Foto: F64

Valsts policija rosinājusi prokuratūrai apsūdzēt agrāk tiesātu vīrieti par ļaunprātīgu dedzināšanu un apzināti nepatiesu ziņojumu, informēja policijā.

Naktī uz 25. jūniju policijā saņemta informācija no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta par to, ka Kuldīgā, Baznīcas ielā, deg šķūnis. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka šķūnis ir nodedzis pilnībā. Veicot sākotnējās darbības un notikuma vietas apskati, konstatēts, ka notikusi ļaunprātīga dedzināšana.

Veicot izmeklēšanas darbības, tika noskaidrota iespējamā vainīgā persona - kāds jau policijas redzeslokā nonācis vīrietis.

11. jūlijā policija vīrieti aizturēja.

Tāpat likumsargiem izmeklēšanā bija arī kriminālprocess par apzināti nepatiesu ziņojumu. Iepriekš minētais vīrietis bija uzrakstījis iesniegumu Valsts policijā, norādot, ka Dobeles novada pašvaldības policijas darbinieki nodarījuši viņam miesas bojājumus 7. maijā pēc tam, kad vīrietis bija sastrīdējies ar dzīvesbiedri un Dobeles novada pašvaldības policija nošķīra agresoru no sievietes.

Šis iesniegums nonāca Iekšējās drošības birojam izmeklēšanā un, veicot apstākļu noskaidrošanu, iegūtie pierādījumi neliecināja par to, ka pašvaldības policijas amatpersonas būtu nodarījuši vīrietim miesas bojājumus, kas nozīmē, ka vīrietis savā iesniegumā sniedza nepatiesu informāciju.

Vīrietis iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par mantiska rakstura noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu un pagājušajā gadā atbrīvojās no ieslodzījuma vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!