Foto: Publicitātes attēls
Baltijā lielākā un straujāk augošā vides resursu apsaimniekošanas uzņēmumu grupa "Eco Baltia" no 2. februāra uzsāk savu pirmo nenodrošināto obligāciju publisko piedāvājumu. Emisijā plānots izlaist fiksētas likmes obligācijas vērtībā līdz astoņiem miljoniem eiro. Piedāvājuma periods ilgs no šā gada 2. februāra līdz 10. februārim.

Obligāciju dzēšanas termiņš ir līdz trīs gadiem, bet emitentam ir paredzētas tiesības tās dzēst pirms termiņa – pēc diviem gadiem. Obligācijām plānota fiksēta procentu likme visam periodam, kas tiks noteikta parakstīšanās perioda beigās robežās no 8% līdz 9%. Obligācijām varēs parakstīties kvalificētie un privātie ieguldītāji. Vienas obligācijas nominālvērtība ir 1000 eiro ar minimālo parakstīšanās summu 10 000 eiro.

Obligāciju emisijā piesaistītais finansējums tiks izmantots grupas attīstības projektiem ar mērķi paplašināties un veicināt aprites ekonomikas ieviešanu starptautiskā līmenī.

Šā gada 7. februārī plkst. 14 notiks "Eco Baltia" organizēts vebinārs, kurā interesentiem būs iespēja uzdot un saņemt atbildes uz saviem jautājumiem. Lai reģistrētos vebināram, jāaizpilda pieteikuma anketa šeit. Pēc pieteikuma formas aizpildīšanas uz norādīto e-pastu tiks nosūtīta saite uz vebināru un informācija par pieslēgšanos.

"Mēs esam sagatavojušies spert savu nākamo soli "Eco Baltia" attīstībā un piesaistīt finansējumu kapitāla tirgū, investoriem apliecinot mūsu izaugsmes stāstu, attīstības iespējas un rentabilitāti. Esam vienīgā kompānija Baltijā, kas nodrošina pilnu atkritumu apsaimniekošanas ciklu un mūsu unikalitāti stiprina arī augsti biznesa rezultāti, pārliecinoša attīstības stratēģija un augošs tirgus Eiropā un ārpus tās," uzsver "Eco Baltia" valdes priekšsēdētājs Māris Simanovičs.

Lai parakstītos uz obligācijām, privātajam ieguldītājam Latvijā vai Lietuvā ir jābūt vērtspapīru kontam finanšu iestādē, kas ir "Nasdaq Riga" biedrs vai kurai ir atbilstošās vienošanās ar "Nasdaq Riga" biedru. Savukārt kvalificētie ieguldītāji var parakstīties uz obligācijām ar emisijas organizētāja – "Luminor bankas" – starpniecību vai ar jebkuras citas finanšu iestādes starpniecību, kas ir "Nasdaq CSD" dalībniece un piedalās "Nasdaq CSD" Latvijas Vērstpapīru norēķinu sistēmā vai kurai ir netieša piekļuve "Nasdaq CSD" Latvijas Vērstpapīru norēķinu sistēmai.

Obligācijas sešu mēnešu laikā pēc emisijas ir plānots iekļaut biržas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".

"Eco Baltia" obligāciju emisijas procesa organizētājs ir viens no vadošajiem finanšu pakalpojumu sniedzējiem Baltijas valstīs – "Luminor banka", sertificētais konsultants ir advokātu birojs "TGS Baltic", savukārt obligacionāru pārstāvja lomu pilda zvērinātu advokātu birojs "Eversheds Sutherland Bitāns".

Obligāciju piedāvājuma dokuments, galīgie noteikumi un plašāka informācija par "Eco Baltia" pieejama mājaslapā www.ecobaltia.lv sadaļā "Investoriem".

AS "Eco Baltia" ir pēc apgrozījuma lielākā vides un atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu grupa Baltijā, nodrošinot pilnu atkritumu apsaimniekošanas ciklu no atkritumu savākšanas un šķirošanas līdz otrreizējo izejvielu loģistikai, vairumtirdzniecībai un pārstrādei.

2022. gada pirmajos deviņos mēnešos "Eco Baltia" konsolidētais neto apgrozījums sasniedza 154,9 miljonus eiro. Neto apgrozījums audzis gandrīz divas reizes, salīdzinot ar 2021.gada attiecīgo periodu, kurā tas bija 78,5 miljoni eiro. 2022. gada septembrī "Eco Baltia" turpināja paplašināties, AS "PET Baltija", kas ir viena no Ziemeļeiropā lielākajām PET pārstrādes rūpnīcām, iegādājoties Čehijas vadošo šķiedru ražotāju – "TESIL Fibres". Savukārt 2023.gada sākumā noslēgts darījums par ielu un ceļu uzturēšanas uzņēmuma SIA "Pilsētas Eko Serviss" iegādi.

Grupas uzņēmumos Latvijā, Lietuvā un Čehijā strādā vairāk nekā 2300 darbinieku. Tās vadošie uzņēmumi ir AS "PET Baltija", SIA "Eco Baltia vide", SIA ""Pilsētas Eko Serviss", AS "Latvijas zaļais punkts", SIA "Nordic Plast", Siguldas pilsētas SIA "JUMIS", Čehijas "TESIL Fibres" un Lietuvā bāzētais UAB "Ecoservice".

"Eco Baltia" akcionāri ir Baltijas valstu vadošais privātkapitāla fonds "INVL Baltic Sea Growth Fund" caur UAB "BSGF Salvus" (52,81%), Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (30,51%) un uzņēmuma vadība (16,68%).

Svarīga informācija:

Šī paziņojuma saturu ir sagatavojusi, un par tā saturu pilnībā atbild Sabiedrība. Šajā paziņojumā ietvertā informācija ir tikai informatīviem nolūkiem, un tā nav uzskatāma par pilnīgu vai visaptverošu. Neviena persona nekādos nolūkos nedrīkst paļauties uz šajā paziņojumā iekļauto informāciju vai tās precizitāti, patiesumu vai pilnīgumu.

Šis paziņojums nav ne pārdošanas piedāvājums, ne aicinājums pirkt vērtspapīrus jebkurā jurisdikcijā, ne arī prospekts Prospektu regulas izpratnē. Jebkura šajā paziņojumā minētā parakstīšanās uz vai vērtspapīru iegāde jāveic, pamatojoties tikai uz Piedāvājuma dokumentā iekļauto informāciju. Šajā paziņojumā sniegtā informācija var mainīties. Pirms parakstīties uz vērtspapīriem vai iegādāties vērtspapīrus, personām, kas iepazīstas ar šo paziņojumu, jāpārliecinās, ka tās pilnībā izprot un pieņem Piedāvājuma dokumentā izklāstītos riskus. Nekādā nolūkā nedrīkst paļauties uz šajā paziņojumā sniegto informāciju, tās precizitāti vai pilnīgumu.

Piedāvājuma dokuments ir pieejams Sabiedrības tīmekļa vietnē www.ecobaltia.lv sadaļā "Investoriem", un Piedāvājuma dokumenta kopijas ir pieejamas Sabiedrības juridiskajā adresē. Šis paziņojums nav uzskatāms par ieteikumu attiecībā uz iespējamo piedāvājumu. Personām, kas apsver iespēju veikt ieguldījumus, jākonsultējas ar saviem finanšu un citiem konsultantiem par iespējamā piedāvājuma piemērotību attiecīgajai personai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!