Foto: Publicitātes foto

Lielākajai daļai no mums ir zināmi tādi simptomi kā darbaspēju samazināšanās, nogurums, acu apsārtums un sausums, kā arī redzes asuma samazināšanās – tas viss ir rezultāts ilgām stundām, kas pavadītas pie datora ekrāna. Kāpēc acis ātri nogurst un mēs ciešam no bezmiega? Tas ir saistīts ar monitora un viedtālruņa starojuma zilo spektru. Diemžēl ar darba pārtraukumiem šeit nepietiks.

Gaismu, kas nonāk mūsu acīs, var iedalīt divos veidos: redzamā ar viļņa garumu 380–780 nm un neredzamā, kas ietver ultravioleto starojumu un infrasarkano diapazonu. Ikviens zina par neredzamā UV starojuma bīstamību acīm, tāpēc biežāk izmanto saulesbrilles. Tajā pašā laikā jautājums par zilo gaismu daudziem paliek aktuāls.

UV starojums un zilā gaisma: kā atšķiras?

Izrādās, ka zilajai gaismai (HEV) ir īsākais viļņa garums un vislielākā enerģija, kas destruktīvi ietekmē acs tīkleni. Izejot cauri acs priekšējām daļām, tā praktiski netiek filtrēta, brīvi nokļūstot tīklenē. Savukārt UV gaisma tiek absorbēta un tīklenē nonāk mazāk nekā 5% no kaitīgā starojuma.

Kāpēc zilā gaisma ir bīstama acīm?

Lielākais zilās gaismas avots ir saule, bet ilga laika pavadīšana pie monitoriem ir padarījusi zilo gaismu par nopietnu mūsdienu sabiedrības problēmu. Kā zilās gaismas avotus eksperti klasificē datora ekrānus, viedtālruņus, planšetdatorus, kā arī LED, ksenona un enerģijas taupīšanas spuldzes.

Pārmērīga HEV gaismas iedarbība izraisa sāpīgu konjunktīvas un radzenes iekaisumu. Tas negatīvi ietekmē acs lēcu, provocējot kataraktas un tīklenes bojājumu attīstību, izraisot makulas deģenerāciju.

Kā pasargāt acis no zilās gaismas?

Efektīvs un universāls līdzeklis acu atjaunošanai pēc intensīvas redzes slodzes ir vitamīniem, minerālvielām un antioksidantiem bagāts SIMA preparāts. SIMA formulas pamatā ir dabiskas sastāvdaļas, kā arī luteīns, kas ir galvenais tīklenes pigments.

Luteīns aizsargā tīklenes audus no UV starojuma kaitīgās ietekmes un priekšlaicīgas novecošanās, kā arī samazina agresīvās zilās gaismas plūsmas ietekmi.

Pētījumi apstiprina, ka ikdienā ar luteīnu bagātu pārtikas produktu lietošana palēnina kataraktas attīstību un tīklenes deģenerāciju. Svarīgi atcerēties, ka ar ilgstošu luteīna deficītu redzes asums var neatgriezeniski pasliktināties.

Turklāt luteīns kombinācijā ar žibulīša un ginkgo biloba ekstraktu, kā arī būtiskiem mikroelementiem un antioksidantiem, uzlabo acs metabolismu, novērš acs šūnu oksidatīvo bojājumu un samazina vielmaiņas produktu uzkrāšanos.

Kā SIMA palīdz saglabāt redzi?

Zināms, ka uzturs, sliktie ieradumi un redzes slodzes intensitāte ietekmē redzes asumu. SIMA uztura bagātinātājs satur cinku un A vitamīnu, kas palīdz nodrošināt normālu redzes asumu un pareizu imūnsistēmas darbību.

Preparāts satur arī ārstniecības auga žibulīša ekstraktu, kas bagāts ar A, C un B vitamīniem. Intensīvas slodzes periodā tie stimulē asinsriti, uzlabo vielmaiņu un aizsargā acis.

SIMA uztura bagātinātāja formula izstrādāta sadarbībā ar Dr. Solomatina Acu Centra speciālistiem. Pateicoties bagātīgajam aktīvo vielu kompleksam, tas nodrošina acs tīklenes slimību profilaksi un efektīvu ārstēšanu.

Ārsti iesaka lietot SIMA šādos gadījumos:

  • ilgstoši strādājot ar datoru un skatoties televizoru,
  • paaugstinātas vizuālās slodzes periodā,
  • strādājot spilgtā apgaismojumā,
  • ar vecumu saistītu acu izmaiņu gadījumā

Aizsargājiet acis no zilās gaismas un UV starojuma, bet SIMA uztura bagātinātājs palīdzēs saglabāt lielisku redzi un veselīgas acis.

Iegādājies jau tagad! www.acuvitamini.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!