Foto: Shutterstock
Katrs auto pircējs kaut reizi mūžā vēlas sajust sava personīgā jaunā auto smaržu un pieskarties stūrei, kuru nav skāris neviens cits īpašnieks. Bet šī sajūta tomēr maksā naudu, kas ne pavisam nav maza. Tādēļ šoreiz iedziļināsimies argumentācijās, kādēļ mazlietota premium klases auto iegāde, neskatoties uz visiem, grūti pārvaramajiem impulsiem, tomēr uzskatāma par daudz saprātīgāku izvēli.

Visi droši vien ir dzirdējuši teicienu, ka auto, kurš ir izbraucis no salona, uzreiz zaudē 20% savas vērtības. Šādā gadījumā rodas jautājums - vai ir vērts pirkt pilnīgi jaunu spēkratu, ja mazlietots un tāds pats maksā par 20% mazāk?           

Katrs, protams, var rīkoties kā vēlas un ko maks atļauj, bet lūk daži papildus argumenti, kāpēc mazlietots premium klases auto nebūt nav sliktāks par jaunu mašīnu un pat vairākos gadījumos ir izdevīgāks pirkums.

1. Garantija

Nereti ir dzirdēts arguments, ka jauna auto priekšrocība ir garantijas apkope, pateicoties kurai, nav jāmokās ar galvassāpēm gadījumā, ja iegādātajam auto kaut kas salūzt vai ir jānomaina. Kā zināms, premium klases auto remonta izmaksas nav mazas un īpašnieka makā var atstāt paprāvu robu. Tomēr šis arguments nav uzskatāms par spēkā esošu, jo arī mazlietotiem auto ir tāda pati garantija, kā pilnīgi jaunam pirktam auto, ja vien auto nobraukums un garantijas nosacījumi ir spēkā esoši. Pat vairāk, jo salīdzinoši bieži iepriekšējais mazlietota auto īpašnieks ir jau iegādājies papildus garantijas. Piemēram, pagarināto garantiju, kas paliek spēkā pie auto īpašnieka maiņas, bet jaunam auto būtu jāpērk par papildus samaksu.

2. Auto aprīkojums

Parasti auto salonos pieejamie auto ir kādā no standarta komplektācijām, kuras no rūpnīcas piedāvā konkrētās auto markas ražotājs. Bet ne vienmēr pieejamā komplektācija ir atbilstoša jūsu gaumei un prasībām. Šādos gadījumos auto ar vēlamo aprīkojumu ir jāgaida vairākus mēnešus. Tajā pat laikā, izmantojot Vācijas un citu valstu mazlietoto auto tirgus piedāvājuma plašās variācijas, ir iespējams sameklēt tieši tādu auto un ar tieši tādu aprīkojumu kādu jūs vēlaties.

3. Cena

Un vēlreiz atgriežamies pie viena no būtiskākajiem argumentiem, kādēļ izvēlēties mazlietotu auto, bet ne jaunu, ir iekārotā auto cenas starpība. Mirklī, kad jauns auto nonāk sava pirmā īpašnieka rokās un atstāj salonu, tas vairs neskaitās jauns, bet gan mazlietots. Lai gan nobraukums ir niecīgs un auto nolietojums ir minimāls, pāris mēnešu vecs auto zaudē līdz pat 20% savas vērtības. Pērkot šādu mazlietotu auto, jūs varat saņemt to, tādā komplektācijā, kā vēlaties, bet par 20% lētāk un turpat ar visām sajūtām, kādas sniedz jauns auto. Pērkot premium klases auto šie 20% parasti ir daudzi tūkstoši eiro, kuri paliks jūsu bankas kontā un kurus varēsiet izmantot citām dzīves kvalitāti un komfortu uzlabojošām lietām.

Autosalons BALTIE piegādā automašīnas no uzticamiem partneriem Vācijā un citur Eiropā. Uzņēmums BALTIE atrod automašīnas pēc klienta vēlmēm un uzņemas atbildību par auto kvalitāti un piegādi. Auto iegāde kļūst par vieglu, ērtu, prieka pilnu notikumu!

Uzzini vairāk www.baltie.lv.

Aizpildi anketu par savu vēlamo auto BALTIE.LV INTERNETA VIETNĒ un izvēlies dzīvi bez liekām rūpēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!