Foto: Publicitātes foto
Jau šobrīd "Go3" – nākamās paaudzes televīzijā – bez maksas var noskatīties vairāk nekā 100 filmu, ko Lielo Filmu festivāla ietvaros dāvina IKT pakalpojumu sniedzējs "Bite". Katru pirmdienu skatītājiem ir pieejamas vēl 7 jaunas filmas. Kuras no tām iesaka noskatīties TV un radio personība Mārtiņš Spuris?

Šonedēļ Lielo Filmu festivāla klāstu papildina "Ātrs un bez žēlastības" 8. daļa, līdz ar to skatītājiem par brīvu būs pieejamas visas pasaulslavenās sāgas daļas. Ātras mašīnas, sacīkstes, spriedzes pilni mirkļi ar elpu aizraujošiem trikiem un specefektiem joprojām saglabā savu popularitāti. Ne velti "Ātrs un bez žēlastības" jaunākā, 9. daļa, šobrīd ir skatītāko filmu augšdaļā un kopumā skatīta vairāk nekā 33 000 stundas.

Filmu skatīšanās maratonu var ieplānot arī fantāzijas un dažādu pasaku filmu cienītāji, jo no šīs nedēļas skatītājiem ir pieejama visa Hobita triloģija – "Hobits: Negaidīts ceļojums", "Hobits: Smoga posta zeme" un "Hobits: Piecu armiju kauja", kas patiks vizuālo efektu un piedzīvojumu cienītājiem.

Savukārt grāmatas ekranizējums "Meitene ar pūķa tetovējumu" ar Danielu Kreigu galvenajā lomā iepriecinās spriedzes filmu fanus. Turpretī animācijas filma "Adamsu ģimene" divās daļās patiks visai ģimenei. Bet šausmu filma "Kendimens" ir baiss stāsts par Amerikas urbāno leģendu – konfekšvīru .

TV un radio personība Mārtiņš Spuris stāsta, ka šonedēļ labprāt noskatītos "Ātrs un bez žēlastības" 8. daļu: "Esmu redzējis gandrīz visas "Ātrs un bez žēlastības" filmas. Un tās saistu ar skolas gadiem, īpaši pirmās trīs daļas, kas uzņemtas 2000. gadu sākumā – tās patiešām rada nostaļģiju. Atklāšu, ka, manuprāt, labas filmas vai tās, kas atsauc patīkamas atmiņas, mēdzu skatīties atkārtoti, un "Ātrs un bez žēlastības" ir šajā sarakstā."

Viņa mīļāko filmu izlasē ir arī zinātniskā fantastika, romantika, komēdijas un šausmu filmas: "Man patīk dažāda žanra filmas – skatos to, kas konkrētajā dzīves mirklī atbilst noskaņojumam. Tāpēc TOP 5 filmas, ko ieteiktu noskatīties Lielo Filmu festivāla ietvaros, ir asa sižeta filma "Neviens", zinātniskā fantastika "Ex Machina", biogrāfiskā drāma "Teorija par visu" ar izcilo un oskaroto Ediju Redmeinu, kurš tajā atveido angļu zinātnieku Stīvenu Hokingu, kā arī komēdija "Rezerves policisti" un šausmu filma "Prom". Šīs filmas patiks tiem, kuri novērtē labu aktierspēli, atmiņā paliekošu stāstu un mazliet neierastas šausmu filmas ar humorpilnām epizodēm."

Kopumā Filmu festivāla piedāvājumā ir dažādu žanru filmas – animācija, drāma, fantastika, piedzīvojumu filmas, kā arī komēdijas, spraiga sižeta un šausmu filmas. Šobrīd TOP 10 skatītākās filmas ir "Ātrs un bez žēlastības 9", "Nejaukais es 3", "Bēbis Boss", "Dziedi!", "Grinčs", "LEGO filma 2", "Mīluļu slepenā dzīve 2", "Viesnīca Transilvānija", "Drošsirdis" un filma "Krāpšanas māksla". Topu galvenokārt veido animācijas filmas, kuras novērtē ģimenes.

Arī Mārtiņš mēdz skatīties animācijas filmas un piekrīt, ka tās aizrauj jebkurā vecumā, jo visbiežāk saturs ir ļoti aizkustinošs un liek aizdomāties arī pieaugušā vecumā. "Man ir arī savs filmu skatīšanās rituāls – noteikti nepieciešams popkorns un atspridzinošs dzēriens. Lai izbaudītu filmu, man patīk radīt pašam savu "kino atmosfēru" arī mājās, tāpēc bez pieklusināta apgaismojuma nekur. Tā kā filmas skatos labprāt, nesen nopirku arī lielāku televizoru, lai filmu skatīšanās mājās būtu vēl baudāmāka," saka M. Spuris.

Lielo Filmu festivāla filmas, ko dāvā "Bite", par brīvu varēs skatīties līdz 2023. gada 31. martam. Tāpat kā "Go3", arī Filmu festivāla saturu var skatīties mobilajā ierīcē, datorā, planšetē vai TV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!