Klusāks, efektīvāks un par 50% vieglāks – tāds ir jaunais Bosch gaiss/ūdens siltumsūknis.
Un, ja tas vēl nav pietiekami, jaunajam modelim ir arī pieci reģistrēti patenti!

Bosch Compress 6000 AW gaiss/ūdens siltumsūknis iegūst siltumenerģiju no apkārtējā gaisa, ko izmanto apkurei un ūdens uzsildīšanai. Tā ir  alternatīva zemes siltumsūkņiem gadījumos, kad nav iespējams izmantot zemes zondes vai veidot kolektorus, namīpašnieks nedrīkst veikt zemes darbus vai izmaksas urbšanas darbiem ir pārāk lielas.

Augstas COP vērtības demonstrē tā izcilo sniegumu salīdzinājumā ar citiem gaiss/ūdens siltumsūkņiem. Compress 6000 AW lietderības koeficients (COP) pārsniedz 5,0 (ja apkārtējās vides temperatūra ir +7 0 C un apkures turpgaitas temperatūra 35 0 C saskaņā ar EN 14511). COP vērtība atspoguļo attiecību starp pievadīto elektrisko enerģiju un lietderīgo siltumenerģiju.

"Pateicoties tā ātruma kontroles sistēmai (pazīstams arī kā invertors) siltumsūknis automātiski pielāgojas laika apstākļiem. Tas nodrošina vislabāko komfortu apvienojumā ar viszemāko enerģijas patēriņu," stāsta Eduards Keziks, SIA Robert Bosch produktu menedžeris.

Bez tam tas ir daudz klusāks un ievērojami vieglāks par pašreizējiem tradicionālajiem risinājumiem. Tas tādēļ, ka korpusa sastāvdaļas ir izgatavotas no īpaša putuplasta EPP (putu polipropilēns, kas var pilnībā tikt pārstrādāts). Mazais svars ievērojami atvieglo siltumsūkņa uzstādīšanu.

Jaunajam siltumsūknim ir reģistrēti pieci patenti. Eduards Keziks skaidro:
"Bosch siltumsūknis tika izstrādāts īpaši Ziemeļvalstu klimatam. Tas nozīmē, Compress 6000 AW ir optimizēts, lai nodrošinātu apkuri aukstajā laikā, pat ja āra temperatūra pazeminās līdz -20 °. "Smart Soft Defrost" funkcija izmanto gaisa siltumu, lai atkausētu āra bloku, kā rezultātā Compress 6000 AW turpina ražot siltumu laikā, kad parastais gaisa siltumsūknis pieprasa atkausēšanu. Tas nodrošina augstu enerģijas ietaupījumu un papildu lietotāju ērtības."

Starp citiem patentiem ir karstā ūdens pārslēgšanas algoritmi, kas novērš trokšņus caurulēs, drošības sistēmu, kas sniedz brīdinājumu, ja koku lapas vai ledus ir nobloķējuši kondensāta novadīšanu un visbeidzot, ventilatora ātruma kontroli, kas ļauj samazināt darbības troksni naktī.

Jaunais Bosch gaisa siltumsūknis var tikt izmantots kā vienīgais centrālās apkures un karstā ūdens avots, vai arī kombinācijā ar esošo apkures sistēmu, piemēram, gāzes, dīzeļa vai granulu katlu. Mijiedarbība starp siltumsūkni un esošo apkures iekārtu rezultātā dod hibrīdu sistēmu ar augstu efektivitāti - ideāls risinājums apkures sistēmu modernizācijas projektiem. Turklāt, karstās dienās, šis novatoriskais siltumsūknis atdzesēs jūsu mājas, jo aizvietos kondicionieri.
Visbeidzot, tas ir ne tikai inovatīvs produkts, bet arī izskatās labi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!