Foto: F64
Iekšējās drošības birojs (IDB) aizdomās par kukuļošanu aizturējis trīs Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta amatpersonas, portālu "Delfi" informēja IDB.

Aizdomās par kukuļdošanu personu grupā, lai plānotā ugunsdrošības pārbaudē kādā būvniecības veikalā Rīgā netiktu fiksēti konstatētie ugunsdrošības normatīvu pārkāpumi, aizturēts VUGD Ugunsdrošības uzraudzības pārvaldes Ugunsdrošības normatīvu nodaļas priekšnieks un Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas lektors.

Savukārt par iespējamu kukuļņemšanu aizturēts inspektors, kura pārziņā bija ugunsdrošības pārbaudes veikšana minētajā objektā, informē IDB.

IDB veic pirmstiesas izmeklēšanu pēc Krimināllikuma 323. panta par kukuļdošanu un Krimināllikuma 320. panta par kukuļņemšanu.

Visām trim aizturētajām personām piemērots aizdomās turētās personas statuss un drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu, tai skaitā aizliegums ieņemt amatu VUGD.

IDB papildu norāda, ka kukuļošanas gadījums atklāts sadarbībā ar VUGD.

VUGD norāda, ka minētajā gadījumā, kad VUGD bija aizdomas par iespējamu amatpersonu pretlikumīgu rīcību, informācija nekavējoties tika nodota IDB.

VUGD ievēros amatpersonām noteiktos drošības līdzekļus un amatpersonas tiks atstādinātas no dienesta pienākumu pildīšanas, uzsver dienestā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!