Foto: DELFI

Valsts policija kriminālvajāšanai nodevusi lietu par janvārī Liepājā notikušo dubultslepkavību, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Ekspertīzes rezultāti norāda, ka aizdomās turētais vīrietis, iespējams, atzīstams par nepieskaitāmu.

Jau ziņots, ka 29. janvāra vakarā, ap pulksten 21, Liepājā, kādā Pulkveža Brieža ielas mājā, atrasti divu vīriešu līķi ar vardarbīgas nāves pazīmēm – durtām un sistām brūcēm.

Notikuma vietā policija toreiz aizturēja 1945. gadā dzimušu vīrieti un sāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 118. panta 2. punkta – par slepkavību vainu sevišķi pastiprinošos apstākļos, ja noslepkavotas divas vai vairākas personas.

Izmeklēšanā likumsargi noskaidrojuši, ka aizturētais vīrietis pazina bojā gājušos. Kopīgās iedzeršanas laikā 1945. gadā dzimušais vīrietis abiem paziņām vairākas reizes dūris un sitis ar krēsla kāju. Gūto traumu dēļ abi vīrieši miruši.

Kriminālprocesā vīrietim tika veikta ekspertīze, kuras laikā viņš mēnesi atradies Rīgā medicīnas iestādē, lai veiktu nepieciešamās veselības pārbaudes. Septembra beigās kriminālprocess tika nosūtīts Liepājas prokuratūrai nodošanai tiesai medicīniska rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanai aizdomās turētajam, jo ar tiesu psihiatriskā ekspertīze iesaka aizdomās turēto atzīt par nepieskaitāmu un piemērot medicīniska rakstura piespiedu līdzekli.

Lēmums par šāda piespiedu līdzekļa noteikšanu, kā arī tā veidu ir atkarīgs no tā, vai pastāv risks, ka persona, nesaņemot viņai nepieciešamo psihiatrisko aprūpi, var apdraudēt citus cilvēkus, sabiedrības intereses, kā arī viņu pašu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!