Sestdien, 9.maijā, policija visas dienas garumā galvenokārt Uzvaras parka apkārtnē par dažādiem administratīviem pārkāpumiem aizturēja kopumā 136 personas, informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa.

Cilvēki tika aizturēti par ļaunprātīgu nepakļaušanos policijas darbinieku prasībām, par alkoholisko dzērienu vai citu apreibinošo vielu lietošanu sabiedriskā vietā un atrašanos sabiedriskā vietā reibuma stāvoklī, par publisko pasākumu norises kārtības pārkāpšanu, par taksofonu, telefona kabīņu un citu elektronisko sakaru un pasta iekārtu bojāšanu, kā arī par dzīvošanu bez pases vai deklarētas dzīvesvietas.

Vērtējot savu darbu, policija uzskata, ka tā ir savu paveikusi un sabiedriskās kārtības traucējumi tika novērsti. 

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) izteica pateicību visiem iekšlietu dienestiem, kuri 9.maija pasākumos nodrošināja sabiedrisko kārtību un uzraudzīja pasākumu norises likumību.

Tomēr policijas vadība uzsver, ka aizturēto skaits tik nelielā teritorijā ir pārāk liels, un tas ļauj izdarīt attiecīgus secinājumus.

Policija uzskata, ka turpmāk jādomā par šādu pasākumu atļaušanu, jo pasākuma jēga zūd jau dienas pirmajā pusē, un pēc tam visas dienas garumā notiek liels pikniks.

Policija domā, ka šāda veida piknikam Rīgas centrs nav īstā vieta.

Sestdien pēc pulksten 23 Uzvaras parka apkaimi un gar Uzvaras parku kursējušo sabiedrisko transportu piepildīja skaļi trokšņojoši, iereibuši krieviski runājoši jauni cilvēki. No Uzvaras parka nākošo pasākuma dalībnieku rokās bija redzami Krievijas karogi.

Svētdien tiek sakopta pieminekļa Uzvaras parkā pakāje. To klāj ziedu paklājs, bet starp ziediem sasprausti daudzi "Saskaņas centra" un apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" karodziņi. Ap pulksten 9 zālienā pieminekļa apkaimē vēl mētājas papīri un dažādas drazas, taču notika sakopšanas darbi.

Jau ziņots, ka sestdien galvaspilsētā rīkoto pasākumu laikā tika aizturēts Latvijas nacionālboļševiku līderis Vladimirs Lindermans un Alīna Ļebedeva jeb "neļķu Alīna", kā arī "Tēvzemes nacionālo spēku savienības" līderis Viktors Birze un labēji noskaņotais aktīvists Igors Šiškins.

Sestdien Pārdaugavā, Uzvaras parkā pie pieminekļa Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no nacistiskajiem iebrucējiem, no pulksten 10 līdz .23 apvienības "Saskaņas centrs" izveidotā biedrība "9.maijs.lv" rīkoja "Fašisma sagrāves dienai veltītu svētku koncertu", ko dienas gaitā apmeklēja tūkstošiem cilvēku.

Savukārt visā Latvijā, neskaitot galvaspilsētu, 9. maija pasākumos piedalījušies nepilni 10 000 cilvēku. 9.maija pasākumi ārpus galvaspilsētas sestdien noritējuši bez nekārtībām, informēja Rekšņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!