Foto: Publicitātes foto
Pārbaudīti lietotie auto daudzviet Eiropā ir pašsaprotama izvēle, jo pircēji zina, ko iegādājas. Atklājot oficiālo "Volvo Selekt" programmu, "Mūsa Motors Rīga" vēlas stiprināt godprātīgas tirdzniecības praksi, kas ir balstīta uz kvalitāti un uzticēšanos.

Nemainīgi augsts pieprasījums

"Lai gan Covid-19 dēļ lietoto auto tirdzniecības apjoms ir samazinājies – pērn reģistrēts 13,4 % kritums un šī gada pirmajā mēnesī tas bija pat 35 %, gada otrajā pusē līmenis visdrīzāk normalizēsies, taču diez vai mainīsies tendences. Ekonomikai vēl tikai atgūstot apgriezienus, ne visi var atļauties jaunu auto, tāpēc lietots spēkrats ir loģiska un finansiāli pamatota izvēle," atskatoties uz gada sākumu, saka "Mūsa Motors Rīga" (MMR) direktors Roberts Ozoliņš.

Statistikas dati liecina, ka "Volvo" joprojām ir populārākais lietoto auto zīmols Latvijā. Pieprasījuma pamatā ir zviedru mašīnu praktiskums, izturība un drošība. Iespējams, tieši tādēļ saraksta priekšgalā ir "Volvo V70", un tikai pēc tam seko citi populāri lietotie spēkrati – "VW Golf", "Audi A4" un A6.

"Tiesa, "Volvo V70" ir modelis, ko neražo jau vairākus gadus, un tā ir tieša norāde uz to, ka Latvijā neieved tikai mazlietotus auto," atzīmē MMR direktors.

Šogad Latvijā importēto auto vidējais vecums ir 15 gadi, un situācija ar "Volvo" spēkratiem ir līdzīga. Martā pirmo reizi reģistrēti 670 lietoti "Volvo" (kopā trīs mēnešos 1542 "Volvo" spēkratu), no kuriem tikai desmitā daļa ir jaunāki par pieciem gadiem.

Tomēr – jo auto vecāks, jo vairāk potenciālo problēmu: grūti izsekojama vēsture, liels un dažkārt nepārbaudāms nobraukums, nolietojums un dažādi defekti.

"Uz visiem šiem riskiem ir tikai viena atbilde – mazlietoti auto ar skaidru izcelsmi, pārbaudāmu remonta vēsturi un zināmu nobraukumu. "Volvo" jau daudzus gadus piedāvā lietoto auto programmu "Volvo Selekt", un, to oficiāli atklājot Latvijā, mums ir iespēja mazlietotos auto piedāvāt jaunā formātā."

Pārliecinoši argumenti

"Pircēji, protams, vēlas zināt Volvo Selekt automobiļu izcelsmi, un te nav nekādu noslēpumu. Vienu daļu piedāvājuma veido auto, kas pēc līzinga vai nomas perioda atgriežas no klientiem, bet otru daļu veido t.s. demonstrācijas auto. Turklāt mūsu piedāvājumā nav tikai Latvijas spēkrati – mēs sekojam arī citu valstu tirgiem, un ļoti labas mašīnas ienāk, piemēram, no Zviedrijas, kur tās izmantojuši "Volvo" rūpnīcas darbinieki," skaidro MMR pārstāvis.

""Volvo Selekt" piedāvājumā parādoties bijušajiem demo auto, šad tad izskan jautājums par cenu. Te jāņem vērā, ka izmēģināšanai domātajos modeļos ir iekļauts maksimālais aprīkojums, un, saliekot kopā "bilanci", šāds, gandrīz jauns braucamais izrādās ļoti iekārojams pirkums. Par to regulāri pārliecināmies, jo šādas mašīnas tirdzniecībā nekad neaizkavējas," uzsver Ozoliņš.

Lai auto nonāktu "Volvo Selekt" programmā, tiem ir jāatbilst noteiktiem kritērijiem. Tā mazlietoto Volvo vecums nepārsniedz piecus gadus, un nobraukums nav lielāks par 150 000 km.

Visus spēkratus pārbauda kvalificēti "Volvo" mehāniķi, izdarot vairāk nekā 100 kontroles operāciju, un veic apkopi, izmantojot oriģinālās rezerves daļas, kā arī atjaunina programmatūru.

"Volvo Selekt" programmas automobiļiem ir vismaz 12 mēnešu vai 20 000 km garantija, un gada garumā īpašnieki var rēķināties ar mobilitātes garantiju visā Eiropā, turklāt klientiem ir 30 dienu vai 1500 km maiņas tiesības, proti, ja ievēroti noteikumi, klients var izvēlēties citu līdzvērtīgu automobili.

"Ekonomiskās situācijas dēļ lietoto auto pircēji Latvijā meklē zemu cenu, un to var saprast. Tomēr te ir jārunā arī par zināmām tirgus tradīcijām. Citās Eiropas valstīs sertificēti lietotie auto ir pirmā izvēle, jo klienti zina, ko pērk, un, ja arī rodas problēmas, ir skaidrs veids, kā tās civilizēti risināt. Mēs vēlamies ar "Volvo Selekt" programmu veicināt godprātīgas lietotu auto tirdzniecības praksi, kas ir balstīta uz kvalitāti un savstarpēju uzticēšanos," uzsver Ozoliņš.

Piedāvājumā arī citu marku automobiļi

Paplašinot darbību, "Mūsa Motors Rīga" tagad piedāvā iegādāties arī citu marku mazlietotos auto.

Speciāli izveidotas programmas "Mūsa Premium" ietvaros pieejamie automobiļi ir pārbaudīti oficiālā servisā, tiem ir zināma izcelsme, pārbaudāms nobraukums, kā arī garantijas periods līdz pat 12 mēnešiem.

"Mūsa Premium noliktavas klāstu pārsvarā veido auto, ko esam pieņēmuši kā pirmo iemaksu, klientiem iegādājoties jaunu auto. Ir arī no ārzemēm ievesti automobiļi, bet tāpat kā Volvo Selekt programmā, tie nāk tikai no pārbaudītiem partneriem, lai varam būt simtprocentīgi droši par braucamā izcelsmi un vēsturi," uzsver Ozoliņš.

Cits uzņēmuma jaunums ir tikko atklātā interneta vietne LIETOTIAUTO.MUSAMOTORS.LV, kur mūsdienīgā un apmeklētājiem viegli pieejamā veidā ir apkopota informācija par "Mūsa Motors" grupā ietilpstošo uzņēmumu piedāvātajiem mazlietotajiem automobiļiem.

Tajā ir atrodami ne tikai jau pieminētie "Volvo Selekt" un "Mūsa Premium" auto, bet arī "Opel", "Škoda", "Volkswagen", "Renault" un "Dacia" marku automobiļi.

"Mēs uzskatām, ka šādas interneta vietnes izveide būtiski atvieglos vēlamā auto atrašanu, jo īpaši apstākļos, kad klātienes tirdzniecība ir ierobežota. Vēlamies atgādināt, ka vēl joprojām ir iespējama attālināta mazlietoto automobiļu iegāde, taču tagad, ievērojot drošības prasības, ar piedāvājumu var iepazīties klātienē gan salonā, gan tirdzniecības laukumā," piebilst "Mūsa Motors Rīga" direktors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!