Foto: Publicitātes attēli
Permanentais grims jeb mikropigmentācija ir metode, kad ar krāsu/pigmenta palīdzību, kurš tiek ievadīts virsējā slānī, ir iespēja izcelt vai paspilgtināt savu dabisko skaistumu.

Latvijas sievietēm ir neizteikta uzacu forma, gaišas skropstas, lūpu dabīgā krāsa ir bāla. Līdz ar to mēs ikdienā lietojam krietni vairāk kosmētikas nekā, piemēram, spāņu sievietes, kurām ir izteikti spilgti uzacu matiņi un lūpas.

Līdz ar to, permanentais grims ir lieliski piemērots sievietēm, kas vēlas:

  • Izcelt savu dabīgo skaistumu ar izteiktākām līnijām;
  • Koriģēt sejas vaibstu asimetriju;
  • Notušēt rētas;
  • Ir alerģiskas pret kosmētikas līdzekļiem (piem. skropstu tušu, acu zīmuli, ēnām);
  • Gadījumā, ja tiek lietotas kontaktlēcas;
  • Ja pēc kādas slimības vai ķīmijterapijas ir izkrituši uzacu matiņi vai skropstas.

No dabiska līdz izaicinošam 

Agrāk permanento grimu veica kā vienkāršu līniju ievilkšanu, kas iezīmē acis, lūpas vai uzacis. Tagad modē ir dabiskums un arī grims kļūst dabiskāks. Līdz ar to kontūras nav tik pamanāmas, un permanentais grims ir kā dabiskā skaistuma paspilgtinātājs. Vairs nav aktuāla tikai ievilkta lūpu kontūra, bet lūpas tiek aizsildītas pilnībā, ikdienā atliek vien pārklāt lūpu spīdumu, lai izskatītos lieliski. Tāpat ar acu līniju, punktējot augšējo plakstiņu līniju starp skropstām, panāk iespaidu, ka skropstas ir biezas un kuplas. Krāsas tonis tiek pielāgots katram klientam atbilstoši viņa ādas tipam, matu un acu krāsai, kā arī klienta vēlmēm. Ja kliente pieprasa ļoti izteiktu grimu, tad speciālistam ir jāizvērtē, vai tas neizskatīsies vulgāri un kopīgi jāatrod vislabākais risinajums.

Procedūru neiesaka:

  • Grūtniecības laikā, zīdīšanas periodā;
  • Menstruāciju laikā;
  • Lokāla dermatīta gadījumā;
  • Akūtā herpes vīrusa stadijā;
  • Rētu stabilizācijas stadijā;
  • Ķīmijas/staru terapijas kursa laikā;
  • Lāzera terapijas/epilācijas kursa laikā;
  • Skābju pīlinga procedūru kursa laikā.

Sāpes procedūras laikā

Sāpes procedūras laikā jūt ļoti individuāli. Lai izvairītos no sāpēm, procedūru neiesaka veikt menstruāciju laikā vai pāris dienu pirms tām. Pirms procedūras lokāli uz ādas tiek uzlikts anestēzijas krēms, kā rezultātā āda kļūst nejūtīgāka.

Grima noturība

Krāsas noturība atkarīga no krāsas un izmantotā aparāta, no ādas īpatnībām un tā, kā cilvēks kopj sejas ādu. Gados vecākiem cilvēkiem permanentais grims saglabāsies ilgāk. Jauniem ir aktīvāka vielmaiņa, līdz ar to grims iziet ātrāk. Tomēr tas var saglabāties divus līdz piecus gadus.

Lūpas

Izvēloties veikt lūpu mikropigmentāciju, ir jāsagatavojas. 3 dienas pirms procedūras ir jālieto tabletes, kas satur aciklovīru (piem. herpelāns) un jāturpina dzert vēl turpmākās 5 dienas. Tādējādi var izvairīties no herpes vīrusa izprovocēšanas.

Kopšana pēc procedūras

Aptuveni 2 nedēļas pēc procedūras neapmeklēt peldes un pirtis. Arī sauļošanās un solārija apmeklējums vismaz uz dažām dienām būtu jāatliek, jo UVS iedarbībā krāsa noārdās 4 reizes ātrāk.

Permanentā grima mīnusi

  • Lai cik skaisti šis grims izskatās, jāatceras, ka to nevar noņemt kā lūpu krāsu, ja tonis pēc kāda laika ir apnicis. Tāpēc lūpu mikropigmentācija nopietni jāapsver.
  • Vienmēr pastāv risks, ka krāsa var neiesūkties, kā gaidīts, un tāpēc jāveic atkārtota procedūra.


Mīti vai patiesība par permanento grimu

Vai alkohols palīdz nejust sāpes?

Nē, tas ir mīts, jo alkohols paplašina asinsvadus un procedūras laikā būsiet jūtīgāka un būs lielāks kapilāru asiņošanas risks.

Vai manas uzacis tiks noskūtas?

Mīts! Ja Jums saka, ka pirms procedūras ir jānoskuj uzacis, visdrīzāk šis meistars nezīmē pats uzacu formu, bet strādā ar jau gataviem uzacu šabloniem. Mūsu sejas ir atšķirīgas, bieži asimetriskas. Grims izskatīsies dabiskāk, ja meistars atstās iespējami vairāk dabīgo uzacu matiņu un uzacu formu veidos tuvu dabīgajai.

Vai man obligāti jātaisa melnas uzacis?

Mīts! Ja meistars saka, ka krāso tikai melnas vai tumši brūnas uzacis, tad visdrīzāk salons ir iepircis 2 uzacu krāsas, taupot līdzekļus. Pastāv liela iespējamība, ka krāsas būs ķīmiskas, jo tās ir trīsreiz lētākas par dabīgajām. Kādu laiku pēc procedūras nekādu atšķirību neredzēsiet, bet ar laiku uzacis var mainīt krāsu, var kļūt zilas vai pat violetas.

Vai tetovējums tetovēšanas salonā atšķiras no permanentā grima, ja vēlos melnas uzacis?

Mīts. Tetovēšanas salonos tiek lietoti aparāti, kas pigmentu ievada daudz dziļākā ādas slānī nekā permanentā grima mašīnas. Krāsa, ar ko veic tetovējumus uz ķermeņa, neiziet nekad. Tetovēšana uz sejas radīs rētas.

Vai man būs lielākas lūpas pēc procedūras?

Fiziski lūpas ar permanento grimu nav iespējams palielināt. To dara ar speciālām implantu injekcijām. Permanentais grims var lūpu līniju minimāli pastiprināt. Lūpas izskatīsies lielākas, ja to iekšpusi izgaismo ar gaišāku pigmenta toni.

Vai pēc procedūras es nevarēšu iziet cilvēkos?

Pēc procedūras trīs līdz septiņu dienu laikā sadzīs āda un nokritīs krevele. Reakcija uz procedūru ir ļoti individuāla. Kāda varēs iet ciemos jau vakarā un nebūs apsārtuma, citai būs redzams pampums un apsārtums vēl 3 dienas. Ja esat ļoti jūtīga un vienmēr veidojas apsārtumi, pat pēc uzacu matiņu izraustīšanas, tad iesakām veikt procedūru pirms brīvdienām, lai vajadzības gadījumā dažas dienas var palikt mājās.

Vai forma, ko speciālists man izveidos, paliks uz visu laiku?

Noteikti. Pirms procedūras pieprasiet, lai speciālists parāda, kādu formu viņš Jums ir izveidojis. Tikai tad piekrītiet aizpildīšanai. Formu un krāsu nepieciešamības gadījumā Jūs varēsiet koriģēt. Bet rēķinieties, ka tās būs papildus izmaksas.

Jaunums!

Ar permanentā grima krāsām tiek veikti tetovējumi uz ķermeņa. Noturība ir līdz 10 gadiem. Labs risinājums tiem, kas nav parliecināti, ka vēlas tetovējumu uz visu mūžu. Ir liela krāsu uzvēle.

KONSULTĀCIJA bez maksas

Speciāliste: Jana Romānova

Mob. tālr. 26465217

Jogas un skaistumkopšanas studija Rose Beauty

Adrese: Sadovņikova iela 39, 2 stāvs, Rīga Jautājumiem, atsauksmēm: info@rosebeauty.lv 

www.rosebeauty.lv



Par jogas un skaistumkopšanas studiju "Rose Beauty".

Mūsu studijā strādā profesionāļi un entuziasti, kas dzīvo pēc veselīga dzīvesveida principiem. Rose Beauty speciālisti Jums piedāvās ne tikai fiziskā ķermeņa labsajūtas iegūšanu, bet arī izprast sevi, ieskatīties dziļāk. Jūs pilnveidosieties garīgi un radīsiet iedvesmu.

Studija piedāvā:

  • Jogas un Cigun nodarbības, apmācības
  • Apgūt sakrālās ģeometrijas zinības, zīmēšana (mandalas, zīmējumi uz zīda)
  • Manikīrs, pedikīrs, zīda skropstas
  • Vaksācija (cietais, šķidrais vaski)
  • Permanentais grims, sejas procedūras
  • Masāžas ajūrvēdiskās, klasiskās
  • Ajūrvēdas speciālista konsultācijas

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!