Atlaides no 24. – 29. novembrim:

24. novembrī - 40%

26. novembrī – 30%

27. novembrī – 25%

28., 29. novembrī – 20%

Zvani un piesakies!
Mūsu tālrunis: 7220050
Lāzerklīnīnika, Raiņa bulvārī 17

Vai lāzerepilācija ir efektīva?
Ināra Stepanova, Latvijas ārstu kosmetologu asociācijas prezidente,
Lāzerklīnikas vadītāja:
“Ar šo rakstu es vēlētos oponēt visām tām klientēm, kuras vēršas pie manis pēc palīdzības ar smagām nevēlamā apmatojuma problēmām un saņēmušas rekomendāciju veikt lāzerepilāciju, atsakās: “Tas taču ir tik dārgi! Un efekta arī neesot nekāda!”
Iebilstu! Efekts ir! Pat ļoti labs un ilgstošs.

Ak, šie dažādie lāzeri!
Lāzeru izmantošana medicīnā un kosmetoloģijā ir ļoti plaša. Tie mēdz būt - terapeitiski, ķirurģiski, dažādu viļņa garumu un iedarbības. Lāzeri atšķiras arī kvalitātes un efektivitātes ziņā. Zem vārda “lāzers” reklāmas piedāvājumos mājo visdažādākie aparāti, kas nemaz nedarbojas pēc lāzera, tātad gaismas stara principa. Eilāciju veic ar dažāda viļu garuma gaismas stariem. Atkarībā no gaismas stara garuma izstrādā lāzerepilācijas un fotoepilācijas aparātus. Piebildīsim, ka šo aparātu izmaksas atšķiras, tātad arī procedūra līdz ar to tiek pārdota dažādās cenās.

Kādos gadījumos ir vērts dot priekšroku lāzerepilācijai?
Es uzskatu, ka šī procedūra ir ļoti efektīgi, ja matiņi ir ar pigmentu, tātad, nav sirmi, pavisam balti vai rudi. Un parasti tieši tumšmatainajām sievietēm nevēlamais apmatojumus ir visredzamākais un sagādā vislielākās problēmas. Runa jau nav tikai par seju. Ikdienas higiēnas prasību ievērošana bikini zonā un padušu rajonā daudzām sievietēm kļūst par bezgalīgu problēmu virkni – skūšanās, vaksācija vai epilācijas krēms prasa regulāru darbu un ieguldījumus, kā arī rūpīgu kopšanu pēc procedūras, kas tik un tā draud ar matiņu ieaugšanu un iekaisumiem. Un man ir žēl, ka klientes izmantojuši lētus solījumus, ieguldījušas prāvas summas, neguvušas vēlamo efektu un zaudējušas cerību atbrīvoties no apmatojuma. Es gribētu teikt, ka tas tā nav, ka šīm metodēm ir jāpieiet diferencēti, noteikti jākonsultējas ar ārstu, kas varētu izvērtēt gan apmatojuma īpatnības, gan novērtēt ādas un matu krāsu un piemeklēt vajadzīgo lāzera darbības intensitāti un tātad veikt šo procedūru efektīgi.

Kādas ir lāzerepilācijas priekšrocības, salīdzinot ar tiem trūkumiem un ilgtermiņa izmaksām, kādas ir visām citām epilācijas metodēm - , piemēram, vaksācijai, gaismas, ultraskaņas un citām epilācijām?
Visas šīs metodes, protams, maksā. Salīdzinoši lāzerepilācijas viena procedūra ir dārgāka, bet esmu pārliecināta, ka efektivitāte ir to vērts. Sievietes, kas veic ikmēneša vaksāciju uz virslūpas zinās - tie ir pastāvīgi ādas iekaisumi, kairinājums, tūska, ieaugoši matiņi utt. Savukārt, ieaugošie matiņi vienmēr saistās ar apsārtumu un iekaisumu, pēc tam ar ilgstošu pigmentāciju bijušo ieaugošo matiņu vietā.

Kur Latvijā veic lāzerepilāciju?
Runājot par lāzerepilāciju, Eiropas valstīs par drošāko un kvalitatīvāko tiek uzskatīts firmas “Lumene” lāzers “Lightshare”. Tādi Latvijā ir trīs: “Lāzerklīnikā”, Vaivaru rehabilitācijas centrā, un klīnikā “Magic”. Šobrīd tas ir visaugstākā līmeņa pakalpojums efektivitātes ziņā - gan saudzīgs ādai, gan efektīgs likvidējot matiņu. Protams, procedūra nav vienreizēja un būs jāatkārto trīs, četras reizes ar sešu līdz astoņu nedēļu intervālu.

Kā norit lāzerepilācijas procedūra?
Matam ir trīs augšanas stadijas un lāzers darbojas uz tiem matiņiem, kas ir trešajā stadijā, tātad sasnieguši ādas līmeni. Procedūras laikā matiņi netiek izrauti, bet īpaši apstrādāti, dažu dienu laikā tie aug un izkrīt. Pēc sešām, astoņām nedēļām apstrādājam nākamās paaudzes matiņus, kas tai brīdī, kad tika veikta pirmā procedūra, nebija sasnieguši ādas līmeni. Tā pamazām tiek likvidēts viss nevēlamais apmatojums. Procedūras laikā jūtamas vieglas, durstošas sāpes, kas ātri pāriet. Ja tomēr procedūra nav patīkama, tiek piedāvāta iespēja lietot atsāpinošu līdzekli – anestezējošu krēmu, kas uzklājams dažas stundas pirms procedūras mājas apstākļos.

Cik ilgu laiku aizņem procedūra?
Procedūras ilgums atkarīgs no epilējamās zonas – tā var ilgt 5 – 10 min uz sejas lidz pat trim stundām uz kājām visā garumā. Ādas kairinājuma pazīmes pirmās diennakts laikā parasti pāriet, tomēr reti var saglabāties divas, trīs dienas pēc procedūras. Arī ādas kopšana un apstrāde pēc tās ir ļoti vienkārša - iesakām pantelona krēmu un saudzīgākus kosmētikas līdzekļus jutīgai ādai. Ārsts informēs, cik ilgu laiku pēc epilācijas nedrīkst uzturēties atklātos saules staros un solārijā.

Taču šīs īslaicīgās neērtības atmaksājas!
Alternatīvas šobrīd Latvijā tiešām nav! Lāzerepilācijas neskarto matiņu ataugšana noris ļoti pakāpeniski, un jau dažu dienu laikā jūtams tīras, no liekā apmatojuma brīvas ādas efekts - paduse ir maiga un mīksta. Šis efekts tiešām nav aizvietojams ar noskūšanu, pat vaksāciju, jo saglabājas ilgāku laiku, kā arī tie matiņi, kas ataug, ir gaišāki, bālāki, plānāki, mīkstāki. Bez tam lāzerepilācija ir vienīgā un visefektīvākā metode ieaugušo matiņu ārstēšanā un likvidēšanā.

Bet vislielākais gandarījums ir par to, ka problēmas, kura prasījusi tik daudz laika, ieguldījuma un pūļu, pēkšņi vienkārši vairs nav!”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!