Foto: Publicitātes attēls

Neatkarība no brillēm ir dabiska vajadzība, jo īpaši – mūsdienās. Jau apmēram 20 gadus jēdziens "redzes lāzerkorekcija" iekļāvies mūsu ikdienā un asociējas ar veselīgu un aktīvu dzīves veidu, mobilitāti un panākumiem

Pasaule, kurā dzīvojam, strauji mainās, un tas, kas vēl vakar bija kvalitātes standarts, šodienas prasībām jau var neatbilst. Oftalmoloģijas nozarē nepieciešamība meklēt jaunus risinājumus ved pie jauniem sasniegumiem drošības apsvērumos un iespējas precīzi paredzēt rezultātus, atjaunojot mūsu pacientu redzi.

Aukstā nanosekunžu lāzerkorekcija

Dziļāka izpratne par lāzerstaru iedarbību uz acs radzeni likumsakarīgi novedusi pie principiāli jaunas pieejas redzes atjaunošanā. Izpētīts, ka ar ultraīso lāzera impulsu, kas ilgst dažas nanosekundes, audi netiek uzkarsēti. Praktiski visa lāzera stara enerģija tiek izmantota radzenes formas mainīšanai atbilstoši uzdotajiem parametriem.

Mikronu daļu lokālā iztvaikošana radzenes stromā izraisa trīskārtēju radzenes virsmas remodelēšanu, kas, savukārt, izraisa visas acs pārfokusēšanos un redzes asuma atjaunošanos. Jāpiezīmē, ka nanosekunžu impulsu iedarbībai uz radzeni ir nogludinošs efekts atšķirībā no fentosekunžu impulsa, kas darbojas ar mikrosprādziena efektu, radot audu noārdīšanos.

Sarežģīts matemātiskais algoritms nanosekunžu impulsu izkliedēšanai pa radzenes virsmu, kas tiek īstenota ar zibenīgu 3D skenēšanu, ļauj iegūt "superlēcu" ar izcilām optiskajām īpašībām. Nav brīnums, ka redzes asums pēc šādas procedūras var pārsniegt vispārpieņemto normu par 20-50 procentiem.

Visa procedūra ilgst vien dažas sekundes. Lāzerkorekcijas operācijas ilgums ir krietni īsāks par laiku, kas nepieciešams pacienta sagatavošanai – acs pilieniem, pārģērbšanai sterilā apģērbā (kā zināms, lāzeroperācijas laikā prasības pret laboratorijas tīrību ir ļoti augstas).

Savus rezultātus nodrošina arī investīcijas inovatīvās tehnoloģijās. Ņemot vērā to, ka operācijas laikā audi neuzkarst, attiecīgi – nav karstuma izraisītu negatīvo efektu, šis fakts kombinācijā ar intelektuālo ātrās skenēšanas algoritmu palielina korekcijas procedūras precizitāti, kā arī direktīvi samazina iekaisuma un diskomforta riskus, būtiski saīsinot pēcoperācijas ārstēšanu ar acu pilieniem līdz dažām dienām, kā arī izslēdzot darbnespējas laiku.

Acu klīnika "NAUJAS REGĖJIMAS": Redzes korekcija, astigmātisms un kataraktas ārstēšanu – mūsu uzdevums, kuru mēs veicam profesionāli, efektīvi un droši.

www.eyes.lt

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!