Foto: stock.xchng

Sestdien, 12.jūlijā, Valsts policijai izdevies aizturēt kādu vīrieti, kurš vairākkārt zvanījis likumsargiem un piedraudējis uzspridzināt dzīvojamo māju.

Pirmais zvans saņemts plkst.15.36. Vīrietis bijis manāmi satraukts un sacījis, ka  savā dzīvesvietā Liepājā, Viršu ielā 9/11, ir atgriezis gāzes padevi un, ja kāds no dienestiem tuvosies, tad uzspridzinās dzīvojamo māju.

Policijā tika pieņemts lēmums uz notikuma vietu un apkārtni sūtīt vairāku struktūrvienību patruļas, plānojot aizturēšanas operāciju un apdraudējuma novēršanu. 

Ierodoties notikuma vietā, netika konstatētas pazīmes, ka varētu realizēties draudi, taču vīrietis turpinājis zvanīt un sacīt, ka savu ieceri realizēs.

Policija ieguva informāciju par iespējamām vietām, kurp vīrietis varētu doties, kā arī iegūti citi dati par viņa personību, kas varētu palīdzēt viņa aizturēšanā. Policijas darbiniekiem izdevās iekļūt vīrieša dzīvoklī, taču meklējamās personas tur nebija.

Izskaitļojot viņa pārvietošanās iespējas, vīrietis tika identificēts „Zaļās birzs" rajonā, kurp devās policijas darbinieki.

Aizturēšanas laikā vīrietis nepakļāvās policijas darbinieka likumīgām prasībām, pret policistu tika vērsts arī nazis, tika provocēts pielietot dienesta ieroci un draudēts ar pašnāvību.

Vīrietis bija manāmi satraukts un agresīvs, taču, pamanot policijas papildspēku tuvošanos, pārtrauca agresīvās darbības, nometot nazi.

Vīrietis tika aizturēts, ievietots īslaicīgās aizturēšanas vietā, bet policijā ir sākts kriminālprocess gan par spridzināšanas draudu izteikšanu, gan nepakļaušanos policistu likumīgajām prasībām. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!