Gadu pēc telekomunikāciju liberalizācijas Latvijā ir ap 200 jaunu telekomunikāciju operatoru un pakalpojumu sniedzēju un starp tiem ir uzņēmums “Tilts Visiem” (Latvijas zīmols TiVi un adrese internetā www.tivi.lv).

TiVi specializējas programmatūras izstrādē un tīklu drošības tehnoloģijās. Viena no telekomunikāciju nozarēm TiVi paspārnē ir interneta telefonija – tehnoloģija, ar kuras palīdzību var zvanīt no datora.

Arvien biežāk sabiedrībā ir dzirdami jautājumi - Vai esi izmēģinājis interneta telefoniju? Vai zināji, ka vari runāt ar draugu simtiem kilometru attālumā pie cita datora, nemaksājot ne santīma? Ka var piezvanīt no datora uz jebkuru tālruni pasaulē?

Tātad - kas ir interneta telefonija? Pavisam īsi to var raksturot, kā balss datu pārsūtīšanu pa datortīklu līdz lokālai telefonu centrālei citā valstī. Šāda balss datu pārsūtīšana praktiski nemazina sarunas kvalitāti un tālsarunām ļauj nodrošināt ārkārtīgi zemus tarifus. Turklāt interneta telefonijai ir milzīga priekšrocība - iespēja zvanīt par brīvu, ja Jūsu sarunu biedrs arī ir pie datora ar interneta pieslēgumu. Šajā gadījumā jāzvana ir nevis uz telefona numuru, bet gan uz partnera datora IP adresi.

Lai gūtu nelielu priekšstatu par zvanu tarifiem, sniegsim pāris piemērus. Zvans uz Vāciju, Franciju, Itāliju, Spāniju, visu Skandināviju un Ameriku TiVi klientiem minūtē izmaksā 5.55 santīmus ar PVN. Zvans uz Krieviju - 6.4 santīmus. Šādu cenu atšķirību no ierastajiem pakalpojumiem ir iespējams nodrošināt arī tāpēc, ka TiVi izdala tarifus zvaniem uz fiksēto un mobilo tīklu. Zvani uz mobilajiem telefoniem Eiropā izmaksā vidēji 12 – 15 santīmus minūtē.

Izmēģiniet šo pakalpojumu – katram jaunajam klientam mēs nodrošinām 15 santīmu kredītu, kura ietvaros Jūs varat veikt pāris minūtes garu sarunu uz jebkuru valsti pasaulē. Tiklīdz būsiet nolicis klausuli,TiVi klientu lapā redzēsiet visu informāciju par pēdējo zvanu. Šeit ir iespējams apskatīt veikto zvanu izdrukas, bilances atlikumu un informāciju par veiktajiem maksājumiem. TiVi ir HanzaNet klients, tāpēc, ja lietojat Hansa Bankas interneta banku, Jūsu maksājums tiks reģistrēts pāris sekunžu laikā.

Pat ja Jums nav sava datora vai interneta pieslēguma - Jūs varat zvanīt publiskās interneta piekļuves vietās kā bibliotēkā, interneta kafejnīcā vai darbavietā. Ja, piemēram, nelietojat mobilo telefonu, bet, esot pilsētā, vēlaties kādam piezvanīt, Jums nav jāmeklē taksofons. Ieejiet tuvākajā interneta kafejnīcā, lejupielādējiet TiVi telefonu no www.tivi.lv mājas lapas un zvaniet. Tas izmaksās arī lētāk, jo saruna ar LMT mobilo telefonu no TiVi maksā 15 santīmus minūtē. Lai piezvanītu uz tālruni Latvijā, TiVi telefonu varat izmantot arī uzturoties ārzemēs.

Pasaulē mazie un vidējie uzņēmumi arvien vairāk sāk lietot interneta telefonijas pakalpojumus, tāpēc uzņēmējiem piedāvājam ar interneta telefoniju savienot uzņēmumu filiāles un ieviest lokālos numurus. Visi zvani šādā tīklā būs bez maksas.

Vasaras beigās TiVi sniegs divus citus sakaru pakalpojumus. Pirmais būs starptautisko zvanu serviss tiem, kuriem tomēr ērtāk šķiet zvanīt no telefona aparāta. Pat ja Jūsu tālrunis ir pieslēgts citam telekomunikāciju operatoram, Jūs varēsiet lietot TiVi starptautisko tālsarunu pakalpojumus par ļoti zemiem tarifiem - vidēji 7 santīmiem par minūti, zvanot uz visām Eiropas valstīm.

Otrs pakalpojums būs bezmaksas ziņojumu serviss, analoģisks MSN un ICQ. Šis pakalpojums būs ietverts TiVi telefonā. Interesentus, kas vēlas to drīzumā testēt, lūdzam pieteikties jau tagad.

TiVi šobrīd strādā arī pie virtuālo numuru servisa. Tas ir pakalpojums, kurā katram lietotājam tiek piešķirts tālruņa numurs, uz kuru piezvanot, zvans tiks maršrutēts uz visiem reģistrētajiem klienta numuriem – darba tālruni, mājām, mobilo, telefonu datorā vai balss pasta kasti, ja nevienā no numuriem adresāts neatbild. Lietotājs maršrutēšanas nosacījumus varēs pats brīvi nokonfigurēt no TiVi mājas lapas.

Piemēram, virtuālo numuru būs iespējams ieprogrammēt tā, ka Jūsu aizmāršīgais draugs, piezvanot no Čikāgas, izdzirdēs - “Šobrīd Latvijā pulkstenis ir četri no rīta, un mēs guļam. Ja vēlies atstāt ziņu, nospied 1, ja vēlies mūs pamodināt, nospied 2.” Šai gadījumā zvanītājs ar “Ceru, ka neuzmodināju” vairs cauri netiks.

Pirmie testi šim pakalpojumam notiks šā gada rudenī, tāpēc lūdzam pieteikties interesentus un programmas beta versijas testētājus.

Lai iegūtu sīkāku informāciju, kā lietot TiVi pakalpojumus, esat laipni lūgti TiVi mājas lapā www.tivi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!