Foto: Valsts policija

Aizdomās par nāvējošu sievietes notriekšanu Vecumnieku novadā un aizbēgšanu no notikuma vietas, Valsts policija (VP) ir aizturējusi vīrieti, kam piemērots ar brīvību nesaistīts drošības līdzeklis, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Dace Kalniņa.

Portāls "Delfi" jau iepriekš vēstīja, ka 2. oktobrī, pulksten 20.49 Vecumnieku novada Vecumnieku pagasta Sudmalniekos uz ceļa Ķekava-Skaistkalne automašīnas vadītājs ar nenoskaidrotu automašīnu uzbrauca gājējam, kurš notikuma vietā gāja bojā

VP informēja, ka autovadītājs bija uzbraucis 1997. gadā dzimušai sievietei. Transportlīdzekļa vadītājs, par to neinformējot policiju likumā noteiktā kārtībā, pēc sadursmes aizbraucis no notikuma vietas.

Likumsargi par notikušo nekavējoties uzsāka kriminālprocesus pēc 260. panta otrās daļas par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tā izraisījusi cilvēka nāvi, un 262.1 panta otrās daļas par ceļu satiksmes negadījuma vietas atstāšanu pēc ceļu satiksmes negadījuma, pārkāpjot noteikto kārtību, ja to izdarījis transportlīdzekļa vadītājs, kas izraisīja ceļu satiksmes negadījumu, kura rezultātā iestājusies cilvēka nāve.

5. oktobrī VP Bauskas iecirkņa darbinieki uz aizdomu pamata aizturēja 1975. gadā dzimušu vīrieti, kuram 7. oktobrī tika piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Šobrīd izmeklēšana kriminālprocesā turpinās un tiek skaidroti precīzi nozieguma apstākļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!