Foto: Shutterstock
Pirms nedēļas, 11. februārī, pašvaldības policisti Jelgavā aizturēja vīrieti, kurš, iespējams, 1. februārī nozadzis automašīnu "Toyota Corolla" un veicis vairākas citas zādzības, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Dace Kalniņa.

Pirmdien, 1. februārī, Jelgavā no kādas dzīvojamās mājas pagalma tika nozagta 2014. izlaiduma gada automašīna "Toyota Corolla", kas 8. februārī sadarbībā ar VP likumsargiem tika atrasta Jelgavā kādā stāvlaukumā un atgriezta tās likumīgajam īpašniekam.

Kriminālprocesa ietvaros tika veiktas neatliekamās izmeklēšanas darbības. Jelgavas pilsētas pašvaldības policijas darbinieki, 11. februāra naktī patrulējot, pamanīja vīrieti, kurš nesa somu un metāla kasti. Uz aizdomu pamata par izdarītu zādzību pašvaldības policijas darbinieki vīrieti aizturēja.

Uzrādot mugursomas saturu, tajā tika konstatēta pults no elektroniski veramajiem vārtiem, vairāku automašīnu atslēgas, navigācija, video reģistrators, mobilie tālruņi, maki ar svešu personu dokumentiem un daudzi citi sadzīves priekšmeti. Tā kā bija pamats domāt, ka minētās mantas ir iegūtas noziedzīgā ceļā, uz notikuma vietu tika izsaukta Valsts policija, un aizdomās turētais vīrietis tika aizturēts un nogādāts Valsts policijas Operatīvās vadības nodaļā tālākai lietas apstākļu noskaidrošanai.

Kriminālprocesa ietvaros 1988. gadā dzimušajam vīrietim, kurš agrāk bijis tiesāts 9 reizes, tika piemērots bargākais drošības līdzeklis – apcietinājums. Šobrīd tiek veikta izmeklēšana, lai noskaidrotu minētās personas saistību ar vairākām zādzībām no dažādiem transportlīdzekļiem Jelgavā.

Par notikušo policijā uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas – par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī, kā arī par transportlīdzekļa zādzību. Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!