Foto: Shutterstock
Pagājušajā nedēļā policisti aizdomās par 10 auto zādzībām aizturējuši divus 17 gadus vecus pusaudžus, kuri saskaņā ar vēlāk izmeklēšanā noskaidroto spēkratus piesavinājušies, lai ar tiem vien pavizinātos, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldē (LRP).

Novembra otrajā pusē īsā laika periodā Rēzeknē strauji pieauga automašīnu zādzību skaits. Izmeklējot šīs zādzības, policisti aizdomās par zādzībām novembra beigās Rēzeknē aizturējuši divus 17 gadīgus jauniešus.

Viņi patlaban ir atzīti par aizdomās turamajiem 10 automašīnu zādzību epizodēs Rēzeknē. Ir atrasti gandrīz visi zagti transportlīdzekļi, kuri, kā tika noskaidrots izmeklēšanā, bija zagti ar mērķi pavizināties. Neviena no zagtām automašīnām nebija aprīkota ar signalizāciju vai kādu citu pretaizdzīšanas sistēmu.

Vienam no aizturētajam jaunietim tiesa piemēroja apcietinājumu, otram piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Policijā norāda: neskatoties uz to, ka aizdomās turētie vēl nav sasnieguši pilngadību, viņi ir pretlikumīgu nedarbu lietpratēji – abi jau agrāk nonākuši policijas redzeslokā, kā arī pašlaik gaida tiesu par citiem līdzīgiem noziegumiem.

VP LRP norāda, ka aizturēšanas laikā pie jauniešiem bija atrastas narkotikām līdzīgas vielas. To, vai tās tiešām ir aizliegtas vielas, varēs apgalvot pēc ekspertīzes slēdziena saņemšanas. Ja ekspertīzes rezultāti to apliecinās, jauniešiem draudēs kriminālatbildība arī par narkotisko vielu glabāšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!