Aizdomās par 25.oktobrī pie kādas mājas Bauskā akā atrastās mirušās meitenītes slepkavību policija aizturējusi baušķenieku – 15 gadu vecu pusaudzi, informē “Bauskas Dzīve”.
Bauskas rajona Policijas pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Sergejs Pašukovs informē, ka pusaudzis atzinis savu vainu. Tīnis jau iepriekš bijis policijas uzmanības lokā, viņa lieta atradusies nepilngadīgo personu uzskaitē. Pret viņu bijusi ierosināta krimināllieta par zādzību, jaunietis bieži lietojis alkoholu, dzīvojis kopā ar kādu krietni vecāku sievieti.

Pašukovs informē, ka pusaudzis pašlaik atrodas apcietinājumā. Viņš bija tas, kurš bērna mātei paziņojis, ka meitenīte atrodas akā. Pēc traģiskā notikuma vecāki dēlu slēpuši, bet policija viņu atradusi kādā ārstniecības iestādē. Runājot par bērna nogalināšanas motīviem, zēns Pašukovam nav nedz noliedzis, nedz arī apstiprinājis iespējamās seksuālās izdarības ar meitenīti.

Pašlaik tiek veikta ekspertīze, kas uz šo jautājumu varētu sniegt precīzākas atbildes. “Izmeklēšanu veikt ir ļoti grūti arī tāpēc, ka jāiejūtas un jāspēj apjaust darbības motīvus, kuri vairumam normālu cilvēku šķiet prātam neaptverami,” secina Kriminālpolicijas priekšnieks.

Policija vēl nav izlēmusi, ko darīt ar iepriekš aizturēto 1972. gadā dzimušo vīrieti, kurš arī atzinis savu vainu bērna slepkavībā. Vīrieti apcietināja 26.oktobra rītā. Viņš desmit dienu bija dzīvojis kopā ar meitenītes māti. Sākotnējā liecībā policijai vīrietis apgalvojis, ka vedis meitenīti uz tualeti, starp abiem izcēlies konflikts, un viņš prāta aptumsumā bērnam iesitis. Eksperti gan konstatējuši, ka viņai bijis galvas pamatnes lūzums, bojātas aknas. Visticamāk, ka meitenīte šādas traumas nav varējusi gūt, iekrītot akā, bet gan pirms tam, jo, iespējams, viņa ir sista. Policijai pilnībā nav skaidri abu aizturēto personu rīcības motīvi. Abiem aizdomās turamajiem noteikta psihiatriskā ekspertīze.

Tāpat policija sākusi kriminālprocesu par narkotiku glabāšanu. Pirms neilga laika, veicot kratīšanu nogalinātās meitenītes vecāsmātes dzīvoklī, atrasti 8,2 grami marihuānas. Pret vienu no meitenītes brāļiem – nekur nestrādājošo 20 gadu vecu jaunieti – ierosināta krimināllieta par narkotisko vielu lietošanu un glabāšanu.

10.novembrī Iecavas novada bāriņtiesa nolēma mātei Initai Griķei atņemt aprūpes tiesības uz 24.septembrī dzimušo meitenīti. Uz četriem bērniem, tostarp piecus gadus veco un oktobra beigās nogalināto meitiņu, Griķei aprūpes tiesības bija pārtrauktas jau iepriekš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!