Foto: Publicitātes foto

Olimpiskajā sporta hallā "Skonto", E.Melngaiļa ielā 1a 2014.gada 8. un 9.martā no plkst.10:00-18:00 notiks liela Starptautiskā kaķu un suņu izstāde. Izstādei pieteikti 400 kaķi un 1000 suņi no 8 Eiropas valstīm.

Šajā izstādē piedalīsies gan iesācēji, kas cer iegūt pirmos čempionu titulus, gan arī ļoti godalgoti seniori, kas ieradīsies pēc "Pasaules čempiona" titula.

Kaķu izstādi rīko Latvijas kaķu mīļotāju asociācija "Mooncat", kuras izstādes tiek uzskatītas par labākajām Eiropā. Tas ir tāpēc, ka šajās izstādēs tiek radītas labākās iespējas kaķu īpašniekiem un viņu mīluļiem, kas tiek izstādīti lielos baltos būros, kuros kaķim ir ērti krāšņā buduārā uzturēties visu dienu. Arī apmeklētāji ļoti labi var apskatīt katru kaķi, kā arī novērtēt kaķa īpašnieka gaumi, kas savam kaķītim pie dizainera pasūtījis speciālu matracīti ar spilveniem un aizkariem, pieskaņojot to gan kaķa krāsai, gan šķirnei.

Izstādes "suņu daļu" rīko 12 Latvijas suņu klubi un suņu sporta skolas. Viņi ir rūpējušies par to, lai šajā izstādē būtu interesanti, ne tikai suņu īpašniekiem, kas šeit "medīs titulus", bet arī katram izstādes apmeklētājam, kas šajā izstādē pavadīs vismaz trīs stundas.

Apmeklētāji suņu ringos varēs ne tikai kopā ar tiesnešiem vērtēt dažādu suņu šķirņu skaistumu un atbilstību standartam, bet arī noskatīties speciālus suņu šovus, konkursus un suņu frizieru paraugdemonstrējumus. 

Divas dienas lielajā ringā notiks sporta suņu sacensības, kurās dažādu šķirņu suņi skries, leks pāri šķēršļiem un ies pa baļķi. Tas viss kopā ar savu saimnieku un par labāko uzrādīto laiku.

Izstādē viesosies dažādas dzīvnieku biedrības: "Latvijas šķirnes trusis" un "Trusis un citi" izrādīs savus pūkainos trušus un viņu mazuļus. "Putnu impērija" - burundukus, vāveres, šinšillas, amadinus, runājošus papagaiļus, amfībijas. No Rēzeknes tiks atvesti minizoo ar jenotiem, skunksu, Holandes mini kaziņām, dekoratīviem mufloniem un pat ķenguru. Piedalīsies arī poniji.

Apmeklētāji, kam mājās jau ir suns, kaķis vai kāds cits dzīvnieks, izstādē varēs iegādāties zoo industrijas preces un barību par pazeminātām izstādes cenām, bet tie, kas tikai vēl meklē sev mājas mīluli, izstādē varēs iegādāties kaķēnus, kucēnus, trusīšus vai arī ko eksotiskāku. Bērnu priekam būs lielas un mazas atrakcijas: "Hello Dolly", "Angry Birds" un slidkalniņš. Mākslinieces krāsos bērnu sejiņas un tetovēs.

Hallē bērni varēs baudīt saldējumu, kūkas, sulas un citus kārumus, bet "Skonto" bistro priecēs visus tos, kas gribēs garšīgi paēst pusdienas par pieņemamām cenām.

Biļešu cenas arī ļoti labas:     

  • Pieaugušiem - 4 EUR (2.80Ls).
  • Bērniem, pensionāriem un studentiem - 3 EUR (2.10Ls).
  • Ģimenes biļete (2 + 2) - 11 EUR (7.70Ls).
  • "Pēdējas stundas biļete" no plkst.16:00 tikai 2 EUR (1.40Ls).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!