Nepamatota agresija - tas ir policijas skaidrojums par kādas 81 gadus vecas sirmgalves slepkavību, ko pastrādājusi večiņas mazmeita ar savu draugu.

Kā pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava, pagājušās nedēļas sestdienā, 27.februārī, kādā dzīvoklī Rīgā, Mežciemā, tika atrasts 1929.gadus vecas sievietes līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Ar asinīm bijusi visa māja.

To, ka kaut kas nav kārtībā ar veco kundzi, nojautusi viņas draudzene, kura vairākas dienas nav varējusi sazvanīt savu paziņu. Noslepkavotās sievietes draudzene vērsusies policijā, un kopā ar likumsargiem visi devušies uz kundzes dzīvokli. Draudzenei bijusi dzīvokļa atslēga. Ieejot dzīvoklī, atklājies šausminošs skats.

Policija nekavējoties uzsāka izmeklēšanu, un kā viena no pamatversijām tika izvirzīta versija, ka noziegumu pastrādājis kāds sirmgalves radinieks, kaimiņš vai paziņa. Tika aptaujāti arī mājas iedzīvotāji, un kāds atminējies, ka pirms pāris dienām naktī dzirdējis kliedzienu. Arī tiesu medicīnas eksperts devis slēdzienu, ka nāve iestājusies aptuveni pirms trim dienām. Sirmgalvei bija durta griezta brūce kaklā. Dzīvoklis bijis pamatīgi izvandīts. Lai gan policija kā vienu no versijām bija izvirzījusi arī laupīšanu, tomēr par pamatversiju palika tā, ka noziegumu pastrādājis kāds sirmgalvei labi pazīstams cilvēks.

Policija apzināja vairāku personu loku, līdz pirmdien vakarā tika aizturēta večiņas mazmeita un viņas draugs. Abi ir 19 gadus veci. Lai gan aizturētie sākumā nolieguši, ka būtu pastrādājuši šo noziegumu, tomēr vēlāk atzinušies.

Kā liecina policijas rīcībā esošā informācija, notikumu gaita bija visai šokējoša - abi jaunieši ieradušies ciemos pie vecmāmiņas, bet viņa sākusi "mācīt jaunos dzīvot". Tas abus saniknojis un pastrādāts noziegums. Slepkavību it kā veicis puisis, taču katra vainas pakāpi šajā noziegumā noskaidros izmeklēšanas gaitā. Pēc slepkavības jaunieši kaut ko meklējuši, taču to, vai no dzīvokļa kaut kas ir nozagts, policija vēl skaidros.

Policija šajā slepkavībai nesaredz nekādu motivāciju, tā esot skaidrojama vienīgi ar nepamatotu agresiju, un šādi noziegumu pēdējā laikā parādās arvien biežāk.

Trešdien tiesa lems par drošības līdzekļa piemērošanu aizturētajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!