Sestdienas vēlā pēcpusdienā Valsts Vides dienesta (VVD) inspektori Aģes upē netālu no Skultes pagasta administratīvā centra aizturēja trīs maluzvejniekus, kuri bija devušies lašu zvejā ar elektroaparātu, ziņo "Auseklis".

VVD Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes Jūras kontroles daļas Salacgrīvas sektora inspektors Jānis Brants laikrakstam pastāstījis, ka maliķi Skultes pusē nesnauž, tāpēc reidi uz Aģi un Ķīšupi tiek organizēti regulāri.

Viņš atzinis, ka sestdien gaidīti vieni maluzvejnieki, bet pieķerti pavisam citi. Inspektori viņu darbību jau sākuši vērot no brīža, kad maliķi atbraukuši, sakāpuši gumijas laivā un pabraukuši nelielu gabalu pa Aģi. Aparāts sācis kūpēt, acīmredzot gadījies īssavienojums, un viņi nākuši malā.

"Tur pa krūmiem tad mēs visus tos "zoksterus" arī salasījām," paudis Brants, piebilstot, ka maliķi šoreiz tiks cauri ar mazāku naudas sodu, jo loma nav bijis, tātad nebūs uzrēķina par zivju resursiem nodarītiem zaudējumiem. "Par vienu nelikumīgi iegūtu lasi, neatkarīgi no tā lieluma, sods ir 500 latu. Daudz lētāk to būtu nopirkt," secinājis vides inspektors. Tomēr pārkāpējiem no soda neizbēgt, jo viņu mērķis bija skaidrs - nelikumīga zveja. Bez tam sodāma ir arī tādas elektroierīces iegāde, pārvietošana un uzglabāšana.

Limbažu rajona policijas pārvalde ir sākusi kriminālprocesu par patvaļīgu zivju iegūšanu, izmantojot elektrostrāvu. Limbažu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas vecākā inspektore Vika Kaspare pastāstījusi, ka aizdomās turamie ir 4 zvejniekciemieši vecumā no 24 līdz 48 gadiem. Šobrīd notiek izmeklēšana, elektroaparāts nosūtīts ekspertīzei. Likums paredz, ka elektrozvejniekiem var piemērot brīvības atņemšanu pat līdz 5 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!