Foto: Publicitātes foto
Trauma – neizbēgama aktīva dzīvesveida daļa. Tie, kas piedzīvojuši smagas traumas, visbiežāk jau tajā pašā dienā vēršas pie speciālistiem un saņem kvalificētu medicīnisko palīdzību. Tomēr vieglāku traumu gadījumā ārsts nereti tiek apmeklēts novēloti – tad, kad pastāvīgas sāpes sāk traucēt ikdienas dzīvei, fiziskajai aktivitātei, kā arī ierobežo kustības un iemīļotās nodarbes.

Kā apgalvo pieredzējušie Rīgas medicīnas centra "Northway" ārsti ortopēdi-traumatologi, pat mazai traumai nevajag atmest ar roku. Svarīgi ir nekavēties un vērsties pie speciālistiem, jo vēlāk ārstēšana kļūst ilgāka un sarežģītāka. Reaģējot laikus, traumu var izārstēt dažās nedēļās, kavēšanās gadījumā ārstēšana var ieilgt 2-3 mēnešus vai pat vēl ilgāk.

Ceļa, pleca, elkoņa, plaukstas locītavas, plaukstas, potītes, pēdas pietūkums, sāpes, smelgšana, tirpšana, ierobežotas kustības – tās ir pazīmes, ka ir jāsāk uztraukties un jāvēršas pie ortopēda-traumatologa. Bojātās audu struktūras pašas grūti dzīst, var būt nepieciešama arī ķirurģiska ārstēšana. Laikus nediagnosticējot problēmas un neuzsākot nepieciešamo ārstēšanu, vēlāk iespējas palīdzēt var būt ierobežotas, var neatgriezeniski ciest locītavu funkcija un pacienta fiziskā aktivitāte.

Medicīnas centrā "Northway" Rīgā konsultē plaša profila ārsti ortopēdi traumatologi – Marks Fjodorovs un dr. Aļģimants Čebatorjus. Lietuvā un ārvalstīs atzītie savas jomas profesionāļi specializējas ceļa locītavas (menisku, saišu, skrimšļa bojājumu), pleca locītavas (nestabilitātes, rotatoru manžetes plīsumu), elkoņa locītavas ("peles", artrozes, iekaisumu), potītes (skrimšļa, saišu bojājumu) patoloģiju ārstēšanā, mazinvazīvu ārstēšanu (artroskopiju), kā arī veic progresīvas locītavu endoprotezēšanas operācijas.

Pieredzējušie speciālisti ne tikai pastāvīgi pilnveido savu kvalifikāciju, stažējoties, piedaloties nacionālos un starptautiskos kongresos, konferencēs, bet arī paši māca efektīvākās ārstēšanas metodes kolēģiem Lietuvā un ārvalstīs.

Ortopēds traumatologs ar teju 20 gadu profesionālā darba pieredzi Marks Fjodorovs ik gadu piedalās gan Lietuvas, gan ārvalstu konferencēs, lasa lekcijas Turcijā, Ķīnā, Indijā un citās valstīs. Ārsts ir pasaulē atzītā starptautiskā Lielbritānijas medicīnisko iekārtu ražošanas uzņēmuma "Smith&NephewPLC" lektors, vada artroskopijas jomas teorētiskos un praktiskos kursus ārstiem Londonā, veic paraugoperācijas tiešraidē, kā arī pieņem stažierus no ārvalstīm modernajā medicīnas centrā "Northway" Klaipēdā.

Ortopēds-traumatologs ar 15 gadu profesionālā darba pieredzi dr. Aļģimants Čebatorjus ir stažējies Polijas, Vācijas, Itālijas, Spānijas, ASV, Zviedrijas, Lielbritānijas un citu valstu klīnikās, ik gadu piedalās nacionālās un starptautiskās konferencēs un semināros. Pieredzējušais speciālists ir daudzu zinātnisko rakstu, darbu autors un līdzautors, starptautisko un nacionālo ortopēdu traumatologu zinātnisko konferenču organizators un referents.

Augsti kvalificētie ārsti veiksmīgi risina gan akūtas, gan hroniskas kustību aparāta problēmas, katrs no viņiem ik gadu veic 400–650 operācijas.

Ne tikai Lietuvā, bet arī ārpus tās robežām atzīto savas jomas profesionāļu mērķis – pēc iespējas ātrāk atjaunot pacientam aktīvu pilnvērtīgu dzīvi. Kā atzīst pieredzējušie speciālisti, lai to paveiktu, svarīgi ir precīzi noteikt diagnozi un izvēlēties optimālāko ārstēšanas metodi. Ārsti Marks Fjodorovs un dr. Aļģimants Čebatorjus medicīnas centrā "Northway" Rīgā sniedz visa veida – steidzamas, plānveida un attālinātas – konsultācijas Latvijas pacientiem, kuri slimo ar balsta un kustību aparāta slimībām.

Ja nepieciešama ķirurģiska ārstēšana, operācijas pacientam ērtā laikā tiek plānotas medicīnas centrā "Northway" Klaipēdā. Tas ir viens no modernākajiem privātajiem medicīnas centriem Lietuvā. Modernās diagnostikas un operāciju iekārtas, progresīvākās šobrīd Eiropā un pasaulē izmantotās ārstēšanas metodes, lielā augsti kvalificētu ortopēdu traumatologu pieredze un profesionalitāte palīdz ātri un precīzi diagnosticēt pacienta veselības traucējumu iemeslus, veiksmīgi tos novērst.

Medicīnas centrā "Northway" Klaipēdā tiek veiktas arī locītavu endoprotezēšanas operācijas. Pilnveidojoties medicīniskajām tehnoloģijām un ārstu kvalifikācijai, endoprotezēšanas operācijas pasaulē kļūst par standarta procedūru, kas efektīvi risina šo problēmu. Aptuveni 2,5-3 stundas ilgstošo operāciju, pateicoties tās drošumam, var veikt jebkura vecuma cilvēkiem. Tā palīdz uz visiem laikiem atvadīties no pastāvīgām sāpēm, kas ierobežo noteiktas darbības un traucē ikdienas aktivitātēs.

Nomainot locītavu, cilvēks atgriežas pilnvērtīgā dzīvē bez sāpēm, atkal bez ierobežojumiem var nodarboties ar lietām, kas viņam patīk. Kā atzīst pieredzējušie ārsti, tieši šī iemesla dēļ pacienti pēdējā laikā labprāt izvēlas šo progresīvo operāciju, kam raksturīgs pavisam neliels komplikāciju risks. Medicīnas zinātņu doktora disertāciju par pacientu dzīves kvalitātes novērtējumu pēc gūžas un ceļa locītavas endoprotezēšanas operācijām aizstāvējušais doc. dr. A. Čebatorjus apgalvo, ka šīs operācijas sevi attaisno no dažādiem aspektiem – tās ne tikai ļauj pacientam dzīvot pilnvērtīgu dzīvi, bet arī ļauj tam atgriezties darba tirgū, nesot arī ekonomisku labumu.

Kā uzsver pieredzējušie speciālisti, medicīniskās tehnoloģijas strauji pilnveidojas un ļauj piedāvāt aizvien jaunākus un inovatīvākus ārstēšanas veidus, turklāt Lietuvas ortopēdu traumatologu kompetence ir atzīta un novērtēta visā pasaulē, tomēr pats svarīgākais – lai pacients pie ārsta vēršas laikus.

Ja sāpes traucē jūsu ikdienas dzīvi un fizisko aktivitāti, ierobežo kustības, ja tās nepāriet ilgāku laiku, ir svarīgi nekavēties un vērsties pie speciālistiem, lai konstatētu sāpju iemeslus un nozīmētu efektīvu ārstēšanu. Ārsti Marks Fjodorovs un dr. Aļģimants Čebatorjus aicina konsultēties jums ērtākajā veidā medicīnas centrā "Northway" Rīgā vai attālināti no jebkuras vietas Latvijā. Ārsti konsultē angļu vai krievu valodā. Ja būs nepieciešama un tiks ieplānota operācija, atzītie ortopēdijas profesionāļi to veiks ķirurģijas centrā "Northway" Klaipēdā. Pēc operācijas varēsiet saņemt kvalitatīvu rehabilitāciju priežu sila ieskautā sanatorijā jūras krastā "Gradiali" Palangā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!