Aizdomās par 1950.gadā dzimušās Mārītes Dreijeres slepkavību Mežotnē policija aizturējusi 6.Saeimas deputātu Jāni Rāznu.
Informāciju par 1947.gadā dzimušā Rāznas aizturēšanu aģentūrai LETA apstiprināja Bauskas rajona policijas pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Sergejs Pašukovs.

Rāzna ir bijušais Saeimas deputāts, viņš ir arī Mežotnes pagasta padomes deputāts un padomes priekšsēdētājas vietnieks, sacīja Mežotnes pagasta padomes priekšsēdētāja Inese Dombrovska.

Kā liecina aģentūras LETA datubāzes materiāli, bojā gājusī Dreijere bija SIA "Lielmežotne" direktore. Kā ziņots, viņa pirmdienas, 23.decembra, vakarā atrasta mirusi uzņēmuma administratīvajā ēkā. Eksperti uz sievietes ķermeņa konstatēja šautu brūci krūškurvja apvidū. Notikuma vietā atrasts arī iespējamais slepkavības ierocis - "Nagan" tipa pistole.

Ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 118.panta par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos.

Saskaņā ar aģentūras LETA arhīva datiem, Rāzna tika ievēlēts 6.Saeimā no Demokrātiskās partijas "Saimnieks" saraksta. Viņš bijis arī Centrālās zemes komisijas priekšsēdētājs. 1998.gada oktobrī viņš kandidējis 7.Saeimas vēlēšanās no Darba partijas, Kristīgi demokrātiskās savienības, Latvijas Zaļās partijas apvienības saraksta, taču netika ievēlēts Saeimā.

Pagājušā gada martā Rāzna ievēlēts par Bauskas rajona Mežotnes pagasta padomes deputātu no vēlēšanu saraksta "Sava pagasta saimnieki".

Rāzna kandidēja arī 8.Seimas vēlēšanās no Sociāldemokrātu savienības Zemgales saraksta.

Kā aģentūru LETA informēja Bauskas rajona policijas pārvaldes preses sekretāre Linda Jumburga, noslepkavotā sieviete atrasta administratīvās ēkas otrā stāva gaitenī.

Policija Rāznu aizturēja viņa dzīvesvietā Bauskā. Viņš nozieguma izdarīšanas un aizturēšanas brīdī nav bijis alkohola reibumā, Rāznam ir ieroča nēsāšanas un glabāšanas atļauja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!