Foto: Publicitātes foto
Rīgā, Patversmes ielā 27, "Latvijas Jūras medicīnas centrā" durvis vērusi moderna "Sievietes veselības klīnika", kurā augsti kvalificēti ārsti ar visjaunākajām un mūsdienīgākajām medicīnas iekārtām nodrošina sievietēm precīzu, kvalitatīvu un efektīvu veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu.

"Sievietes veselības klīnika" tapusi kopā ar pašu medicīnas personālu, kā rezultātā ir radīta infrastruktūra, kas jebkurai sievietei vienuviet nodrošina visu nepieciešamo veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanu kompetenta medicīnas personāla uzraudzībā – sākot ar regulārajām ginekoloģiskām apskatēm un beidzot ar ķirurģisku ārstēšanu, kā arī specializētiem ginekoloģijas pakalpojumiem grūtniecēm un meitenēm.

Ginekoloģiskās konsultācijas

  • Profilaktiskās pārbaudes, dzemdes kakla vēža skrīnings;
  • Konsultācijas ģimenes plānošanas un kontracepcijas jautājumos (t.sk. intrauterīno spirāļu ievietošana un izņemšana, hormonālā implanta ievietošana un izņemšana);
  • Konsultācijas un terapijas taktikas izvēle dažādu ginekoloģisko saslimšanu gadījumā: olnīcu veidojumi, cistas, olvadu patoloģijas, endometrioze, miomas, ķeizargrieziena rētas defekts, iegurņa orgānu noslīdējumi, maksts veidojumi, policistisku olnīcu sindroms, hormonālas izmaiņas, ginekoloģiskā endokrinoloģija;
  • Menopauzes problēmu risināšana.

Veselības pārbaude un diagnostika

"Sievietes veselības klīnika" piedāvā visas iespējamās diagnostikas metodes, kādas vispār šobrīd pasaulē ir pieejamas ambulatorā iestādē, savukārt visi "Sievietes veselības klīnikas" ārsti ir sertificēti ultrasonogrāfijas metodē un konsultācijas laikā var veikt ginekoloģisko ultrasonogrāfiju.

Papildus ir iespējamas arī mazinvazīvas diagnostikas metodes:

  • Kolposkopija (padziļināta diagnostika dzemdes kakla patoloģijas gadījumos);
  • Olvadu caurlaidības pārbaude ar ultrasonogrāfijas metodi un ExEm kontrastvielu (neauglības diagnostika);
  • Histeroskopija (dzemdes dobuma izvērtēšana ar video aparatūru dažādu patoloģiju gadījumos).

Ja ir aizdomas, ka kādu patoloģiju nav iespējams diagnosticēt ar minētajām metodēm, pacientiem papildus ir pieejama arī AS "Latvijas Jūras medicīnas centrs" Diagnostiskās radioloģijas nodaļa, kas ir aprīkota ar modernākajām iekārtām un augsti kvalificēti ārsti nodrošina arī datortomogrāfiju (CT) un magnētisko rezonansi (MR). Diagnostiskās radioloģijas nodaļā ir iespējams veikt arī mamogrāfiju, lai laikus atklātu krūts vēzi, kas ir visbiežākā onkoloģiskā slimība sievietēm – katru gadu aptuveni 1200 sievietēm tiek atklāts krūts vēzis.

Veselības aprūpes pakalpojumi Grūtniecības laikā

Klīnika ir aprīkota ar augstākās klases ultrasonogrāfijas iekārtām, ko var izmantot arī grūtnieču diagnostikai. Grūtnieču USG izmeklēšanu veic sonogrāfijas speciālists – eksperts, kurš ir sertificēts "Fetal Medicine Foundation" (FMF) programmā, un ir tiesīgs veikt ultrasonogrāfijas izmeklējumus un riska pārrēķinu arī augsta riska grūtniecības gadījumā.

Grūtniecēm pēdējās grūtniecības nedēļās ir pieejama kardiotokogrāfija (augļa sirds ritma monitorings, kas atspoguļo augļa labsajūtu). "Sievietes veselības klīnikā" praktizē arī augsti kvalificētas un pieredzējušas vecmātes.

Veselības aprūpe pēc dzemdībām

Pēc dzemdībām sievietes bieži saskaras ar dažādām problēmām iegurņa pamatnes muskuļu darbībā. "Sievietes veselības klīnikā" praktizē sertificēta fizioterapeite, kura specializējas iegurņa pamatnes muskuļu rehabilitācijā pēc dzemdībām, izmantojot efektīvu metodi – "Biofeedback" terapiju, urīna un/vai fēču nesaturēšanas problēmu ārstēšanai un iegurņa pamatnes muskuļu vingrināšanai un stiprināšanai.

Ķirurģija un ārstēšana

"Sievietes veselības klīnikā" ir pieejama ne tikai ambulatorā palīdzība, bet iespējams veikt arī visdažādākās sarežģītības ķirurģisko ārstēšanu sievietēm. Klīnika nodrošina sievietei iespēju arī sagatavoties operācijai, veicot ne tikai visa veida pirms operācijas (preoperatīvo) izmeklēšanu (analīžu paņemšana, EKG, plaušu RTG u.c.), bet arī dažādu medikamentu injekcijas un citu specialistu konsultācijas, tajā skaitā anesteziologa pakalpojumus.

Ginekoloģijas pakalpojumi meitenēm

Ne tikai sievietēm, bet arī meitenēm var būt ginekoloģiska rakstura problēmas, vai vienkārši nepieciešama speciālista konsultācija. "Sievietes veselības klīnikā" praktizē arī sertificēts bērnu ginekologs, kurš nodrošina konsultācijas un veselības aprūpes pakalpojumus arī meitenēm.

Palīdzība Ukrainas bēgļiem

"Sievietes veselības klīnika" nodrošinās veselības aprūpes pakalpojumus sievietēm un meitenēm, kuras kara darbības dēļ ir bijušas spiestas pamest Ukrainu.

Pārbaudi savu veselību – piesakies uz konsultāciju un uzlabo savu dzīves kvalitāti!

• Tālrunis pierakstam: 67 889 000
• E-pasts: pieraksts@ljmc.lv
• Papildu informācija: https://www.ljmc.lv

Par AS "Latvijas Jūras medicīnas centrs" (LJMC)

LJMC ir lielākā privātā sertificētā ārstniecības iestāde Latvijā, kas nodrošina visiem pieejamus, profesionālus ambulatoros un stacionāros veselības aprūpes pakalpojumus. LJMC ir aprīkots ar visjaunākajām un modernākajām medicīnas iekārtām, kas līdztekus augsti kvalificētajiem ārstiem un kompetentajam medicīnas personālam spēj nodrošināt precīzu, kvalitatīvu un efektīvu veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu. LJMC ir noslēgusi sadarbības līgumus ar visām Latvijā strādājošajām veselības apdrošināšanas sabiedrībām, kas apmaksā pacientiem saņemtos veselības aprūpes pakalpojumus atbilstoši katra pacienta apdrošināšanas polises nosacījumiem, kā arī nodrošina valsts apmaksātos veselības aprūpes pakalpojumus atbilstoši Ministru kabineta 28.08.2018. noteikumiem Nr.555 "Veselības aprūpes pakalpojumu organizēšanas un samaksas kārtība".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!