošanās sensori priekšā un aizmugurē, aklās zonas brīdinājuma sistēma, bīdāmi aizmugurējie sēdekļi un pielāgojama bagāžnieka grīda, AGR sporta sēdekļi un 17 collu vieglmetāla diski.

Motoru klāstu veido četri moderni benzīna dzinēji: 80 un 110 ZS motori tiek aprīkoti ar manuālo pārnesumkārbu, savukārt jaudīgāko 130 ZS dzinēju pēc izvēles var iegādāties ar automātisko pārnesumkārbu. Pieejams arī 110 ZS dīzeļdzinējs.

"Crossland" pircēji auto aprīkojumu var papildināt ar "IntelliGrip". Adaptīvā kontroles sistēma ar pieciem režīmiem ("Normal", "Snow", "Mud", "Sand" un izslēgts ESP) pielāgojas braukšanai dubļos, sniegā un smiltīs un nodrošina optimālu saķeri jebkuros ceļa apstākļos.

Elektriskais 'Vivaro-e' jau plūc laurus

Modeļu klāsta izvēršana turpinās arī "Opel" komerctransporta spārnā, un jaunie automobiļi jau plūc uzvaras laurus. Tā "Opel Vivaro-e" ir izcīnījis titulu "2021. gada starptautiskais autofurgons" (IVOTY). Inovatīvo un pilnībā elektrisko furgonu par labāko atzina ekspertu žūrija, kuru veido 24 neatkarīgu vieglā komerctransporta žurnālu žurnālisti un izdevēji.

Pieejams trīs garumos un ar daudziem virsbūves variantiem, elektriskais "Vivaro-e" profesionāļiem paver bezkompromisa nulles emisijas mobilitātes iespējas, kas sniedzas tālāk par "pēdējas jūdzes" piegādēm.

Atkarībā no vajadzībām "Vivaro-e" pircēji var izvēlēties vienu no divām litija jonu baterijām: ar 75 kWh kapacitāti un 330 km gaitas rezervi vai, ja transportlīdzekli plānots izmantot īsākiem braucieniem, ar 50 kWh kapacitāti, kas dod līdz 230 km lielu nobraukumu (WLTP).

"2021. gadā "Opel" elektrisko komercauto klāstam pievienosies arī "Combo" un "Movano". Tie būs ļoti interesanti produkti visiem tiem mūsu klientiem, kuri jau kādu laiku apsver, kā vislabāk pāriet uz nulles emisijas transportu," komentē Piebalgs.

"Mums, tāpat kā daudziem citiem nozares dalībniekiem, 2020. gads nebija vienkāršs, taču uz šo gadu raugāmies ar lielu optimismu. "Opel" ir apņēmības pilns palielināt savu tirgus daļu un šo apņēmību stiprinās ar agresīvu cenu politiku, turklāt jaunais produktu portfelis ļauj konkurēt visos nozīmīgajos segmentos," rezumē "Auto Blitz" valdes loceklis. "Jaunā situācija ir prasījusi piemērošanos gan no mums, gan klientiem. Vienlaikus jūtam potenciālu un pārdošanas apjomu salīdzinājumā ar pērno gadu plānojam palielināt par vismaz 50%."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!