14 gadus veco Oskaru Kristianu Kukšu neilgi pirms pulksten 10 meža masīvā pie Babītes atradis kāds vīrietis, kurš arī nekavējoties par to ziņojis policijai, portālam "Delfi" pastāstīja Valsts policijas preses pārstāve Diāna Lūkina.

Lūkina pastāstīja, ka zēns atrasts meža masīvā netālu no Babītes, aptuveni 18 kilometrus no pazušanas vietas. Visticamāk, viņš centies nokļūt atpakaļ mājās Rīgā. Puisis ir dzīvs un vesels. Patlaban mediķi pārliecinās, ka viņa veselības stāvoklis ir labs. Vizuāli izskatās, ka bērns ir tikai noguris, stāsta Lūkina.

Ceturtdienas rītā, neilgi pirms pulksten 10, policijai piezvanīja kāds vīrietis, kurš ziņojis, ka meža masīvā pie Babītes redz zēnu, kurš atbilst policijas izplatītajām fotogrāfijām. Kungs rīkojies tieši tā, kā likumsargi aicinājuši, proti, informēja policiju, bet pēc tam arī uzsāka sarunu ar zēnu un sagaidīja ierodamies policistus.

Pēc visa spriežot, puika bija mēģinājis nokļūt mājās paša spēkiem, bet, iespējams, nomaldījies no ceļa un devies pa meža stigu, situāciju ieskicē Lūkina.

Jau ziņots, ka trešdien likumsargi informēja, ka todien mājās uz Imantu no Lielupes devies 14 gadus vecais Oskars Kristians Kukšs, taču mājās tā arī nav ieradies. Policija sāka zēna meklēšanu. Vērienīgi bezvēsts prombūtnē esošā zēna meklēšanas pasākumi turpinājās arī naktī uz 13. jūniju.

Meklēšanā iesaistījās Valsts policija, tostarp Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvalde un Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvalde, organizācija "Bezvests.lv" un pašvaldības policija un Zemessardze.

Pārmeklētas tika teritorijas no Lielupes uz Tukuma un Rīgas pusi.

Naktī arī VAS "Latvijas dzelzceļš" aktīvi iesaistījies, lai būtu iespējams piekļūt visiem videonovēršanas ierakstiem. Policijā norāda, ka šādās situācijās tas ir ļoti būtiski.

"Bērna meklēšana neapstājās ne mirkli, arī sociālos tīklos tika publicēta jaunākā informācija. Valsts policija saņēma ļoti daudz iedzīvotāju zvanus, kas bija viņu redzējuši vakar," norāda policijā,

Policija izsaka lielu pateicību visiem, kuri dalījās ar informāciju un atsaucās aicinājumam palīdzēt, sniedza informāciju par vietām un laikiem, kur redzējuši zēnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!