Foto: Pexels

Sākoties 2017./2018. mācību gadam, RTU Riga Business School (RBS) izsludinājusi jaunu iestājeksāmenu bakalaura programmai "Vadīšana starptautiskos uzņēmumos". "Silīcijas ielejas izaicinājums" ir nebijis, daudzpusējs pārbaudījums, kurš norisināsies 28. aprīlī RBS telpās sadarbībā ar vietējiem un starptautiskiem uzņēmumiem.

RBS vienmēr ir bijusi universitāte, kura koncentrējas uz akadēmiskās vides savienošanu ar praktiskām zināšanām, lai pēc iespējas labāk sagatavotu absolventus darba tirgum. Līdz ar to, likumsakarīgi ir tas ka, sākot ar 2018. gadu tiek mainīts iestāšanās procedūras gaitu vietējiem studentiem. Šāds lēmums tika pieņemts sarunās starp uzņēmējiem un studentiem, secinot, ka pastāv liels izpratnes trūkums par mūsdienu darba tirgus prasībām pret jauniešiem un to, ko viņi sagaida no uzņēmumiem. Īpaša uzmanība tika pievērsta starptautiskām un ātri augošām kompānijām.

"Silīcijas ielejas izaicinājuma" laikā topošajiem studentiem būs iespēja tikties ar uzņēmumu pārstāvjiem un piedalīties saīsinātā to personāla atlases procesa simulācijā. Jaunais process palīdzēs jauniešiem labāk izprast to, kas tiks sagaidīts no viņiem pēc studiju pabeigšanas vai to laikā. Iestājeksāmenā potenciālajos kandidātos tiks meklētās sekojošas prasmes: IQ, godīgums, līderība, komandas veidošana, zinātkāre, kultūras izpratne, enerģētiskums un sociālā atbildība.

Vairāk par jaunajiem noteikumiem uzzini šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!