Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde (ONAP) aizdomās par zagtu automašīnu izjaukšanu un detaļu realizēšanu autoservisos un lietotu rezerves daļu noliktavās, aizturēja divus vīriešus, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas (VP) Preses un sabiedrisko attiecību biroja pārstāve Sintija Kājiņa.
Otrdien ONAP darbinieki sadarbībā ar Rīgas rajona policijas pārvaldes kriminālpolicijas darbiniekiem operatīvo pasākumu rezultātā aizdomās par noziedzīgi iegūtas mantas iegādāšanos un realizāciju organizētā grupā, izjaucot un tirgojot zagtu automašīnu detaļas aizturēja 1977.gadā dzimušu vīrieti un 1956.gadā dzimušu vīrieti.

ONAP darbinieku rīcībā esošā informācija liecina, aizturētie nodarbojušies ar zagtu dažādu marku ("Volkswagen", "Mercedes-Benz", "BMW", "Audi") automašīnu izjaukšanu un automašīnu detaļu realizēšanu dažādos autoservisos un lietoto rezerves daļu noliktavās. Detaļas, kas netika realizētas, tika nodotas metāllūžņos, savukārt krāsainā metāla detaļas tika atdalītas un nodotas atsevišķi.

Sankcionētas kratīšanas laikā 1956.gadā dzimušā vīrieša dzīves vietā policisti atrada un atsavināja lielu daudzumu izkomplektētas dažādu automašīnu detaļas bez izcelsmi apliecinošiem dokumentiem, kā arī daļēji izjauktu mikroautobusu "VW Caravelle". Mikroautobuss kopš šā gada 20.maija atradās meklēšanā.

Šobrīd atrastie un atsavinātie lietiskie pierādījumi liecina par vismaz 30 izjauktām automašīnām un pēc aptuvenām aplēsēm grupa vidēji katru nedēļu izjauca un pa detaļām realizēja vienu automašīnu.

Par minēto faktu uzsākts kriminālprocess par noziedzīgā kārtā iegūtas mantas iegādāšanos un realizēšanu organizētā grupā. Likums par šādu pārkāpumu paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz desmit gadiem.

Turpinās pirmstiesas izmeklēšana, lai noskaidrotu un aizturētu citus minētā noziedzīgā nodarījuma līdzdalībniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!