Foto: Publicitātes foto

Daugavas kreisajā krastā, bijušā Preses nama teritorijā, jau 2023. gadā beigās uzplauks pirmā kārta mūsdienīgam Preses nama kvartālam. Pirmā A klases biroja ēka un multifunkcionāls centrs apvienos vienuviet uzņēmējdarbību, aktīvu dzīvesveidu un kultūru, piesaistot spožākos prātus darba tirgū un veidojot modernu socializēšanās punktu Ķīpsalā. Projekta arhitektūra un infrastruktūra veidota vadoties pēc jaunākajām biznesa centru attīstības tendencēm un augstākajiem energoefektivitātes standartiem, lai nodrošinātu uzņēmumu darbiniekiem izcilu darba pieredzi, aptverot visu nepieciešamo vien soļa attālumā. Iedvesmojoša darba vide, ērti pieejama infrastruktūra ar apzaļumotu apkārtni ir tikai daļa no plānotajām priekšrocībām jaunajā kvartālā.

Biroja telpas sadarbībai un labsajūtai

Projekta attīstības pirmajā kārtā top 11 stāvu augsts A klases biznesa centrs, kas jau 2023. gadā 26 000 m2 platībā uzņems ap 2600 darbinieku. Biroja ēka atbildīs ilgtspējības BREEAM "Excellent" standarta prasībām, nodrošinot augstākos biroja telpu standartus ar dabīgo apgaismojumu un individuāli pielāgojamu klimata kontroli. Turklāt ēkā izmantoti jaunākie tehnoloģiskie risinājumi, kas nodrošinās gandrīz nulles enerģijas patēriņu. Biznesa centra koncepts paredz plašas iespējas pielāgot biroja plānojumu uzņēmumu vajadzībām, īpaša koncepta kopstrādes telpas, plašas telpas konferencēm un iedvesmojošu vidi neformālām sarunām modernā iekšējā ātrijā jeb galerijā, kurā atradīsies restorāni un kafejnīcas arī pēc darba laika.

Viss nepieciešamais soļa attālumā

Biznesa centrs caur stikloto ātriju būs savienots ar 40 000 m2 lielu multifunkcionālu centru, kurā būs pieejami mazumtirdzniecības, sporta, medicīnas un skaistuma pakalpojumi. Trīs stāvos plānotas autostāvvietas un elektrouzlādes vietas, kā arī velonovietne ar velo remontdarbnīcu, kas ērti pieejamas biznesa centra darbiniekiem un kvartāla apmeklētājiem. Uz ēkas jumta, 5.stāvā, būs Baltijā vienīgais futbola laukums, kuram blakus plānota apzaļumota terase ar kafejnīcu, no kuras pavērsies ainavisks skats uz Daugavu un Vecrīgu.

Labiekārtota pilsētvide iedzīvotājiem un viesiem

Kvartāls atrodas stratēģiski izdevīgā vietā dažu minūšu braucienā no starptautiskās lidostas "Rīga" un īsas pastaigas attālumā no vecpilsētas, kas savienots ar attīstītu pilsētas centrālo maģistrāli un sabiedrisko transportu. Projektu ieskaus zaļās zonas, publiska promenāde ar atpūtas vietām gar Zunda kanālmalu un universāla dizaina skvēri, padarot Preses nama kvartālu piemērotu ne vien darbam, bet arī augstvērtīgai atpūtai visiem pilsētniekiem. Jaunais kvartāls kļūs par Rīgas biznesa artēriju, ko raksturos ilgtspējīgi, energoefektīvi un videi draudzīgi risinājumi.

Par kvartāla attīstību nākamajās kārtās

Preses nama kvartāla attīstība notiks trīs būvniecības kārtās. Paralēli projekta pirmās kārtas būvniecībai norisinās otrās kārtas projektēšanas darbi, lai jau 2023. gada sākumā Daugavas kreisajā krastā uzsāktu vēl viena multifunkcionāla centra būvniecību, kur atradīsies desmit stāvu biroja ēka ar mūsdienīgu izglītības iestādi. Savukārt bijusī Preses nama ēka iegūs otro elpu, pārtopot par modernu viesnīcu ar panorāmas skatu uz Rīgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!