Piektdien aizdomās par 3,5 gramu marihuānas nodošanu Iļģuciema sieviešu cietumā ieslodzītai sievietei aizturēts advokāts Juris Marins, aģentūrai LETA apliecināja Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) preses sekretārs Kārlis Seržants.
Pēc Seržanta teiktā, Marins cietumā ieradies, lai tiktos ar savu aizstāvamo Jeļenu T., kura apsūdzēta noziegumā, kas saistīts ar narkotikām. Pēc tikšanas sieviete pārbaudīta un vienā no viņas sporta kurpēm atrastas narkotiskās vielas, bet otrā - zīmīte, ko viņai sūtījis draugs. Savukārt aploksne, kurā pirms tam glabājusies marihuana, atrasta satikšanās telpas atkritumu tvertnē.

Ņemot vērā, ka neviens cits ieslodzītajai narkotiskās vielas nebūtu varējis nodot, advokāts aizturēts.

Sākotnēji Marins noliedzis, ka būtu ko nodevis savai aizstāvajamai, taču vēlāk atzinis, ka nodevis viņas māsas sūtītu aploksni. Advokāts uzsvēris, ka nav zinājis, kas atrodas aploksnē.

Kā norādīja Seržants, izvērtējot apstākļus, jāsecina, ka narkotisko vielu slēpšana kurpē notikusi advokāta klātbūtnē.

Pie sievietes atrasta arī viņas drauga sūtīta zīmīte. Viņas draugs pašreiz ir ievietots Centrālcietumā un arī viņa advokāts ir Marins. Kā zināja teikt Seržants, savu aizstāvamo Centrālcietumā Marins apmeklējis šī mēneša sākumā. Sieviete Iļģuciema cietumā atrodas kā apcietinātā krimināllietas pirmstiesas izmeklēšanas laikā.

Par vakar notikušo ierosināta krimināllieta. Valsts policijas Organizētas noziedzības apkarošanas biroja (ONAB) darbinieki Marinu aizturējuši uz trīs dienām. Pirmdien tiesībsargājošās iestādes lems par tālākā drošības līdzekļa, iespējams, apcietinājuma piemērošanu Marinam.

ONAB priekšnieks Leonīds Bogdanovs aģentūrai LETA apliecināja, ka birojam ir izveidojusies laba sadarbība ar IeVP šādu noziegumu atklāšanā.

Latvijas Zvērinātu advokātu padome (ZAP) pagaidām nav informēta par Marina aizturēšanu un ZAP priekšsēdētāja vietnieks Askolds Broks par šo faktu aģentūrai LETA pauda pārsteigumu.

"Pazīstu viņu kā solīdu advokātu, kurš ar tādām lietām nenodarbojas," sacīja Broks, piebilstot, ka Marina versija, proti, ka viņš nav zinājis par aploksnes saturu, šķietot ticama.

Kā ziņots, novembrī IeVP darbinieki konstatējuši, ka zvērināts advokāts Aivo Leimanis mēģinājis cietuma teritorijā nelegāli ienest mobilo tālruni. Advokāts ieradies uz tikšanos ar kādu savu klientu un saskaņā ar cietuma iekšējās kārtības noteikumiem atstājis dežūrtelpā savu mobilo tālruni. Uz jautājumu, vai viņam ir līdzi vēl kādas lietas, kuras cietumā ienest aizliegts, advokāts atbildējis noraidoši.

Taču cietuma teritorijā metāla detektors uzrādījis kāda metāliska priekšmeta esamību un, pārmeklējot advokāta somas, tajā atrasts mobilais tālrunis "Eriksson T 29" ar tajā ievietotu "Zelta zivtiņas" priekšsamaksas karti. Advokāts apsardzes darbiniekiem skaidrojis, ka tas ir viņa telefons, kuram esot bijis jāatrodas mājās, bet acīmredzot viņš to esot aizmirsis izņemt no somas.

Krimināllieta par šo gadījumu netika ierosināta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!