Foto: Freepik.com / ASphotofamily
Kvalitatīvu vasaras riepu piedāvājums ir iespaidīgs – tās ražo vairāki desmiti zīmolu no visas pasaules, turklāt katrs zīmols piedāvā virkni dažādu modeļu. Lasi šo rakstu, lai uzzinātu, kādas riepas vasaras mēnešiem ir vērts iegādāties 2022. gadā!

Premium klase: "Michelin"

Premium vasaras riepas ("Michelin", "Pirelli", "Bridgestone", "Dunlop", "Goodyear"), kā jau vari noprast pēc to nosaukuma, izceļas ar augstāko kvalitāti. Tas attiecas uz ikvienu aspektu – sākot ar gumijas sastāvu un beidzot ar protektora rakstu. Pateicoties lieliskajai veiktspējai, Premium klases riepas iespējams redzēt ne tikai pilsētas satiksmē, bet arī sporta sacensībās. Piemēram, MotoGP, kas ir pasaulē vadošās motošosejas sacensības, tiek izmantotas tikai "Michelin" riepas, un pavisam nesen līgums tika pagarināts līdz 2026. gadam.

Viena no galvenajām "Michelin" panākumu atslēgām, protams, ir zīmola ilgmūžība – uzņēmums tika atklāts 1889. gadā, un vairāk nekā 130 gadu laikā gūta neatsverama pieredze un zināšanas riepu izstrādē. Runājot par "Michelin" inovācijām, noteikti jāpiemin "Total Performance" tehnoloģija. Tās pamatā ir centieni izstrādāt riepas, kas uzrāda lieliskus rezultātus ikvienā rādītājā – saķerē ar ceļu, ilgmūžībā, izturībā, vadāmībā, degvielas patēriņā un braukšanas komfortā (tostarp arī trokšņu līmenī).

Michelin Primacy 4+

Foto: Riepas1.lv / Riepas1

Viens no šobrīd iecienītākajiem "Michelin" vasaras riepu modeļiem ir "Primacy 4+", un ne velti. Attiecīgā modeļa firmas zīme ir lieliska veiktspēja uz slapja ceļa seguma, ko nodrošina inovatīvs gumijas maisījums un riepas raksts jeb protektors, kas efektīvi palīdz novadīt ūdeni no saķeres laukuma ar ceļu.

"Max Touch Construction" tehnoloģija savukārt parūpējas par maksimālu kontaktu ar ceļa segumu, tādējādi nodrošinot efektīvu paātrinājumu, bremzēšanu un saķeri līkumos. Salīdzinot ar iepriekšējās paaudzes modeli, "Michelin Primacy 4+" piedāvā par 20% lielāku kilometrāžu, savukārt par to, kad riepas nepieciešams mainīt, signalizēs protektora nodiluma indikators.

Biznesa/vidējā klase: "Hankook"

Biznesa un vidējā klasē atrodamas vasaras riepas, kas izceļas ar ļoti labu cenas un kvalitātes attiecību. Proti, to cena ir draudzīgāka nekā "Premium" ražotāju riepām, bet veiktspējas ziņās tās atpaliek vien nosacīti. Parasti šajā klasē atrodami "Premium" ražotāju meitas uzņēmumi, kuri ar nelielu laika nobīdi iegūst tos pašus resursus, ko izmanto mātes kompānijas.

Viens no iecienītākajiem biznesa klases zīmoliem visā pasaulē ir Dienvidkorejā bāzētais "Hankook" (dažkārt tā riepas tiek ierindots arī Premium segmentā). Tas dibināts 1941. gadā, un uz Hankook riepu kvalitāti norāda fakts, ka vairāku ražotāju automašīnas rūpnīcā tiek aprīkotas tieši ar šī zīmola riepām. Viens no piemēriem – "Mercedes-Benz" S klases automobiļi. Komentāri lieki!

Hankook Kinergy 4S2

Foto: Riepas1.lv / Riepas1

Uzreiz jāpiebilst, ka "Hankook Kinergy KS2" ir nevis vasaras, bet vissezonas riepas, līdz ar to tās iespējams izmantot visu cauru gadu. 2020. gadā attiecīgais riepu modelis prestižā vācu auto žurnāla "Auto Bild" SUV vissezonas riepu testos ieguva 1. vietu (izmantotais izmērs – 215/60 R16), bet 2021. gada izskaņā izdevums "Auto Express" tās atzina par uzvarētāju vissezonas riepu testā (izmantotais izmērs – 205/55 R16).

Ņemot vērā, ka šīs ir vissezonas riepas, īpaši piedomāts pie to gumijas sastāva, panākot, ka riepas nodrošina optimālu saķeri arī zemā temperatūrā, tajā pašā laikā spējot piedāvāt īsas bremzēšanas distances un labu saķeri karstākajās vasaras dienās.

Budžeta klase: "Westlake"

Gribi iegādāties jaunas vasaras riepas, taču budžets ir visai ierobežots? Loģiski, ka jālūkojas uz budžeta klases riepām. Ja ikdienā pārvietojies apdomīgi (lasi – neesi agresīvas, sportiskas un ātras braukšanas fans), brauc pa kvalitatīviem ceļiem un šosejām, bet stipru lietavu laikā paliec mājās vai izmanto sabiedrisko transportu, arī budžeta klases riepas spēs nodrošināt komfortablu un drošu pārvietošanos.

Viens no zināmākajiem budžeta klases zīmoliem ir Ķīnā bāzētais "Westlake". Par šo riepu kvalitāti liecina fakts, ka to ražošanā tiek izmantotas ASV Transporta ministrijas un Eiropas Ekonomikas komisijas atzītas iekārtas, kam piešķirts arī ISO9000-2008 sertifikāts. Katru gadu uzņēmums saražo vairāk nekā 20 miljonus auto riepu, kā arī 80+ miljonus riepu motocikliem. "Westlake" riepas ir īpaši iecienītas tā dēvēto drifteru pasaulē. 2015. gadā zīmolam pat tika piešķirts "Drifta Dieva" tituls.

Westlake Z-107

Foto: Riepas1.lv / Riepas1

"Westlake Z-107" ir vasaras riepa, kas nodrošina lielisku bremzēšanu gan uz sausa, gan slapja ceļu seguma; Eiropas Savienības marķējumā tā šajā rādītājā saņēmusi augsto B klases vērtējumu. Protektora zīmējums "Westlake Z-107" veidots tā, lai braukšana būtu vienmērīga un ar optimālu komforta līmeni, savukārt gumijas maisījums nodrošina nelielu rites pretestību, kā rezultātā samazinās degvielas patēriņš.

Mūžsenais jautājums – pirkt lietotas vai jaunas vasaras riepas?

Nav noslēpums, ka ļoti iecienītas ir lietotas riepas. Sākotnēji šāds risinājums patiešām ļauj ietaupīt vairākus desmitus eiro (vai pat vairāk). Tomēr jāsaprot, ka tieši riepas ir vienīgā automašīnas komponente, kas nodrošina saķeri ar ceļa segumu, tāpēc, ja to atļauj rocība, labāk iegādāties jaunas riepas.

Tās ne tikai piedāvās drošāku un komfortablāku pārvietošanos, bet arī ietaupījumu ilgtermiņā, jo, pateicoties nenolietotam protektoram, līdz nākošajai riepu nomaiņas reizei paies ilgāks laiks. Turklāt, pērkot lietotas vasaras riepas, nekad nevari būt drošs, ka tām nav kāds slēpts bojājums. Šādā gadījumā riepa jebkurā brīdī var plīst, un labākajā gadījumā tev vajadzēs meklēt jaunu riepu, bet sliktākajā – iekulsies ceļu satiksmes negadījumā, ne vien iedzīvojoties zaudējumos, bet arī apdraudot sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus.

"Riepas1.lv" – pareizā vieta, kur iegādāties riepas automašīnām un citiem transportlīdzekļiem

Ja arī tavam automobilim nepieciešamas jaunas riepas vasaras sezonai, noteikti ielūkojies "Riepas1" internetveikala piedāvājumā! Tajā tevi sagaida ne tikai plašākais riepu klāsts, bet arī draudzīgas cenas, bezmaksas piegāde 1-2 darba dienu laikā visā Latvijas teritorijā, 14 dienu atgriešanas tiesības un iespēja pieteikt riepu montāžu, savirzes regulēšanu vai kondicioniera uzpildi kādā no servisiem:

  • Rīgā;
  • Balvos;
  • Cēsīs;
  • Daugavpilī;
  • Gulbenē;
  • Jēkabpilī;
  • Liepājā;
  • Līvānos;
  • Madonā;
  • Ogrē;
  • Ventspilī.

Jāpiemin, ka uzņēmums īpašu vērību pievērš tam, lai riepas tiktu uzglabātas atbilstošos apstākļos; regulāri tiek veikta arī to rotācija. Savukārt, ja tev radies kāds jautājums, vari izmantot tiešsaistes konsultācijas iespējas un uzdot to mājaslapā esošajā čatā.

Vai šis raksts palīdzēja saprast, kādas vasaras riepas šogad iegādāties savai automašīnai? Neatkarīgi no atbildes, dodies uz internetveikalu "Riepas1.lv". Tur pie atbilstošākā riepu komplekta nonāksi jebkurā gadījumā, turklāt – ar izdevīgiem nosacījumiem!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!