Foto: Publicitātes foto
Atpūta pie dabas, laba kompānija, nesteidzīgas sarunas un kārdinošs grilētas gaļas aromāts... Ikviens piekritīs, ka šī sajūtu glezna lieliski ataino ideālas brīvdienas. Vai tā būtu draugu ballīte, vai sirsnīgs ģimenes pasākums, grilēšana latviešiem ir iecienītāko aktivitāšu topa augšgalā. Īsto noti ir uzķēris arī hiphopa duets Latgalīšu reps, kas ar hitu Žārei gaļi iekarojuši mūzikas topu virsotnes. Rodas jautājums – vai tiešām mūziķi ir kaislīgi grilētāji un kāda ir viņu recepte izcilam grila sezonas sākumam.

Apvienība Latgalīšu reps dibināta pirms diviem gadiem un tajā darbojas divi reperi – Ivo Grigalis un Didzis Kozlovs. Savu uzvaras gājienu latviešu populārajā mūzikā viņi spilgti iezīmē ar hitu Žārei gaļi, kas vietnē Youtube.com aprīlī sasniedzis jau miljons skatījumus. Interesanti uzzināt, ka "žārei gaļi" nenozīmē tikai "cept gaļu". Tas ir daudznozīmīgs teiciens ar senu vēsturi. Viena no nozīmēm ir pelnīt naudu, kamēr cita – pavadīt laiku ar saviem tuvajiem. Kad Latgalē otram saka "žārei gaļi", tas ir kā vēlējums – lai tev vecas, lai viss izdodas.

Dziesma Žārei gaļi, kas kļuvusi gluži vai par grilēšanas sezonas himnu, ar jaunu vilni ieskandinās arī šo vasaru, kas hiphopa duetam solās būt īpaši darbīga. Uz jautājumu – vai blīvajā pasākumu grafikā atradīsies arī laiks gaļas cepšanai, puiši vienbalsīgi nosmej, ka tik svarīgām lietām laiks ne tikai atradīsies, bet tiks arī īpaši ieplānots.

Kā jau grilēšanas entuziastiem, puišiem ir arī sava recepte, lai pasākums būtu izdevies un tā ir pavisam vienkārša – laba kompānija un laba gaļa. Taujāti, kādu tad gaļu ir iecienījuši paši mūziķi, abi viennozīmīgi atbild – vietējo! "Tas ir stāsts ne tikai par garšu, bet arī par vērtībām un attieksmi. Mēs esam Latgales patrioti un izvēlēties vietējo ražotāju nozīmē atbalstīt savējos, veicināt labklājību savai valstij un savam novadam. Par savējo saucam Rēzeknes gaļas kombināta produkciju, jo izstrādājumi ir patiesi augstvērtīgi un ražotājam var uzticēties. Zinot, ka produktu izcelsme ir Latgale, ka tie ir mūsu pašu cūkaudzētāji, mūsu pašu cilvēki, ka uzņēmumā darbojas noslēgts pilns ražošanas cikls, es varu būt drošs, ka lieku galdā labāko," atzīmē Ivo. ,,Prieks, ka šajā vasarā izdosies īstenot dažādas kopīgas aktivitātes kopā ar Rēzeknes gaļas kombinātu. Mūsu vērtības un vīzija sakrīt – radīt labu, kvalitatīvu produktu un nest Latgales vārdu pasaulē."

Latgalīšu repa dalībnieki uzsver, cik svarīgi ir ne tikai citiem stāstīt, bet arī pašiem sajust – cik Latgale ir spēcīga, dzīva, aktīva. ,,Mums ir ar ko lepoties, mums ir ko rādīt! Latgalē ir ne tikai skaista daba, bet arī labestīgi, izglītoti un čakli cilvēki, tāpēc katra lieta – vai tā būtu mūzika, māla krūze vai smeķīga gaļa – viss tiek radīts ar lielu mīlestību un rūpību."

Hiphopa duetu Latgalīšu reps šajā vasarā varēs sastapt visā Latvijā – Ghetto Games Hiphopa festivālā Ventspilī, populārajā Summer Sound festivālā Liepājā, Ozola jubilejas koncertā Siguldas pilsdrupu estrādē, kā arī daudzos citos festivālos un pasākumos. Vasaru mūziķi plāno noslēgt ar vērienīgu solo koncertu, kurš notiks nekur citur kā Latgalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!